Ceny MV ČR za kvalitu a inovaci v územní veřejné správě za rok 2006 Aktuální stav.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Výhled Ministerstva vnitra – kvalita ve veřejné správě odbor veřejné správy a eGovernmentu Ministerstvo vnitra.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Company LOGO Ministerstvo vnitra ČR Zhodnocení projektu z pohledu MV.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Konference MUNICIPALITY 2011
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
MĚSTSKÝCH A OBECNÍCH ÚŘADŮ PŘI ŘÍZENÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Transkript prezentace:

Ceny MV ČR za kvalitu a inovaci v územní veřejné správě za rok 2006 Aktuální stav

ceny MV za kvalitu a inovaci2 Cíl soutěže Podpořit ty obce či kraje, které si význam kvality ve své práci nejen uvědomují, ale také hledají a nacházejí cesty jejího dosahování.

ceny MV za kvalitu a inovaci3 Důvody pro vznik nových cen Kvalitní služby by mělo poskytovat všech obcí ČR. V systému spojeného modelu územní veřejné správy vláda nemůže přímo ukládat úkoly jednotlivým samosprávám, přesto je třeba zachovat výkon veřejné správy na standardní úrovni tak, aby území ČR zůstalo soudržné.

ceny MV za kvalitu a inovaci4 Důvody pro vznik nových cen -pokračování Je nutné volit nepřímé metody řízení, stát nemůže vystupovat jako nadřízený, ale jako partner, který nabízí pomoc, metodiku či finanční podporu. A územní samospráva jako partner si z této nabídky vybírá, vyvíjí vlastní aktivitu, ale také se zodpovídá svým voličům.

ceny MV za kvalitu a inovaci5 Zkušenosti z pilotního ročníku: pozitivní přijetí soutěže ze strany úřadů obzvláště ceněn průběh udílení cen a přítomnost p. ministra ceny poskytují aktuální přehled o nejrůznějších aktivitách při aplikaci kvality do praxe náměty na zlepšení (nový ročník vyhlásit dostatečně včas, rozšířit okruh metod a hodnotitelů, závěrečnou zprávu zpracovat ve formátu popisu dobré praxe)

ceny MV za kvalitu a inovaci6 Organizace soutěže v roce 2006 Nepodařilo se sladit Národní cenu za jakost a resortní ceny MV za kvalitu Letošní ročník byl vyhlášen dne v 10. čísle časopisu Veřejná správa a na webu MV Rozšířené spektrum metod za které lze cenu získat

ceny MV za kvalitu a inovaci7 Organizace soutěže v roce pokračování statuty cen stanoví organizační zabezpečení, harmonogram a podmínky pro získání cen (k dispozici na organizační zabezpečení zajišťuje MV, Odbor modernizace VS hodnocení závěrečných zpráv je zabezpečeno proškolenými externími hodnotiteli, návrh na udělení cen připraví PS pro kvalitu v územní VS, o výsledcích rozhoduje jury jmenovaná ministrem vnitra

ceny MV za kvalitu a inovaci8 Podmínky získání „bronzové“ ceny zlepšení kvality služeb, které se prokáže použitím některého ze standardních nástrojů – CAF, EFQM, ISO 9001 a 14001, Balanced Scorecard, benchmarking, charty občana, místní Agenda 21, komunitní plánování či za jiný záměr zvyšující kvalitu veřejných služeb

ceny MV za kvalitu a inovaci9 Podmínky získání „stříbrné“ ceny CAF - min. 2-letá implementace a dosažení skóre 2,4 při použití přístupu ČSJ nebo skóre 3,0 při použití přístupu EIPA EFQM - dosažení 250 bodů benchmarking - akční plán zlepšování, hodnota vícekriteriálního ukazatele < 0, kladné výsledky měření spokojenosti zákazníků a zaměstnanců

ceny MV za kvalitu a inovaci10 Podmínky získání „stříbrné“ ceny - pokračování ISO 9001 – platný certifikát, vize či plán rozvoje a kladné výsledky měření spokojenosti zákazníků a zaměstnanců MA 21 – splnění kategorií „A“ a „B“ oficiální sady Kriterií MA 21, akční plán zlepšování a kladné výsledky měření spokojenosti zákazníků a zaměstnanců

ceny MV za kvalitu a inovaci11 Podmínky získání ceny za inovaci cílem řešení musí být aplikace buď nového přístupu, který přinesl prokazatelné zvýšení kvality práce úřadu nebo inovativní způsob aplikace existujících modelů řízení kvality (může se např. jednat o aplikaci kombinující více modelů), který přinesl prokazatelné zvýšení kvality práce úřadu zároveň musí být organizace ochotna o svém řešení informovat na 3. Národní konferenci kvality ve VS ve dnech 17. – 19. ledna 2007 v Liberci a zveřejnit je v publikaci, kterou vydá MV

ceny MV za kvalitu a inovaci12 Zájem o soutěž v roce 2006 k bylo zaevidováno 53 přihlášek z 41 organizací veřejného sektoru (20 x stříbro, 20 x bronz, 13 x inovace) slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v Městském muzeu v Liberci 17. či 18. ledna 2006

ceny MV za kvalitu a inovaci13 Seznam přihlášek i

ceny MV za kvalitu a inovaci14 Seznam přihlášek ii

ceny MV za kvalitu a inovaci15 Seznam přihlášek iii

ceny MV za kvalitu a inovaci16 Seznam přihlášek iv

ceny MV za kvalitu a inovaci17 Seznam přihlášek v

ceny MV za kvalitu a inovaci18 Seznam přihlášek vi

ceny MV za kvalitu a inovaci19 Děkuji za pozornost Ing. Pavel Kajml Odbor modernizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR tel.: