Nový Prostor po 10 letech v Praze Pražské setkání lidí se zážitkem chudoby 17.10.2001, Poslanecká sněmovna PČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Advertisements

Zákon o sociálních službách
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Ochrana, přerozdělování,
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
Pád pacienta – národní indikátor kvality ošetřovatelské péče
Rizikového chování v dospívání
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Nezaměstnanost.
NEZAMĚSTNANOST.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
Bezdomovectví David Švadlena.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Chce být ekonomie udržitelná resp. je toho vůbec schopna? Ing. Lubor Tvrdý, Ph.D. PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů
Institucionální a politická dimenze sociálního vyloučení.
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Chudoba jako sociální problém
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Základy sociální politiky PVZASP Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
SOUČASNÁ RODINA A MOŽNOSTI HODNOCENÍ SITUACE PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Sociální práce s rodinou 1.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ/EXKLUZE
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Společensky odpovědné podnikání
Terénní programy.
Ekonomická dimenze sociálního vyloučení
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
AUTOR: Kateřina Křížová
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Nový Prostor po 10 letech v Praze Pražské setkání lidí se zážitkem chudoby , Poslanecká sněmovna PČR

Nový Prostor Založen v roce 1999 s myšlenkou pomoci lidem bez domova prostřednictvím street papers (noviny ulice) Otcem myšlenky L. N. Tolstoj Rozvoj street papers začátkem 90 let v UK, odpověď na ekonomické dopady a masivní zvýšení počtu bezdomovců v Londýně. Změna vnímání problému bezdomovectví – už to nejsou ti, co si za to mohou sami Po celém světě je více než 140 street papers, které prodává prodejců a čte 6.mil. čtenářů

Co děláme Vydáváme časopis Nový Prostor – kritický společenský čtrnáctideník Realizujeme sociální službu podle zákona č. 108 o sociálních službách – sociální rehabilitace Pomáháme každému, kdo chce pracovat.

Kdo jsou prodejci Rozmanitá skupina, která má dvě věci společné – chudobu a dlouhodobou nezaměstnanost. Příčiny - nízká kvalifikace, etnický původ, zdravotní stav, vysoký věk anebo předlužení.

Co bychom rádi Zvýšení kvality života Zvýšení finanční soběstačnosti Větší odpovědnost Schopnost plánovat Vyšší sebeúctu a sebevědomí Participaci Obnovu a rozvoj klíčových kompetencí Obnovu sociálních a pracovních návyků Přístup na trh práce Počítačovou gramotnost

Co se povedlo Programem prošlo více než 5000 prodejců Časopis se prodává v deseti městech ČR – Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, Třinec, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice a nově v Kutné Hoře Prodává jej více než 200 prodejců. Průměrný náklad časopisu je ks

Co se nepovedlo Nelegální prodejci Finanční soběstačnost NP Rozšíření sociálních služeb Zvýšit objem prodané inzerce v časopise

17. říjen a chudoba Problém chudoby je problémem bohatých, problémem přerozdělování bohatství. Každá společnost, i ta nejchudší, je zpravidla schopna postarat se o nemohoucí a nemocné spoluobčany, kteří nemohou sami získat prostředky na živobytí prací. A právě úroveň této péče je projevem vyspělosti daného společenského uspořádání.

Celosvětová kampaň INPS