Listopad 2013 Příprava a proces vstupu zahraničního investora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Lenka Štibrányiová
Advertisements

OPTA 2013 BRNO, 22. února 2013 Ukončení aktivního podnikání a předání podniku jinému subjektu KCMC, spol. s r.o. Ke Kamenině 453/18 Ostrava, IČ.
Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Finalizace akvizičního procesu
Akcie a akciové společnosti
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Nabídka personálních služeb
Akce 13 - dokumentace k převodním cenám
Účetní subsystémy dle primárních uživatelských potřeb
DOBRÁ STRATEGIE PRODEJE FIRMY PARDUBICE, JIŘÍ SLEZÁK.
Petr Slad a Rostislav Chabr
Principy oceňování a value management Úvod do problematiky.
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Audit seminář CGI duben 2014.
7. přednáška Výkonnost podle tržních měřítek Tržní výkonnost je vyjádřena ziskovou výnosností z tržní hodnoty podniku. Hodnotí se podle údajů z kapitálového.
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
Ekonomika 3.ročník denní studium 2. ročník nástavbové studium
REAL ESTATE MARKET AUTUMN 2007 PRAHA Martin Skalický.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Trh kapitálu II.  Výnosová míra z kapitálu.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
TRANSFER PRICING TAX Aktualizace OECD Směrnice o převodních cenách – červenec 2010 Marie Konečná, Tomáš Drašar.
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Zpětné vyhodnocení akvizice
Příloha k DaP Generální finanční ředitelství Ing. Vítězslav Kapoun
Problematika ocenění místně obvyklého nájemného Ing. Petr Ort, Ph.D.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
ISLANDSKÉ BANKY Richard Baček 24. listopadu 2008.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Finanční analýza.
Akvizice společností Financování akvizic
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Obsah A. Due diligence I. Základní vymezení II. Vymezení zadání
TRH (tržní mechanismus)
Struktura podnikatelského plánu
IAS 17 Leasingy. Cíl standardu Stanovit účetní pravidla pro zobrazení leasingů v účetních závěrkách nájemců a pronajímatelů.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
Téma 13: Oceňování podniku 1. Důvody zjišťování tržní hodnoty podniku 2. Postup při oceňování 3. Metody oceňování podniku: a) Výnosové metody b) Metody.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Akvizice společností Transakční dokumentace Jan Hladký
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Kombinované metody oceňování. Metody založené na analýze trhu
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Právní a obchodní podstata TERM-SHEETU
Malé a střední podnikání
Ing. Veronika Dostálková MBA
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

Listopad 2013 Příprava a proces vstupu zahraničního investora

Představení kanceláří CMS - 56 kanceláří (nedávné otevření kanceláře v Turecku) > 2800 právníků - 50 měst > 5000 zaměstnanců - 31 zemí > 750 partnerů Roční obrat 838 milionů eur (2012)

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad místo v poskytování právního poradenství v oblasti M&A v regionu střední a východní Evropy v roce 2012

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad O čem budeme dnes hovořit  Jak vypadá klasická transakce se zahraničním investorem?  Jak zvýšit úspěšnost transakce a hodnotu pro Vás?  Jaká je hodnota Vaší firmy? Jak uvažují investoři?

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Jak vypadá klasická transakce se zahraničním investorem Marketingové a obchodní vyjednávání Dopis o záměru (LoI) / Dohoda o zachování důvěrnosti (NDA) Due diligence Právní vyjednávání Podepsání smlouvy o koupi akcií (SPA) Plnění podmínek pro uzavření transakce Uzavření transakce „Post closing“

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Jak zvýšit úspěšnost transakce a hodnotu pro Vás  Právní audit aneb „buď připraven na kupujícího“  Oprava defektů a eliminace faktorů snižujících cenu  Jaká jsou očekávání zahraničních investoru aneb jaké jsou „standardy a normy“ při těchto transakcích

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Jaká je hodnota Vaší firmy? Jak uvažují investoři? Kolik dostanu za svou firmu? Definice tržní hodnoty dle Mezinárodních standardů (International Valuation Standards) „Tržní hodnota je odhadnutá částka, za kterou by měl být majetek směněn k datu ocenění mezi dobrovolným kupujícím a dobrovolným prodávajícím při transakci mezi samostatnými a nezávislými partnery po náležitém marketingu, ve které by obě strany jednaly informovaně, rozumně a bez nátlaku.“ Důležité faktory hodnoty Historie a vývoj firmy Know-how, značka, metodologie, systém Zákaznická základna Zaměstnanecké portfolio Ziskovost

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Jaká je hodnota Vaší firmy? Jak uvažují investoři? Metody stanovení hodnoty podniku Výnosové metody – ocenění na základě analýzy příjmů Metoda diskontovaných peněžních toků Metoda kapitalizovaných čistých výnosů Kombinované metody Tržně srovnávací metody – ocenění na základě analýzy trhů Tržní kapitalizace Srovnání s podobnými podniky Srovnatelné transakce Multiple (násobky) Majetkové ocenění Substanční hodnota Likvidační hodnota Vlastní jmění

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Jaká je hodnota Vaší firmy? Jak uvažují investoři? Nezbytné kroky při ocenění společnosti Definice účelu, rozsahu a metod ocenění Vymezení a získání potřebných informací Příprava obchodního (finančního) plánu firmy Stanovení nezbytných externích parametrů

Příprava a proces vstupu zahraničního investora | Listopad Dotazy? Mgr. Ing. Patrik Przyhoda Vedoucí oddělení Korporátního práva a fúzí a akvizic CMS Cameron McKenna v.o.s. T: E: Děkujeme Vám za pozornost. Ing. Richard Skyva, MBA Partner & General Manager NBB Česká republika T: E: