Kolja 9.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.

Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
ZÁJMENA Mgr. Michal Oblouk.
Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
ZLOZVYKY. Podobenství o marnotratném synu (L 15,11-32) 1212 Ten mladší řekl otci: ‚Otče, dej mi díl majetku, který 12 Na mne připadá.‘ On jim.
Týden Vojty Machaly.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Počítání s řemesly II. MALÍŘKA LÉKAŘKA ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKA PRODAVAČKA
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Lineární rovnice Běloun 91/1 a
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
ProcvičujemenásobilkuProcvičujemenásobilku Klikni na libovolné číslo, objeví se.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
K srdci nevedou dálnice, nýbrž tiché cesty…
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
ZÁJMENA Český jazyk 5. ročník ZŠ
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
Budoucí a minulý čas Rewrite the following sentences in the past and future. Use the perfective if possible. Vzor: Začíná překládat román. Začal překládat.
1. Ten nejlepší přítel je Ježíš, | tu zkušenost já stále mám, | a proto chci každému nejvýš to radit: | Ó zkus jej sám! | Pojď a zkus každý sám, pojď a.
27. Ten nejlepší přítel je Ježíš Ten nejlepší přítel je Ježíš, tu zkušenost já stále mám a proto chci každému nejvýš to radit: Ó zkus jej sám! Ref.: Pojď.
Miluj tak, jako by tě ještě nikdy
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
Transkript prezentace:

Kolja 9

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem /mu - jemu/ nic.

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o /jich - jejich/ dovolenou.

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o jejich dovolenou. 3. /Jemu - Mu/ jsem to ještě neukázal.

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o jejich dovolenou. 3. Jemu jsem to ještě neukázal. 4. Čekal jsem na /nich - ně/ na cestě do školy.

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o jejich dovolenou. 3. Jemu jsem to ještě neukázal. 4. Čekal jsem na ně na cestě do školy. 5. Našel jste /ji - je/ už?

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o jejich dovolenou. 3. Jemu jsem to ještě neukázal. 4. Čekal jsem na ně na cestě do školy. 5. Našel jste ji - je už? 6. Byl v divadle kvůli /jeho - své/ nové hře.

RL 13 ex 1 -- zájmena 1. Neposlal jsem mu - jemu nic. 2. Jde o jejich dovolenou. 3. Jemu jsem to ještě neukázal. 4. Čekal jsem na ně na cestě do školy. 5. Našel jste ji - je už? 6. Byl v divadle kvůli jeho - své nové hře. 7. Přišel do /jejího - jeho/ pokoje.

RL 13 ex 1 -- zájmena 7. Přišel do jejího - jeho pokoje. 8. Pojedu k /jim - nim/ letos na podzim.

RL 13 ex 1 -- zájmena 7. Přišel do jejího - jeho pokoje. 8. Pojedu k nim letos na podzim. 9. Podle /její - jejího/ názoru je to možné.

RL 13 ex 1 -- zájmena 7. Přišel do jejího - jeho pokoje. 8. Pojedu k nim letos na podzim. 9. Podle jejího názoru je to možné. 10. Dítě je podobné /svému - jeho/ otci.

RL 13 ex 1 -- zájmena 7. Přišel do jejího - jeho pokoje. 8. Pojedu k nim letos na podzim. 9. Podle jejího názoru je to možné. 10. Dítě je podobné svému otci. 11. Objednala večeři /jeho - svému/ strýci.

RL 13 ex 1 -- zájmena 7. Přišel do jejího - jeho pokoje. 8. Pojedu k nim letos na podzim. 9. Podle jejího názoru je to možné. 10. Dítě je podobné svému otci. 11. Objednala večeři jeho - svému strýci. 12. Blízko /svého - našeho/ města je široká řeka.

RL 13 ex 1 -- zájmena 12. Blízko našeho města je široká řeka. 13. Chtěl bych se na /ní - ni/ někdy podívat.

RL 13 ex 1 -- zájmena 12. Blízko našeho města je široká řeka. 13. Chtěl bych se na ni někdy podívat. 14. O /jejich - jejích/ synech jsem nikdy neslyšel.

RL 13 ex 1 -- zájmena 12. Blízko našeho města je široká řeka. 13. Chtěl bych se na ni někdy podívat. 14. O jejich - jejích synech jsem nikdy neslyšel. 15. Není to pro /mě - mne/, že ne?

