Výzkumný záměr 2004 - 2010 VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Systém včasného varování pro odhalení symptomů krize stavebního projektu Ing. Michal Vondruška K126.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Hodnocení škol a školských zařízení
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Systém managementu jakosti QMS
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
2. I NFORMAČNÍ ZDROJE V OBLASTI BOZP Ing. Lucie Václavková.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Moderní personalistika Úvod
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Ekonomika malých a středních podniků
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Transkript prezentace:

Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury

Výzkumný záměr

Zaměření, cíle a struktura výzkumného záměru Východiska: a)Sociální doktrína ČR b)Politika BOZP ČR c)Akční program d)Trendy EU e)7. Rámcový program výzkumu EU

Výzkumný záměr Výzkumné cíle  Zkoumání postavení člověka v pracovním systému a faktorů ovlivňujících jeho bezpečnost a zdraví při práci i jejich vztah k produktivitě a kultuře práce.  Zkoumání oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci z hlediska proměn, které ji v nejbližších letech čekají v kontextu mezinárodních vazeb, vyplývajících především ze členství v EU a jejího vnitřního vývoje  Sledování vývoje, předvídání změn a odhad jejich dopadů

Výzkumný záměr Struktura výzkumného záměru BOZP Člověk a práce Řízení vědomostí a rozvoj lidských zdrojů P3 Řízení vědomostí P4 média a vzdělávací nástroje P1 Pracovní pohoda P2 Podniková kultura Sociálně - ekonomické aspekty BOZP P5 Faktory a ukazatele rozvoje BOZP

Výzkumný záměr P1 Pracovní pohoda a spolehlivost lidí v systému práce Předmět výzkumu:  Možnost jednotného posuzování efektů složek pracovního prostředí a pracovních podmínek  Nástroje a metody ke zvýšení úrovně BOZP a spolehlivost LČ v pracovním systému  Nástroje zvýšení produktivity a pracovní pohody

Výzkumný záměr P2 Podniková kultura - struktura, vztahy a efekty Předmět výzkumu:  Návrh nástrojů ke zvyšování kultury BOZP  Identifikace klíčových bariér  Nástroje k posuzování podnikové kultury

Výzkumný záměr P3 Management znalostí – podmínky úspěšného řízení BOZP Předmět výzkumu:  Efektivní způsoby získávání, zpracování a poskytování informací  Účinné formy zvyšování úrovně vědomostí a znalostí  Vytvoření Kontaktního místa BOZP

Výzkumný záměr P4 Média a vzdělávací nástroje pro rozvíjení lidských zdrojů Předmět výzkumu:  Metody a nástroje utváření postojů jednotlivých cílových skupin  Odraz změn v různých cílových skupinách  Efektivní způsoby organizace kampaní BOZP

Výzkumný záměr P5 Faktory a indikátory sociálně-ekonomických změn vědeckého a technického rozvoje a jejich vliv na BOZP Předmět výzkumu:  Rozvoj vhodných indikátorů, metod a procedur pro charakteristiku stavu a předpověď změn v oblasti BOZP  Nástroje a metody pro sledování a hodnocení vývoje v oblasti BOZP  Identifikování příležitostí a omezení rozvoje BOZP v ČR

Výzkumný záměr Struktura výstupů a výsledků výzkumného záměru BOZP Státní správaPodniková sféra Podkladové materiály pro legislativu Veřejnost Informace Znalosti Směrnice Informace Znalosti Odbornost Testy Rozbory Předpovědi Informace Metody a materiály pro management

Výzkumný záměr Publikace  JOSE (International Journal of Occupational Safety and Ergonomics), 2006 (v tisku)  VI. Konference BOZP, Ostrava 2006  XIX. Mezinárodní konference, Stará Lesná 2006  Kampaň Evropský týden - Dashöfer ( v tisku)  Publikace „Jak je v Česku vnímána práce“, VÚBP/SÚ ČSAV  Příručka „Osvěta a propagace jako jeden z nástrojů prevence BOZP“, VÚBP  Příručka „Propagace BOZP v malém a středním podniku“, VÚBP