Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, 30. 9. 2009 Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Kontaktní a koordinační centra
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Zlepšujeme ochranu obyvatelstva Investujeme do záchranářů.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok II. „Technika pro IZS“
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 27. výzva IROP „VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA IZS“ Praha.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Integrovaný operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, 30. 9. 2009 Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele odboru strukturálních fondů Ministerstvo vnitra ČR ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Obsah prezentace Integrovaný operační program Struktura řízení IOP Oblast intervence 3.4 Příklady aktivit Vazba na další oblasti podpory Finanční alokace Existující výzvy Příklady existujících projektů Závěr ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Integrovaný operační program Financován z Evropského fondu regionálního rozvoje – ERDF (tzv. investiční program) Celková alokace IOP na období 2007 – 2013 – 1.582 mil. EUR + 279 mil. EUR Intervence IOP cílí na celou Českou republiku. Jednotlivé aktivity mají společné téma – modernizace a zefektivnění procesů státní správy, samosprávy a veřejných služeb občanům. Tomu odpovídají i žadatelé – subjekty veřejné správy, ministerstva, Policie ČR, GŘ HZS, kraje, obce … Člení se na 6 Prioritních os ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Struktura řízení IOP Řídící orgán – Ministerstvo pro místní rozvoj Zprostředkující subjekt – Ministerstvo vnitra (oblasti intervenci: 1.1, 2.1 a 3.4) Ministerstvo vnitra 1.1 Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě 2.1 Zavádění ICT ve veřejné správě 3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Gestor věcné realizace – MV – GŘ HZS ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Oblast intervence 3.4 Globální cíl: Rozvoj infrastruktury pro zvýšení bezpečnosti obyvatel, prevence a řešení rizik. Specifické cíle: zdokonalit infrastrukturu systému prevence, monitoringu a řešení rizik a mimořádných událostí včetně systému logistiky a komunikace základních složek IZS ČR (navzájem a s občany), zvýšení jejich kompatibility se záchrannými a bezpečnostními strukturami EU; vybudovat Národní centrum pro krizovou připravenost a výcvik složek IZS ČR; zvýšit kvalitu a dostupnost veřejných služeb poskytovaných ve vztahu k bezpečnosti občanů. ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Oblast intervence 3.4 Aktivity oblasti intervence 3.4 Vybudování informačního systému operačních středisek IZS Vybudování potřebné infrastruktury pro zajištění efektivity příjmu a poskytování humanitární pomoci (podpora vybudování logistické základny s odpovídajícím technologickým vybavením) Vybudování odpovídající infrastruktury pro jednotný a efektivní výcvik IZS (vybudování Národního centra pro krizovou připravenost a výcvik složek IZS - velký projekt) Pořízení technologie pro zajištění efektivní akceschopnosti IZS Zřízení kontaktních a koordinačních center po celém území ČR ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Oblast intervence 3.4 Kraje a jimi zřizované organizace (mohou) Příjemci podpory dle Prováděcího dokumentu IOP Ministerstvo vnitra Policie ČR GŘ HZS Kraje a jimi zřizované organizace (mohou) Další organizační složky státu ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Vazba na další podpory IOP Oblast intervence IOP 1.1 - Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě Vazba na rozvoj základních registrů a zavádění eGovernmentu – „tzv. zastřešující projekt operačních středisek“ Příjemce MVČR – GŘ HZS 2.1 - Zavádění ICT v územní veřejné správě Např. projekt „Systém varování obyvatelstva – tzv. mluvící sirény“ Příjemci vytipované obce ČR. Není definitivně odsouhlaseno. ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Finanční alokace oblasti 3.4 Finanční alokace na období 2007 – 2013 10,8 % IOP 170 mil. EUR z EU 30 mil. EUR z národních zdrojů Nutné podmínky: Administrativní zajištění čerpání strukturálních fondů Výzvy k předkládání projektů Příprava projektů Zajištění spolufinancování Zajištění realizace projektu (řízení projektů, veřejné zakázky…) ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Výzvy v oblasti intervence 3.4 Výzva č. 01 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řízení rizik Aktivity OI 3.4 – a), b), d) a e) (mimo velkého projektu) Vyhlášena od 9.7.2008 do 31.12.2010 Celková alokace – 1.600 mil. Kč Úprava výzvy a PPŽP od 12. 8. 2009 Předložené projekty: Mobilní kontaktní a koordinační centra Národní základna humanitární pomoci Kontaktní a koordinační centra – 7 projektů krajských policejních správ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Výzvy v oblasti intervence 3.4 Výzva č. 05 – Kontaktní a koordinační centra Aktivity OI 3.4 – e) (Zřízení KKC po celém území ČR) Vyhlášena od 1.7.2009 do 31.12.2010 Celková alokace – 450 mil. Kč Příspěvek EU – 85 % celkových způsobilých výdajů Velikost projektů – 5 až 200 mil. Kč Již zjednodušené podmínky a povinné přílohy Projekty – vazba na reformu Policie ČR ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

Příklady aktivit - projektů Příklady konkrétních projektů: Policie ČR Mobilní kontaktní a koordinační centra (Výzva č. 1) (rozpočet projektu 122 mil. Kč) Kontaktní koordinační centra (Výzva č. 1) (rozpočty projektů 20 – 112 mil. Kč) GŘ HZS Národní základna humanitární pomoci (Výzva č. 1) (rozpočet projektu 85 mil. Kč) ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ

www.mvcr.cz / EU / Strukturální fondy Děkuji za pozornost www.mvcr.cz / EU / Strukturální fondy www.strukturalni-fondy.cz osf@mvcr.cz ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