8) Informace o zvýšení studijních motivací pomocí tzv. kreditového stipendia „Za nezdravý trend považuji narůstající počty studentů, kteří paralelně studují.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Teorie ekonomické regulace
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Inflace.
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
1 Ekonomický růst a trh práce (několik postřehů) František Cvengroš Smilovice, prosinec 2004.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Implementace systému flexibilních benefitů
Podpora částečných úvazků?
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Hospodářská politika. Hospodářská politika (HP) je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu v jednotlivých oblastech ekonomické reality.
Budoucnost profesí Budoucnost profesí – pohled za obzor Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
Agregátní poptávka a agregátní nabídka
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
O formálním vzdělávání dospělých v České republice Milada Rabušicová (ÚPV FF MU) Ladislav Rabušic (FSS MU) 16. conference ČAPV: Pedagogický výzkum jako.
Fakulta sociálních studií Stipendijní systém
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Personální plán pro podnikatelský plán
Zápis do studia na Fakultě mezinárodních vztahů 7. července 2016 Simona Fedorková.
Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Analýza hospodářského výsledku
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Rozbor schémat kompenzace příjmu v nezaměstnanosti
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Benefity.
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Důsledky oborově nerovnoměrné vzdělanostní expanze pro návratnost vzdělání na trhu práce Tomáš Doseděl, Tomáš Katrňák
Transkript prezentace:

8) Informace o zvýšení studijních motivací pomocí tzv. kreditového stipendia „Za nezdravý trend považuji narůstající počty studentů, kteří paralelně studují jinou vysokou školu nebo jsou zaměstnáni na plný úvazek...“ (V. Klaus: Učíme studenty tvořit si vlastní názor na svět, projev prezidenta ČR k 50. výročí založení VŠE v Praze, )

a) Předpoklady: 1. kvalitnější a individualizovanější výuka (pracovitější a náročnější učitelé) 1. kvalitnější a individualizovanější výuka (pracovitější a náročnější učitelé) 2. finanční stimuly 2. finanční stimuly ad 2) „Kreditové stipendium“ Kreditové poukázky (které student obdrží při nástupu na fakultu) jeho kvazipeníze jsou potenciální poptávkou po vzdělávacích službách VŠE Kreditové poukázky (které student obdrží při nástupu na fakultu) jeho kvazipeníze jsou potenciální poptávkou po vzdělávacích službách VŠE

b) Výchozí stav: 1. Dobrým studentům zbývají na konci studia volné kreditové poukázky (v průměru 10ks na studenta NF VŠE). 2. Existují problémoví studenti, jimž chybí kreditové poukázky k dokončení studia (příliš mnoho reprobací). 3. Tento problém dříve řešen přidělováním náhradních kreditových poukázek děkanem (víceméně arbitrárním).

c) Naše řešení: Dohoda o převodu poukázek od dobrých studentů k problémovým Regulace: 1. Převod je registrován proděkanem pro pedagogiku. 2. Převodem lze nabýt max. ½ rezervních kreditových poukázek. poukázek. 3. Darovat poukázky může student až téměř na konci studia. studia. 4. Směnný poměr volných kreditů k náhradním je 10:1.

d) Očekávání: Vytvoření trhu s obchodovatelnými možnostmi přihlásit se do kurzu nad rámec dotace ze státního rozpočtu na studenta. e) Efekty: Individuální – trh bude generovat odměňování pro dobré studenty studenty Společenské – úspora zdrojů (příspěvek na bydlení, stravu, dopravu) díky zkrácení délky studia dopravu) díky zkrácení délky studia Výzkumné – 1. důkaz o nepotřebnosti „nezávislého“ regulátora regulátora 2. důkaz o efektivnosti spontánního trhu 2. důkaz o efektivnosti spontánního trhu 3. nástroj k oceňování nabídky vzdělávacích 3. nástroj k oceňování nabídky vzdělávacích služeb služeb