Polsko 8.10.07 – 12.10.07 prezentace z pracovní cesty v rámci projektu „Co dělat? A jak?“ účastníci za ÚP Česká Lípa: Bořivoj Pavlas, Radovan Moudrý, Eva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

[most Sv. Jana, Kłodzko] Polsko –
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
KONCEPCE NÁSTAVBOVÉHO STUDIA porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008.
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
Obec KUNČICE. Obsah  Informace o obci  Struktura obecního úřadu  Rozpočet obce  Závěrečný účet na 2005  Rozpočet pro rok 2006  Rozpočtový výhled:
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jihočeského kraje za rok 2008 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Pražská 52b, České.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Středočeský kraj Česká republika
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Stav a vývoj vzdělávacích systémů v Evropě: cíle, směřování, indikátory Simona Pikálková Ústav pro informace ve vzdělávání Lisabonské cíle vzdělávání v.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Odbor kultury a památkové péče 2006 V Jihomoravském kraji se nachází 5068 nemovitých kulturních památek Koncepce památkové péče v JMK přijata roku 2005.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
Cukrář/ka Cukráři jsou něco jako umělci. Musí umět dobře zpracovat suroviny na dorty , bít trpěliví a zručný. Je to velmi složitá a deprimující práce.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
1 Mobile Internet Fórum října Ekosystém internetové reklamy Cílení dle kontextu (klíčová slova, sekce) Reklamní formáty (bannery, text,
Metodická podpora úprav RVP ZV
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Ing. Dominika Prchlíková
EVVO v Karlovarském kraji
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Informativní schůzky pro rodiče vycházejících žáků říjen 2008 INFORMACE: SCIO testování žáků podpora řemesel v odborném školství nový způsob přijímacího.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
statutární náměstkyně hejtmana
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

Polsko 8.10.07 – 12.10.07 prezentace z pracovní cesty v rámci projektu „Co dělat? A jak?“ účastníci za ÚP Česká Lípa: Bořivoj Pavlas, Radovan Moudrý, Eva Bartošová ÚP Jablonec n. N.: Ivana Nováková ÚP Semily: Věra Jetelová pobočka Ziębice Návštěva byla uskutečněna v rámci projektu „Co dělat? A jak?“ z programu Leonardo da Vinci za finanční spoluúčasti EU. Úřad práce Ząbkowice Śląskie

8 Złoty Stok ředitel soukromého zdravotnického zařízení (čes. Rychleby) ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 8 ředitel soukromého zdravotnického zařízení NATUROTERAPIA - Grzegorz Jędrkowiak NATUROTERAPIA: masáže hirudoterapie (léčení pijavkami) akupunktura moksoterapie (léčení teplem) akupresura šicí dílna pana Gzegorze Jędrkowiaka (šije se zde mj. stejnokroj, který nosí žáci v Polsku na základních školách)

8 Złoty Stok podzemní turistická trasa ve zlatém dole Złoty Stok (čes. Rychleby) ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 8 podzemní turistická trasa ve zlatém dole Złoty Stok Zlatý důl Złoty Stok: během 16. stol. vytěženo 7 tun zlata z asi 900.000 tun rudy spotřebováno 1,5 mil. m3 dřeva a pokáceno 5000 ha lesů návštěva zlatého dolu ve Złotém Stoku

8 Złoty Stok expozice nákladního vlaku u zlatého dolu (čes. Rychleby) ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 8 expozice nákladního vlaku u zlatého dolu zastavení ve zlatém dole

9 Ząbkowice Śląskie ředitelka ÚP Mgr. Irena Balikowska Úřad práce ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 9 ředitelka ÚP Mgr. Irena Balikowska a tlumočník Mgr. ThLic. Zbigniew Romankiewicz Úřad práce Ząbkowice Śląskie: 58 zaměstnanců 4.315 nezaměstnaných (18,3 %) úřední hodiny: 7.30 – 15.30 (denně) v úterý do 18 hod. Úřad práce Ząbkowice Śląskie

