Comenius Regio, česko – italský projekt (COM-REG-2011-003) Odborné školství SZES A VOŚ CHRUDIM 7.6.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Přijímací řízení.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moje budoucnost. Založena v roce Vlastní moderní vybavení. Přátelské prostředí. Individuální, partnerský a komunikativní přístup k žákům a studentům.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Úvodní stránka.
Střední odborná škola průmyslová
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Maturitní zkoušky ve školním roce Společná část maturitní zkoušky Definuje ministerstvo školství (MŠMT) MŠMT zadává ve stejném termínu MŠMT.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Specializační vzdělávací program
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Vlastnosti sčítání a odčítání
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Internetový portál Ing. Bronislav Bechník, Ph.D. odborný garant oboru Obnovitelná energie a úspory energie
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Institut environmentálního inženýrství 546
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Nejprve provedeme výpočet v závorce
SOŠ a SOU Kladno nám. Edvarda Beneše Kladno Telefon: 312 278 041
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Střední odborná škola veterinární
SZeŠ Lanškroun
Ostravská univerzita (1991 → )
Transkript prezentace:

Comenius Regio, česko – italský projekt (COM-REG ) Odborné školství SZES A VOŚ CHRUDIM

IISS Enrico Pantanelli Ostuni SZES A VOŚ CHRUDIM

 Zemědělský obor zahájil činnost ve školním roce 1951/52  Škola se nachází 2 km od města Ostuni  Počet žáků: 200 žáků.  Současná budova školy dokončena v roce 1978  Aktuální studium ve dvou modulech: - agro-environmentální - zemědělsko-průmyslové IISS „Enrico Pantanelli“ Ostuni SZES A VOŚ CHRUDIM

Laboratoř mikrobiologie Laboratoř chemie SZES A VOŚ CHRUDIM

Automatická laboratoř meteorologie Laboratoř biologie SZES A VOŚ CHRUDIM

 Školní hospodářství o výměře 16 ha.  Skleníky pro pěstování květin a zeleniny.  Rostlinná produkce je také zaměřena na pěstování ovoce a citrusů, ale především na pěstování olivovníků a výrobu olivového oleje.  V sadech je umístěno zařízení pro chov včel.  Praktická příprava žáků probíhá na školním hospodářství a ve smluvních podnicích. Praktická výuka SZES A VOŚ CHRUDIM

Skleníky Chov včel SZES A VOŚ CHRUDIM

olivovníky SZES A VOŚ CHRUDIM

Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim  SŠZ a VOŠ  Poděbradova 842  Chrudim IV  Tel:  Fax: SZES A VOŚ CHRUDIM

Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim  Založena v roce 1862  Počet žáků: 250 žáků.  Současná budova školy dokončena v roce 1966 Výuka praxe Školní statek Chrudim – Vestec Výměra: 416,19 ha zemědělské půdy, z toho je 401,19 ha orné. Zaměření: hlavně rostlinná výroba – hlavní plodiny jsou kukuřice, cukrovka, pšenice ozimá, řepka, ječmen. Živočišná výroba pouze pro účel výuky. SZES A VOŚ CHRUDIM

Denní čtyřleté studium pro absolventy základních škol ukončené maturitní zkouškou 1. Zemědělské obory  obor M/01 Agropodnikání (denní i dálková forma studia)  obor M/01 Ekonomika a podnikání 2. Ekologický studijní obor  obor M/01 Ekologie a životní prostředí Denní tříleté studium pro absolventy základních škol ukončené výučním listem 1. Zemědělský učební obor  obor H/01 Zemědělec, farmář Studijní obory SZES A VOŚ CHRUDIM

Škola SZES A VOŚ CHRUDIM

Školní statek SZES A VOŚ CHRUDIM

 Délka studia: 5 roků ( SŠZ a VOŠ Chrudim: 4 roky)  Celostátně určen a přizpůsoben na každé škole podle místních potřeb. Náplň, cíle, metody vyučování a možné propojení mezi různými předměty jsou určovány pro každý předmět. ( ŠVP v souladu s RVP)  Na učitelích je výběr výukových metod, učebnice a jiných materiálů.  Učitelé mají statut státních zaměstnanců.  (učitel je státním zaměstnancem) Vzájemné srovnání škol IISS Enrico Pantanelli Ostuni – SŠZ a VOŠ Chrudim SZES A VOŚ CHRUDIM

