Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Jazyk a jazyková komunikace Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_97 Ročník: 5. Sada: Český jazyk Druh: Pracovní list Autor: Mgr. Alice Kořenková Název: Souhrnná cvičení – tvary zájmena já Anotace: Ověřování znalostí, doplňování správných tvarů Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Souhrnná cvičení Doplň tvary zájmena já a odůvodni pravopis: Zeptal se _, kudy se jde do města. Babička _ vyprávěla o svém dětství. Ke _ je to daleko. Včera _ Milan potkal, ale nic _ neříkal. Na oslavu _ nepozvali. Nepiš tam nic o _! Ode _ to tedy neví. Mrzí _, že jste měli potíže. Co na _ pořád máš?

3 Souhrnná cvičení Správné řešení: Zeptal se mě, kudy se jde do města. Babička mi vyprávěla o svém dětství. Ke mně je to daleko. Včera mě Milan potkal, ale nic neříkal. Na oslavu mě nepozvali. Nepiš tam nic o mně! Ode mě to tedy neví. Mrzí mě, že jste měli potíže. Co na mně pořád máš?

4 Napiš tyto věty a doplň do nich tvary zájmena já:
Souhrnná cvičení Napiš tyto věty a doplň do nich tvary zájmena já: Děda ti daroval pejska. __________ Půjde k tobě. __________ Postaví se za tebe. __________ Zavolá na tebe. __________ Včera o tobě nemluvil. __________ Tebe nikdy nepochválí. __________ Na tobě mu záleží. __________ Stále tě přemlouval. __________

5 Souhrnná cvičení Správné řešení: Děda ti daroval pejska. Děda mi daroval pejska Půjde k tobě. Půjde ke mně. Postaví se za tebe. Postaví se za mě. Zavolá na tebe. Zavolá na mě. Včera o tobě nemluvil. Včera o mně nemluvil. Tebe nikdy nepochválí. Mě nikdy nepochválí. Na tobě mu záleží. Na mně mu záleží. Stále tě přemlouval. Stále mě přemlouval.


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google