ZAHÁJENÍ mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Přijímací řízení.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Obecná část rozpočtového práva III
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Personální managament
Ústav pedagogických věd
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Informace pro studenty
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Středočeský kraj Česká republika
Rektor Zdroj:
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
KONTROLA A MĚŘENÍ Měření součástí ve 3D
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Ústav pedagogických věd
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Transkript prezentace:

ZAHÁJENÍ mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2013 17. 9. 2013, Brno Připravila: Dana Linhartová ZAHÁJENÍ mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2013 Křtiny, 17. – 18. 9. 2013

Záštita konference ICOLLE 2013: Kapitola 1 Záštita konference ICOLLE 2013: Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR; JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje; Prof. Ing. Jaroslav Hlušek, CSc., rektor Mendelovy univerzity v Brně.

Kapitola 2 Naši vzácní hosté (1): Dr. Ing. Luboš Sychra, vrchní ředitel kabinetu ministra, MŠMT ČR; Ing. Bc. et Bc. Petr Bannert, Ph.D., vedoucí Oddělení středního vzdělávání MŠMT ČR; RNDr. Hana Slobodníková, vedoucí Oddělení vzdělávání Odboru školství JMK; Mgr. Lucien Rozprým, Odbor školství JMK;

Kapitola 2 Naši vzácní hosté (2): Mgr. Erika Konupčíková, výkonná ředitelka AIVD ČR, o.s.; Mgr. Ilona Štorová, AIVD ČR,o.s., Age Management o.s.; Ing. Jitka Pohanková, Národní ústav vzdělávání, náměstkyně ředitele pro kurikulum, všeobecné a odborné vzdělávání;

Kapitola 2 Naši vzácní hosté (3): doc. PhDr. Vladimír Süss, Ph.D., děkan Fakulty tělesné výchovy a sportu UK v Praze; Prof. Ing. Milan Slavík, CSc. ředitel Institutu vzdělávání a poradenství ČZU v Praze.

Struktura vystoupení: Kapitola 2 Struktura vystoupení: Jak to všechno začalo, aneb milníky rozvoje MENDELU; Něco z naší historie, aneb milníky ICV MENDELU; Naše minulost, současnost a budoucnost, aneb zhodnocení Koncepce rozvoje vysokoškolského ústavu na léta 2008 – 2013.

Jak to všechno začalo? (1) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (1)

Jak to všechno začalo? (2) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (2) 1919: - Zákonem č. 460/ 1919 Sb. zřízena Vysoká škola zemědělská v Brně (VŠZ), složená z odboru hospodářského a odboru lesnického; 1950: – vznik Zemědělské fakulty (7 kateder) a Lesnické fakulty (6 kateder);

Jak to všechno začalo? (3) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (3) 1952: VŠV v Brně zrušena, přidělena k VŠZ jako Veterinární fakulta, Lesnická fakulta vyčleněna z VŠZ a převedena na VŠS v Brně, Zemědělská fakulta rozdělena na Agronomickou fakultu a Zootechnickou fakultu;

Jak to všechno začalo? (4) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (4) 1956: změna názvu Vysoké školy zemědělské na Vysokou školu zemědělskou a lesnickou v Brně, Lesnická fakulta se znovu stala součástí VŠZ;

Jak to všechno začalo? (5) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (5) 1959: opět název Vysoká škola zemědělská v Brně, zřízení Provozně ekonomické fakulty, - sloučení Agronomické fakulty a Zootechnické fakulty v Agronomickou fakultu;

Jak to všechno začalo? (6) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (6) 1964: - zřízení Katedry pedagogiky na VŠZ; 1969: - obnovení samostatné Vysoké školy veterinární v Brně; 1985: - zřízena Zahradnická fakulta VŠZ se sídlem v Lednici (2 obory: Zahradnictví a Sadovnictví a krajinářství);

Jak to všechno začalo? (7) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (7) 1990: - Katedra pedagogiky na PEF VŠZ reorganizována na Ústav inženýrské pedagogiky; 1995: změna názvu Vysoká škola zemědělská v Brně na Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně; 1997: - vznik Oddělení pedagogiky na Ústavu humanitních věd PEF MZLU v Brně;

Jak to všechno začalo? (8) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (8) 2003: vznik celoškolského pracoviště Institutu celoživotního vzdělávání; 2006: - Institut celoživotního vzdělávání se stal vysokoškolským ústavem (dle § 22 odst. 1 písm. b) zákona o vysokých školách č. 111/1998 Sb.); 2008: - zřízena Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií (2 obory – Regionální rozvoj a Regional Development)

Jak to všechno začalo? (9) Kapitola 3 Jak to všechno začalo? (9) 2010: změna názvu univerzity na Mendelova univerzita v Brně (MENDELU); 2013: MENDELU tvoří 5 fakult (Agronomická fakulta, Lesnická a dřevařská fakulta, Provozně ekonomická fakulta, Zahradnická fakulta, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií) a 1 vysokoškolský ústav (Institut celoživotního vzdělávání); Celkový počet studentů: cca 10 000.

Kapitola 3 MENDELU dnes:

Naše minulost, současnost a budoucnost (1): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (1):

Naše minulost, současnost a budoucnost (2): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (2): 2003: rozhodnutím rektora č. 14/2003 vzniklo celoškolského pracoviště Institutu celoživotního vzdělávání; úkol: zabezpečovat kontinuální rozvoj celoživotního vzdělávání prostřednictvím projektů CŽV (zjišťovat vzdělávací potřeby odborné veřejnost a zabezpečovat CŽV obsahově a organizačně); zahájen 1. ročník studia na Univerzitě třetího věku.

