20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. – 11. 11. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Představení společnosti
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Zákon o sociálních službách
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Financování sociálních služeb
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
MUDr.František Schneiberg
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
ohroženým domácím násilím
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Bratrská jednota baptistů
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.
Podané ruce sociální družstvo Zubří Podané ruce, sociální družstvo Zubří o Podané ruce, sociální družstvo Zubří bylo založeno v roce 2008 na bázi.
Standardy z pohledu zdravotní pojišťovny
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Domácí péče Home care.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Inovace pro demenci v podunajském regionu
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –

Na počátku byla vize 1991 – založení Městské charity Plzeň 1991 – založení Městské charity Plzeň vize domácí péče – kurzy bl. Zdislavy – MUDr. Svatošová, MUDr. Klečatská, Doc. Fessl vize domácí péče – kurzy bl. Zdislavy – MUDr. Svatošová, MUDr. Klečatská, Doc. Fessl 1992 – založení CHOS – sedmičlenný tým 1992 – založení CHOS – sedmičlenný tým 1994 – zdravotní pojišťovny = profesionalizace 1994 – zdravotní pojišťovny = profesionalizace

Období profesionalizace Poukazy DP – ruční vyplňování Poukazy DP – ruční vyplňování První počítače První počítače 1995 – založení pečovatelské služby – CHOPS 1995 – založení pečovatelské služby – CHOPS 1996 – založení prvního stacionáře 1996 – založení prvního stacionáře 1997 – profesionalizace osobní asistence 1997 – profesionalizace osobní asistence

Rozšiřování služeb Azylový dům sv. FrantiškaAzylový dům sv. Zdislavy Stacionář pro klienty s poruchami paměti Domov sv. Jiří – 2003Domov sv. Aloise 2010

Zákon 108/2006 Sb. Registrace služebStandardizace Jasné pojmenování principů a cílů Městská charita se stává důležitým partnerem v poskytování služeb 10 registrovaných služeb

Charita po 20 letech Jaké má další cíle a vize? Jaké má další cíle a vize? Rozšiřování služeb x kvalita - úvahy Rozšiřování služeb x kvalita - úvahy V čem je bohatství charity V čem je bohatství charity

Specifika charitní péče Péče o duchovní potřeby – priorita jak u klientů tak u pracovníků Komplexnost péče o klienty Provázanost služeb péče = poradna pro zájemce o péči Péče o pracovníky, vzdělávání Republiková provázanost Republiková standardizace v rámci jednotlivých odborností – nastavení parametrů pro interní audity

Směřování Hledání i prostřednictvím setkávání - názvy konferencí – Hledání i prostřednictvím setkávání - názvy konferencí – Kam kráčí charita Kam kráčí charita Charita 21. století Charita 21. století Dlouhodobá péče Dlouhodobá péče

Otázka- „Co od charity očekává společnost? Určitě profesionální péči Určitě profesionální péči Otevřenost pro aktuální potřeby Otevřenost pro aktuální potřeby Ostražitost pro sociální spravedlnost Ostražitost pro sociální spravedlnost Zásadovost Zásadovost Věrnost svému poslání – duchovní péči Věrnost svému poslání – duchovní péči

Budoucnost Přes všechny otazníky a nejistoty věřit, že to, co před 20 lety svatořečení Anežky České spustilo, má pokračování i dnes… Nezapomenout na základ, na kterém musí charita stát