RL 13 ex 1 -- zájmena 12. Blízko našeho města je široká řeka. 13. Chtěl bych se na ni někdy podívat. 14. O jejich - jejích synech jsem nikdy neslyšel. 15. Není to pro mne, že ne? 16. Lekci jsem připravil pro /něj - ně/.

RL 13 ex 1 -- zájmena 12. Blízko našeho města je široká řeka. 13. Chtěl bych se na ni někdy podívat. 14. O jejich - jejích synech jsem nikdy neslyšel. 15. Není to pro mne, že ne? 16. Lekci jsem připravil pro něj - ně. 17. Ani nám /tě - ti/ nebylo líto.

RL 13 ex 1 -- zájmena 17. Ani nám tě nebylo líto. 18. Nechte si to pro /vás - sebe/.

RL 13 ex 1 -- zájmena 17. Ani nám tě nebylo líto. 18. Nechte si to pro sebe. 19. /Mně - Mi/ nemusíš radit.

RL 13 ex 1 -- zájmena 17. Ani nám tě nebylo líto. 18. Nechte si to pro sebe. 19. Mně nemusíš radit. 20. Ten lístek s /mnou - sebou/ bohužel nemám.

RL 13 ex 1 -- zájmena 17. Ani nám tě nebylo líto. 18. Nechte si to pro sebe. 19. Mně nemusíš radit. 20. Ten lístek s sebou bohužel nemám.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Jemu nerozumím.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Jim se omlouvat nebudu.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Omlouvat se jim nebudu. Nebudu se jim omlouvat. 3. Jím se už přestali zabývat.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Omlouvat se jim nebudu. Nebudu se jim omlouvat. 3. Už se jím přestali zabývat. 4. Vás už známe.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Omlouvat se jim nebudu. Nebudu se jim omlouvat. 3. Už se jím přestali zabývat. 4. Už vás známe. 5. Tobě to jistě nedám.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Omlouvat se jim nebudu. Nebudu se jim omlouvat. 3. Už se jím přestali zabývat. 4. Už vás známe. 5. To ti jistě nedám.

RL 13 ex 2 -- zájmena 1. Nerozumím mu. 2. Omlouvat se jim nebudu. Nebudu se jim omlouvat. 3. Už se jím přestali zabývat. 4. Už vás známe. 5. To ti jistě nedám. 6. Jeho prý už dávno nemiluje.

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. Nám se to nelíbí.

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. To se nám nelíbí. 8. Mně se nemusíš divit.

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. To se nám nelíbí. 8. Divit se mi nemusíš. 9. Vás to skutečně zajímá, že?

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. To se nám nelíbí. 8. Divit se mi nemusíš. 9. To vás skutečně zajímá, že? 10. Sobě to nekupuj!

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. To se nám nelíbí. 8. Divit se mi nemusíš. 9. To vás skutečně zajímá, že? 10. To si nekupuj! 11. Ji už nikdy nezměníš.

RL 13 ex 2 -- zájmena 6. Prý ho už dávno nemiluje. 7. To se nám nelíbí. 8. Divit se mi nemusíš. 9. To vás skutečně zajímá, že? 10. To si nekupuj! 11. Už ji nikdy nezměníš. 12. Vám by nic neřekla?

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Mne už to přestává bavit.

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Už mě to přestává bavit. 14. Tebe pozdravuje.

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Už mě to přestává bavit. 14. Pozdravuje tě. 15. Jeho pokládají za nejnebezpečnějšího.

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Už mě to přestává bavit. 14. Pozdravuje tě. 15. Pokládají ho za nejnebezpečnějšího. 16. Mně se chce spát.

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Už mě to přestává bavit. 14. Pozdravuje tě. 15. Pokládají ho za nejnebezpečnějšího. 16. Chce se mi spát. 17. Jim bys měl pěkně poděkovat.

RL 13 ex 2 -- zájmena 12. Neřekla by vám nic? 13. Už mě to přestává bavit. 14. Pozdravuje tě. 15. Pokládají ho za nejnebezpečnějšího. 16. Chce se mi spát. 17. Měl bys jim pěkně poděkovat. 18. Tebe se nebojím.

RL 13 ex 2 -- zájmena 18. Nebojím se tě. 19. Mně ještě neopravil úlohu.

RL 13 ex 2 -- zájmena 18. Nebojím se tě. 19. Ještě mi neopravil úlohu. 20. Jich se zeptám příště.

RL 13 ex 2 -- zájmena 18. Nebojím se tě. 19. Ještě mi neopravil úlohu. 20. Zeptám se jich příště.