Naše minulost, současnost a budoucnost (3): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (3): 2004: ICV převzal z PEF výuku doplňujícího pedagogického studia Studium učitelství odborných předmětů a Studium učitelství odborného výcviku; ICV zahájil čtyřsemestrální kurzy studijních oborů Finance a Veřejná správa.

Naše minulost, současnost a budoucnost (4): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (4): 2005: - na ICV zahájen studijní program Studium k výkonu specializovaných činností – koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Naše minulost, současnost a budoucnost (5): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (5): 2006: - rozhodnutím rektora č. 15/2006 se Institut celoživotního vzdělávání stal vysokoškolským ústavem; - ICV se bude podílet na uskutečňování akreditovaných studijních programů; ICV se bude vykonávat vědeckou, výzkumnou a vývojovou činnost;

Naše minulost, současnost a budoucnost (6): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (6): struktura VÚ ICV: Oddělení vzdělávání učitelů, Oddělení dalšího odborného vzdělávání, Oddělení vzdělávání seniorů; získána akreditace na Bc. studijní program Specializace v pedagogice (ve studijních oborech Učitelství odborných předmětů, Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku); zahájeny kurzy specializovaného čtyřsemestrálního studijního programu Rostlinolékařství.

Naše minulost, současnost a budoucnost (7): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (7): 2007: na VÚ ICV převedeni odborní asistenti/asistenti zajišťující výuku pedagogických věd z Ústavu humanitních věd PEF; zahájena výuka v Bc. studijním programu Specializace v pedagogice.

Naše minulost, současnost a budoucnost (8): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (8): 2008: - zahájena výuka v akreditovaném Bc. studijním programu Technické znalectví a pojišťovnictví; - zahájeny kurzy jednosemestrálního studijního programu Odpadové hospodářství a environmentální management obcí;

Naše minulost, současnost a budoucnost (9): Kapitola 4 Naše minulost, současnost a budoucnost (9): - U3V: zřízeny nástavbové programy: Lesy a lidé, Zahrada a zdraví, založen Klub U3V, Otevřeny pobočky U3V v Bruntále a Olomouci; - vytvořen stěžejní strategický dokument Koncepce rozvoje vysokoškolského ústavu na léta 2008 – 2013.

Dnešní sídlo VÚ ICV MENDELU: Kapitola 4 Dnešní sídlo VÚ ICV MENDELU:

Kapitola 5 Zhodnocení koncepce rozvoje VÚ ICV MENDELU na léta 2008 – 2013 a jeho další směr viz LINHARTOVÁ, D., DANIELOVÁ, L., BRANDSTÄTTER, M. Zhodnocení koncepce rozvoje vysokoškolského ústavu a jeho další směr. Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2013, Brno: ICV MENDELU, s. 308 – 330, ISBN 978-80-7375-825-7.

Současnost VÚ ICV MENDELU: Kapitola 5 Současnost VÚ ICV MENDELU: Oddělení vysokoškolského ústavu: Oddělení sociálních věd, Oddělení expertního inženýrství, Oddělení dalšího odborného vzdělávání, Oddělení seniorského vzdělávání, Poradenské centrum

Předpokládané Bc. studijní obory: Kapitola 5 Předpokládané Bc. studijní obory: Učitelství odborných předmětů, Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku, Pedagogika volného času, Sociální pedagogika a životní prostředí. Rozvoj lidských zdrojů. Technické znalectví a pojišťovnictví, Procesní a projektové řízení, Poradenství, Service science management and engineering.

Akreditované studijní programy a obory: Kapitola 5 strana 30 Akreditované studijní programy a obory:

Předpokládané počty studentů VÚ: Kapitola 5 strana 31 Předpokládané počty studentů VÚ:

Skutečné počty studentů VÚ: Kapitola 5 strana 32 Skutečné počty studentů VÚ:

Předpokládané počty zaměstnanců VÚ: Kapitola 5 strana 33 Předpokládané počty zaměstnanců VÚ:

Skutečné počty zaměstnanců VÚ: Kapitola 5 strana 34 Skutečné počty zaměstnanců VÚ:

Akademičtí pracovníci VÚ dle akademických pozic – srpen 2013: Kapitola 5 strana 35 Akademičtí pracovníci VÚ dle akademických pozic – srpen 2013:

Publikační činnost VÚ: Kapitola 5 strana 36 Publikační činnost VÚ:

Kapitola 5 strana 37 Projekty řešené na VÚ:

Počty posluchačů celoživotního vzdělávání: Kapitola 5 strana 38 Počty posluchačů celoživotního vzdělávání:

Počty posluchačů seniorského vzdělávání: Kapitola 5 strana 39 Počty posluchačů seniorského vzdělávání:

Počty klientů Poradenského centra: Kapitola 5 strana 40 Počty klientů Poradenského centra:

Směry rozvoje VÚ ICV MENDELU: Kapitola 5 Směry rozvoje VÚ ICV MENDELU: zvýšit nabídku studijních programů; stát se nositelem mezinárodních výzkumných projektů; rozšířit nabídku kurzů dalšího vzdělávání v souladu se strategickými dokumenty vlády ČR a JMK; vytvořit ucelenou nabídku psychologických a odborných poradenských služeb; stabilizovat personální zabezpečení na všech odděleních VÚ; připravit novou koncepci financování VÚ.

Ať se Vám u nás s námi líbí! Kapitola 6 Ať se Vám u nás s námi líbí!