Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technika cestovního ruchu Péče o hosta v ubytovacím zařízení
Advertisements

Hasičský záchranný sbor České republiky
Další povinnosti občanů související s požární ochranou
Milan Babický Štěpán Barák
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Hotelová dokumentace Vypracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Dokumentace k zajištění BOZP
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.18 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Outsourcing a Facility Management
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TECHNICKÝ ÚSEK HOTELU Náplň vedoucích pracovníků
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Dokumentace k zajištění BOZP
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Řešení pro obchodní Centra Bezpečnostní a Informační služby B.G.S., s.r.o. TECHNOLOGY - PCO CENTRÁLNÍ PULT OCHRANY - PATROL CONTROL SYSTÉM - STRÁŽNÝ V.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Odborně způsobilá osoba v požární ochraně Tel: Tuto prezentaci bez výkladu autora nelze brát jako odborný závazný.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Název projektu: Moderní škola
Interní předpisy hotelu
Organizační struktura hotelu
Poznatky z kontrol agentur práce
Politika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Mohelnice
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ochrana hostova zdraví a života
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZDRAVOTNÍ RIZIKO PŘI UŽÍVÁNÍ PLASTOVÝCH OKEN V DOMECH PRO SENIORY
TERORISMUS.
Ubytovací zařízení Ztz 1.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Požární prevence v bytových domech
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Transkript prezentace:

Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková Bezpečný hotel Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková

Rozdělení kriminality: Vnější kriminalita –kriminalita páchaná hosty nebo externími osobami Vnitřní kriminalita – pachatelé jsou zaměstnanci hotelu Kombinovaná kriminalita – spolupráce zaměstnanců a vnějšího prostředí

Ubytovací úsek Recepce Lůžková část Dohled nad hotovostí a osobami na recepci Kontrola osobních údajů hostů – otevírání účtů Lůžková část Pokoje – každodenní kontrola Diskrétnost housekeepingu

Práce recepční Sledování osob během jednání na recepci – keep smiling Vydávání karet (klíčů) Práce s hotovostí Činnosti v případě přímého ohrožení

Trezory Na recepci: trezor pro ceniny hostů Trezor pro úschovu větší hotovosti z pokladny Na pokojích: Osobní trezory (bezpečnostní schránky) Key card

Housekeeping Pracuje podle daného manuálu Odpovídá za úklid Nesmí pustit do pokoje hosta, který se neprokáže - key card Uzamykání dveří - kontrola

Directrice hotelová hospodyně, vedoucí pracovník lůžkové části Náplň práce: hmotná odpovědnost za svěřené prostředky zaškolení pracovníků o ochraně zdraví, bezpečnosti práce, bezpečnosti hostů apod.

Bezpečnostní vybavení Bezpečnostní zámky Kamerový systém

Bezpečnostní zámky Mechanické uzamykací systémy Elektronické hotelové systémy Kombinované zámky

Kamerový systém Je součástí moderních zabezpečovacích systémů: pozorovací záznamové často bývají i kombinované.

Požární opatření Školení zaměstnanců o požární ochraně Požární vybavení: hlásič, hasicí přístroje, springlery Požární řád Požární a poplachové směrnice Únikové východy

Nebezpečí požáru Požáry nejčastěji vznikají od nedopalků od cigaret a doutníků. Závadně nebo neodborně instalovaná zařízení Nedovolené spotřebiče

Bezpečnostní služba-Security Externí firma (outsourcing) Interní - zaměstnanci hotelu

Úkolem pracovníků SECURITY Musí dbát, aby: se v prostorách hotelu nepohybovaly osoby bez legitimního důvodu před hl. vchodem neparkovaly automobily. byly uzamčeny prostory, které nejsou v provozu. na chodbách neležely zdánlivě nikomu nepatřící zavazadla. byla věnována pozornost novým zaměstnancům.

Garáže a parkoviště Neustále pod dohledem kamer Dozor provádí bezpečnostní služba Únikové cesty musí být značené a osvětlené

Prevence Přírodní katastrofy Kriminalita Požární opatření Stavba hotelu – konstrukce budovy Místo, na kterém budova stojí – hrozba povodní Kriminalita Uzamčené nebo střežené vedlejší vchody a východy z hotelu Vrátnice nesmí zůstat bez dozoru Požární opatření Hlásiče požáru Dodržování ubyt.řádu, který je sestaven tak, aby k těmto nehodám nedocházelo

Terorismus Definice: násilný nepředvídatelný čin, zaměřený obvykle na civilisty, za účelem dosažení politických cílů Zasahuje do podnikatelských aktivit všech hospodářských odvětví V České republice se s touto problematikou příliš nesetkáme,ale po 11.září 2001 se obrana ČR zintenzivněla

Opakovací otázky Ohrožená místa v hotelu Typy nebezpečí Prevence Bezpečnost hotelu v ČR