9 Ząbkowice Śląskie interiér Úřadu práce Ząbkowice Śląskie ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 9 interiér Úřadu práce Ząbkowice Śląskie Polsko (podzim 2007): minimální mzda: 936 zlotých [ 6.800 Kč ] průměrná mzda: 2.600 zlotých [ 18.980 Kč ] referent ÚP v průměru: 1.300 zlotých [ 9.490 Kč ] informace Úřadu práce Ząbkowice Śląskie

9 Ząbkowice Śląskie Křivá věž (Krzywa wieża) Ząbkowice Śląskie: ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 9 Křivá věž (Krzywa wieża) Ząbkowice Śląskie: Křivá věž – výška 34 m, odklon od vertikály 2,12 m v kostele pohřben Karel z Poděbrad (otec Jiřího z Poděbrad) název města do r. 1945: Frankenstein muzeum Jozefa Glabiszewského „laboratoř doktora Frankensteina“

10 Ząbkowice Śląskie Ochotnicze hufce pracy návštěva OHP ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 10 Ochotnicze hufce pracy (Dobrovolnické sdružení práce) Dobrovolnické sdružení práce: pro prolémové klienty 15-18 let k doplnění základního vzdělání pro klienty ve věku 15-25 let k získání výučního listu (dvouleté obory) návštěva OHP (Dobrovolnické sdružení práce)

10 Ząbkowice Śląskie učebna pro obor kuchař Mobilní centrum informací ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 10 učebna pro obor kuchař Mobilní centrum informací: 49 středisek (řízeno z Varšavy) informace o školách, profesích, kurzech, firmách Mobilní centrum informací (součástí OHP – mobilní poradenské centrum)

10 Srebrna Góra pevnost Donjon z 18. stol. vstup do pevnosti Donjon ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 10 pevnost Donjon z 18. stol. Stříbrnohorská tvrz: největší památka vojenské architektury tohoto typu v Evropě kapacita až pro 5000 vojáků vstup do pevnosti Donjon (Stříbrnohorská tvrz)

průvodce v dobovém kostýmu z 18. st. Srebrna Góra ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 10 dělo z pevnosti Donjon průvodce v dobovém kostýmu z 18. st.

návštěva pobočky Úřadu práce Ziębice ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 11 návštěva pobočky Úřadu práce v Ziębicích Střední odborná škola: důraz na výuku cizích jazyků (1/3 všech vyučovacích hodin) škola nabízí i rekvalifikační kurzy Střední odborná škola, Lyceum a Střední odborné učiliště a Odborné učiliště v Ziębicích

11 Ziębice setkání učitelů středních škol u příležitosti ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 11 Národní den vzdělanosti: zástupci měst z kraje, učitelé ze všech 7 škol a studenti celá akce organizována studenty setkání učitelů středních škol u příležitosti Národního dne vzdělanosti

11 Ziębice přivítání v hotelové škole návštěva hotelové školy ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 11 přivítání v hotelové škole návštěva hotelové školy

11 Henryków interiér kláštera v Henrykówě ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 11 interiér kláštera v Henrykówě Henryków: Střední katolická škola Vyšší odborá škola pro studenty připravující se na teologickou fakultu část kláštera obývají i mniši Cisterciácký klášter v Henrykówě

12 Ząbkowice Śląskie rozloučení na ÚP Ząbkowice Śląske ŘÍJEN PAŹDZIERNIK 12 rozloučení na ÚP Ząbkowice Śląske s paní ředitelkou a s kolegyněmi, které se nám celé 4 dny věnovaly

12 Ząbkowice Śląskie ŘÍJEN PAŹDZIERNIK starosta města Ząbkowice Śląskie pan Ryszard Nowak a naše delegace (v čele) setkání se starostou

KONEC Návštěva byla uskutečněna v rámci projektu „Co dělat? A jak?“ z programu Leonardo da Vinci za finanční spoluúčasti EU. (C) Vytvořili zaměstnanci Úřadu práce v České Lípě, v Jablonci n. N. a v Semilech v prosinci 2007