Některé poznatky ze zakládání místní akční skupiny "Jemnicko o.p.s" Prezentace na regionální konferenci „Partnerství pro Vysočinu“ a seminář „Partnerství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Program:  Přivítání  Plnění úkolů z minulé Valného shromáždění.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Partnerství ve venkovském prostoru Naše a evropské zkušenosti z iniciativy Leader + ing Jan Fiala, E consulting, s.r.o.Třebíč.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Jana Vavryčuková manažerka
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Strategie regionu, obce
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Michal Šperling - EUREDIS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Moje práce na Broumovsku
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Některé poznatky ze zakládání místní akční skupiny "Jemnicko o.p.s" Prezentace na regionální konferenci „Partnerství pro Vysočinu“ a seminář „Partnerství ve venkovském prostoru“

I. Důvody a podněty pro založení MAS MAS Jemnicko začala vznikat na kořenech "Jemnického mikroregionu" na podzim roku Čili její historie je prozatím velice krátká, nicméně všichni aktéři, kteří se zúčastnili jejího zakládání mohou bezesporu prohlásit, že prozatímní práce byly velice zajímavé a v mnoho směrech podnětné. Výrazným impulsem byl projekt nazvaný "Partnerství pro život v Podyjí" podaný Jemnickým mikroregionem v rámci POV – s tím, aby získal prostředky na první kroky procesu LEADR. Projekt byl vybrán na základě veřejného slyšení a od léta 2004 postupně realizován. Práce na ustavení MAS byly výrazně urychleny na podzim roku 2004 v souvislosti s možností podat přihlášky jednak do programu LEADR+ a jednak do programu LEADR ČR. Na schůzi Jemnického mikroregionu, 20. září 2004 bylo rozhodnuto o záměru založit MAS a přítomní představitelé obcí, byli vyzváni aby oslovili místní podnikatele, zemědělské podniky a neziskové organizace v jejich obcích s informací o možnosti bezprostředně se podílet prostřednictvím nově zakládané instituce na pozvednutí úrovně celého regionu. Podobná výzva byla učiněna i v Jemnickém zpravodaji. Přes první obavy o účast podnikatelů, byl nakonec výsledek velice dobrý a zájem projevilo 15 subjektů neveřejné sféry. Dobrým počinkem je to, že tyto subjekty rovnoměrně zastupují celé území, které MAS "spravuje". Jistým nedostatkem pak je to, že v neveřejné sféře prozatím není zastoupena žádná NNO. Ovšem MAS je pojata jako otevřená struktura a předpokládáme, že tento nedostatek brzy odstraníme. Spolu se zástupci veřejné správy se pak na založení MAS podílelo 22 zákládajících členů.

II. Realizace partnerství a založení MAS Základy partnerství se postupně vytvářely na 4 sezeních (workshopech), které celkem trvaly 35 hodin a přestože všichni účastníci jsou velice vytížení lidé, bylo skutečně překvapujícím zjištěním s jakou energií a s jakým nasazením se na tomto procesu podíleli. Pro mnoho z nás bylo velice přínosným seznámit se s netradičními metodami týmové práce, už to je pro většinu z nás nesmírně poučné. Celý vznik MAS využíval metody facilitace a proces byl řízen (moderován) facilitátorem firmy E consulting, Třebíč. Během tohoto procesu byly v maximální míře využívány postupy týmové práce především brainstorming. Týmovými postupy byly přijata pravidla pro jednání týmu MAS, Statut MAS, její vize pro region, jednací řád, SWOT analýza celého regionu i integrovaná územní strategie. Můžeme tak směle prohlásit že naše akční skupina byla vytvářena odspodu, aktivní účastí každého zakládajícího člena. Nutno poznamenat, že pro nás zvyklé obrácenému postupu - jakémusi "doporučení" shora a jeho připadné korekci - připadal proces zespoda nahoru, alespoň zpočátku, zdlouhavý. Vždyť přepočítáno na jednotlivce zabral 510 hodin ! Postupně jsme si, ale začínali uvědomovat jeho nesporné přednosti. Tu hlavní spatřujeme v "sebeidentifikaci" každého člena s celým procesem vzniku. Každý se na něm podílel, každý k němu přispěl a i když se to zdá neuvěřitelné žádná myšlenka nebyla odsunuta - došlo ke skutečnému konsensu ! Nepominutelným není ani fakt reflexe o regionu. Na SWOT analýze jsme s využitím brainstormingu pracovali skutečně všichni, každý se byl nucen zamyslet a hledat slabé a silné stránky i příležitosti a hrozby. Žádná konzultační firma nám "nepředhodila" hotovou věc, nad kterou se snad můžeme zamýšlet.

