OUTPLACEMENT (ZMĚNA KARIÉRY).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Jak se uplatnit na trhu práce
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Nabídka personálních služeb
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Jak na pracovní pohovor?
Získávání a výběr zaměstnanců
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Personální řízení Cvičení 1
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
marketingové poradenství
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Moderní personalistika Úvod
Moderní personalistika I. BLOK
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Absolventi na trhu práce
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce: Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Významn é faktory v hodnocen í osobnosti.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Získávání a výběr zaměstnanců. Význam lidí ti, kteří vyrábějí ti, kteří rozhodují ti, kteří kradou.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Assessment centrum.
Atraktivní zaměstnavatel
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Assessment centrum.
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Kariérové poradenství a podnikavost
Manažerské kompetence
Transkript prezentace:

OUTPLACEMENT (ZMĚNA KARIÉRY)

Proč pomoci odcházejícím zaměstnancům? Zvýšení morálku, udržení produktivity a retence zaměstnanců, kteří zůstávají Zachování pozitivní image vůči veřejnosti Snížení stresu manažerů Minimalizace rizika konfliktů a právních sporů Možnost opětovného nástupu Uvolnění kapacit a zdrojů pro posun vpřed

Typy služeb v oblasti změny kariéry INDIVIDUÁLNÍ PROGRAMY Určený osobní konzultant Individualizované kariérové plány SKUPINOVÉ/INDIVIDUÁLNÍ PROGRAMY Intenzivní workshopy Individuální nebo skupinové konzultace KARIÉROVÁ CENTRA V MÍSTĚ ZAMĚSTNAVATELE Workshopy a dostupnost konzultantů Metody vyhledávání pracovních míst

Základy změny kariéry Emocionální přechod na pozitivní myšlení Psychometrické zhodnocení, posouzení vlastních schopností a dovedností Stanovení cílů a osobní marketingová strategie CV a průvodní dopisy Příprava na interview Networking a vyhledávací techniky Vyjednávací strategie Zpětná vazba, rozbor postupu, korekce a doporučení

Kariérová změna Často a rádi sníme s otevřenýma očima o lásce, dětech, úspěchu, domu se zahradou či letu do vesmíru. Málokdy si přiznáme, že ke splnění těchto snů je třeba změny. Dokud nezačneme pracovat na splnění svého snu – uskutečňovat změnu. Kdy je ten správný čas začít? !!!! TEĎ !!!!

Změnová křivka

Asistence při změně kariéry Řízená změna Morálka, Produktivity, Loajalita Akceptovatelné minimum Neřízená změna Čas

Postup při změně kariéry CÍL Využití sítě kontaktů Vyjednávání Individuální konzultace Ideální pracovní preference Self-assessment Životopis, Interview Sebeprezentace Workshopy

Jak začít? Sebehodnocení Potřeba trhu Pracovní příležitosti

Šest základních kroků: Krok 1: Určení cílového seznamu Výsledek: Shromáždit skupinu možných cílových firem   Krok 2: Zhodnocení cílového seznamu Výsledek: Zredukovat originální seznam Krok 3: Kroky vedoucí k interview Výsledek: Kontakt s těmi, kteří mají vliv nebo rozhodují Krok 4: Příprava na interview Výsledek: Získat povědomí o organizaci, resp. lidech, kteří se zúčastní pohovorů Krok 5: Jak se připravit na nabídky? Výsledek: Shromáždit všechna dostupná data o firmě;  příprava na očekávanou nabídku Krok 6: Jak se připravit na vyjednávání? Výsledek: Získat takové informace, které podpoří vaši vyjednávací strategii a pozici

PRVNÍ KROK - definice optimální kariérové dráhy: CO VLASTNĚ CHCI? Stejná práce Jiné odvětví Podobná práce Jiné odvětví Jiná práce Jiné odvětví 5 7 9 Stejná práce Podobné odvětví Podobná práce Podobné odvětví Jiná práce Podobné odvětví O D V Ě T V Í 2 4 8 Stejná práce Stejné odvětví Podobná práce Stejné odvětví Jiná práce Stejné odvětví 1 3 6 P R Á C E

PRVNÍ KROK - definice optimální kariérové dráhy: CO VLASTNĚ CHCI? Kde je můj trh práce * region, město, země Obor, ve kterém se chcete prosadit Jaké je moje funkční zařazení Platové rozpětí Perspektiva Velikost společnosti Benefity

DRUHÝ KROK – self assessment Vyhodnocení vlastních způsobilostí * znalostí * dovedností * postojů * hodnot

Způsobilosti Znalosti Dovednosti Postoje, Přístupy, Hodnoty, Motivace,….

Určení vlastních klíčových kompetencí

Test komunikačních stylů

Test MBTI

TŘETÍ KROK - Životopis DOBŘE ZPRACOVANÝ ZIVOTOPIS = vstupenka k přijímacímu pohovoru OBSAH x FORMA Klíčové komponenty Relevantní údaje

TŘETÍ KROK – písemná komunikace MOTIVAČNÍ / DOPROVODNÉ DOPISY Aktivní oslovení Cílené oslovení reakce na volnou pracovní pozici - přímo u zaměstnavatele - přes personální agenturu

TŘETÍ KROK – písemné reference Požadovány zejména mezinárodními společnostmi Povinnost zaměstnavatele poskytnout reference Předkládány na požádání Nízká validita v ČR Platné v kombinaci s použitím networkingu

ČTVRTÝ KROK – ústní komunikace TELEFONOVÁNÍ 90ti sekundové představení cíl – dojednání osobní schůzky

Jaké způsoby hledání práce jsou nejefektivnější? 64% Networking 17% Nespecifikováno 7% Internet 5% Personální agentury 4% Inzerce 3% Přímé oslovení zaměstnavatele Personální agentury Inzerce Přímé oslovení Internet Nespecifikováno Networking

Motivace Dokončení kariérové změny Osobní marketing Self-assessment Uplatnění na trhu práce Využití a rozvoj kompetencí Osobní marketing Orientace na trhu práce Self-assessment Testy Případové studie Řízené rozhovory, atd.

Děkuji vám za pozornost! Monika Bartoníčková bartonickova@koucink.cz