STUDIJNÍ PLÁN – VŠEOBECNÉ PŘEDMĚTY I.II.III.IV.V. Italština Angličtina Dějepis Matematika Ekonomika, právo22 Přírodní vědy22 Tělesná výchova Náboženství11111 Chemie Fyzika3 23 Počítačová grafika33 Informační a kom. technologie3 Aplikovaná technologie3 Výuka odbornosti Celkem hodin X - SŠZ a VOŠ Chrudim SZES A VOŚ CHRUDIM

STUDIJNÍ PLÁN – ZPRACOVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ III.IV.V. Matematika II 11 Živočišná výroba Rostlinná výroba Zpracování zem. produktů Ekonomické předměty Rozvoj venkova 32 2 Biotechnologie 23 Ochrana a tvorba krajiny2 Celkem X – SŠZ a VOŠ Chrudim SZES A VOŚ CHRUDIM

STUDIJNÍ PLÁN – OCHRANA A TVORBA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ III.IV.V. Matematika II 11 Živočišná výroba 332 Rostlinná výroba 544 Zpracování zem. produktů 222 Ekonomické předměty Rozvoj venkova 222 Biotechnologie 22 Ochrana a tvorba krajiny4 11 Celkem X – SŠZ a VOŠ Chrudim SZES A VOŚ CHRUDIM

 1. hod hod. 8,00 – 8,45  2. hod hod. 8,55 – 9,40  3. hod hod. 9,55 – 10,40  Přestávka hod. 10,45 – 11,30  4. hod hod. 12,00 – 12,45, 11,35 – 12,20  5. hod hod. 12,50 – 13,35  6. hod hod. 13,40 – 14,25 Výuka SZES A VOŚ CHRUDIM

 Žáci vykonávají praxi v odborných učebnách a na pracovištích školního hospodářství. Například v učebně mikrobiologie sledují výskyt chorob olivovníků a ověřují vhodnost jednotlivých ochranných zásahů. Přímo spolupracují z pěstiteli olivovníků.  Žáci vykonávají praxi na školním hospodářství a na smluvně zajištěných externích pracovištích zemědělských a ekologických provozů. SZES A VOŚ CHRUDIM Výuka praxe

Písemná forma: italština, ekonomické nebo zemědělské předměty, test komplexních vědomostí Společná část - písemná forma: český jazyk, cizí jazyk nebo matematika - ústní forma: český jazyk, cizí jazyk Profilová část - ústní a praktická: Agropodnikání: zemědělské předměty ekonomické předměty, praktická zkouška Ekologie a životní prostředí: ekologické předměty, předměty životního prostředí, praktická zkouška Závěrečné zkoušky – maturita (Esame di maturita) SZES A VOŚ CHRUDIM

 Polovina absolventů pokračuje ve studiu na vysokých školách a univerzitách (přírodovědné zaměření, zemědělství, veterinářství). Absolventi, kteří nepokračují ve studiu, najdou uplatnění na katastrálních úřadech, v rostlinné výrobě, v živočišné výrobě, ve zpracovatelském průmyslu, v oblasti ochrany krajiny a životního prostředí, v zemědělském poradenství, v komerční zemědělské výrobě a jako OSVČ.  Část studentů je přijata ke studiu na vysokých školách nebo VOŠ. Ostatní nachází uplatnění v zemědělské prvovýrově, státní sféře, neziskových organizacích a podobně. Uplatnění absolventů SZES A VOŚ CHRUDIM

 Obecně by italský pedagog měl splnit tyto požadavky: musí být vysokoškolsky vzdělán (Diploma di laurea). Středoškolský profesor musí navíc absolvovat dvouletý postgraduální kurz na škole s příslušnou specializací, který končí kvalifikační zkouškou. Středoškolští učitelé jsou specialisté.  Vysokoškolské vzdělání a doplňující pedagogické studium. Požadavky na pedagogy SZES A VOŚ CHRUDIM

Děkuji za pozornost. Ing. Kabelová Ludmila, SZES A VOŚ CHRUDIM