III. Zásady a dokumenty přijaté při workshopech 1. část 1.Pravidla pro jednání týmu MAS – pravidla byla přijata na první schůze 1.Respektujeme názor druhého a snažíme se ho pochopit 2.Jednáme způsobem "výhra-výhra, nebo žádná dohoda" 3.Snažíme se jednat konsensuálně 4.Tato pravidla jsou otevřený systém 2.SWOT analýza regionu – dokument vzniklý na základě brainstormingu a následné týmové diskuse 3.Vize pro region

III. Zásady a dokumenty přijaté při workshopech - 2. část 4.Jednací řád MAS 5.Statut MAS Také tyto dokumenty vznikaly týmově 6.Integrované územní strategie Strategie, pro nás zpracovávala firma E consulting Třebíč. Při jejich tvorbě však důsledně vycházela z poznatků "vytěžených" na workshopech. Právě při sběru údajů pro tyto dokumenty nacházely metody týmové práce největší uplatnění a práce na nich byla pro všechny zúčastněné velice přínosná.

IV. Struktura MAS Jemnicko o.p.s. MAS byla zapsána 27. října 2004 do rejstříku obecně prospěšných společností u Krajského soudu v Brně Má 22 zakladatelů, z toho 12 subjektů ze soukromé sféry Statutární orgán je 15 členná správní rada. Pro schvalování je třeba nadpoloviční většina všech členů. V jednacím řádu je však podmínka vyžadující i konsensus všech členů. Dozorčí rada. Kontrolní orgán společnosti. Sedm členů Ředitel Výběrová komise, 5 členů ze členů dozorčí rady. Nejméně 3 členové soukromého sektoru. Nejméně dvě ženy. Nejméně jeden zástupce zemědělského podniku. Programový výbor, 5 členů. Jeho úkolem je pečovat o strategii a její aktualizaci, případně připravovat návrhy bodovacích kritérií. Jeho návrhy schvaluje správní rada.

V. Území MAS Jemnicko o.p.s. Území MAS zasahuje do tří krajů:  Kraje Vysočina  Jihočeského kraje  Jihomoravského kraje Bezprostředně sousedí s Rakouskem, s partnerskými obcemi našich obcí. Oblast je charakteristická intenzivním zemědělstvím s malým podílem průmyslové výroby. Mikroregion vznikl na území 34 obcí s celkovou katastrální výměrou ha s obyvateli

VI. Shrnutí Založení MAS probíhalo s velikým nasazením všech aktérů. V průběhu tohoto procesu k zásadnějším krizím nedošlo. Jistá rizika se začínají objevovat až v poslední době. MAS se postupně přihlásila ke třem výzvám, dvě do programu LEADR+ a jedné do programu LEADR ČR. Vyhodnocena byla prozatím pouze jediná a v té jsme bohužel těsně neuspěli, dá-li se to ovšem vůbec tak označit. Pro mnohé se to však stává důvodem k pocitu zmaru. Bylo by samozřejmě lepší vidět okamžitě hmatatelné výsledky, ale během procesu zakládání MAS a tvorby jejích strategických dokumentů jsme si uvědomovali, že se jedná o běh na dlouhé vzdálenosti s delším časovým horizontem, minimálně desetiletí. Jsme přesvědčení, že tahle společná intenzivní spolupráce se nám vyplatí a pocitem dobrého začátku očekáváme další příležitosti pro náš region. Ostatně, pro všechny, kteří jsme se tohoto procesu zúčastnili to byla příležitost osobně se setkat s moderními metodami práce, které určitě využijeme i v běžném životě.

Děkuji za pozornost Ing. Alois Adam Obec Dešná