Technická 2896/2 616 69 Brno tel.: +420 541 142 896 fax: +420 541 142 877 Ústav jazyků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Odborný jazyk vs. CLIL Mgr. Andrea Hrabáková vedoucí sekce Výuka
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Vysoké učení technické v Brně
Ústav pedagogických věd
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Úvodní stránka.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Představení VUT v Brně a FEKT
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Ústav pedagogických věd
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků

Ústav jazyků Odbor aplikované lingvistiky  Sekce anglického jazyka  Sekce německého jazyka  Ostatní jazyky ruština, francouzština, čeština, španělština Pracoviště Pracovníci  Ústav jazyků má 18 akademických pracovníků.

Profil Ústav jazyků  Těžiště činnosti spočívá v souladu s trendem jazykové přípravy na vysokých školách především v profesně orientované výuce cizích jazyků.  Jazykovému vzdělávání na FSI byla v roce 2003 udělena Evropská jazyková cena LABEL.  Vědecko-výzkumné aktivity jsou zaměřeny na profesně orientovaný jazyk a na tvorbu učebních materiálů pro odbornou jazykovou přípravu, zejména s využitím nových technologií (blended learning, e-learning, computer assisted language learning).  Ústav jazyků rovněž zajišťuje překladatelské a tlumočnické služby pro fakultu a kurzy jazyků pro zaměstnance fakulty.

 Ústav jazyků zajišťuje povinnou i nepovinnou výuku cizích jazyků pro bakalářské a magisterské studium v denní a kombinované formě na Fakultě strojního inženýrství, a rovněž pro všechny formy studia na Fakultě podnikatelské VUT v Brně. Současně poskytuje jazykovou přípravu doktorandům.  Od akademického roku 2005/2006 všichni studenti musí povinně absolvovat výuku anglického jazyka ukončenou zkouškou na standardizované úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce.  V souvislosti s požadavky kladené na absolventy mohou studenti studovat další jazyky v rámci volitelných kurzů (němčina, ruština, francouzština).  Další kurzy nabízí Ústav jazyků v rámci celoživotního vzdělávání. Výuka Ústav jazyků

Vybavení Počítačová laboratoř Počítačová laboratoř je využívána pro výuku s počítačovou podporou, která je součástí vybraných kurzů. Využívá se zde multimediální software zaměřený především na rozvíjení slovní zásoby a nácvik výslovnosti. Multimediální třídy Multimediální třídy umožňují využití moderních výukových metod a technologií (dataprojekce, DVD, web-based learning). Ústav jazyků