1 Životopis Brouka – část II 1945-1974. 2 Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU
Advertisements

Nová vozidla dodávaná k splnění závazku veřejné služby
Vstup USA do války.
Odtud vznikl název kalkulačka.
Automobily a co o nich víme
Automobilový průmysl země Sasko
Firemní auto roku testovací den Automotodrom Brno 9. června 2009 Richard Plos šéfredaktor.
Škoda 110 Super Sport „Ferat“. Škoda 110 Super Sport „Ferat“
Historie – dnešní Skaut
Škoda auto Mladá Boleslav
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vývoj ve světě po 2.světové válce
Věčný Brouk a jeho příbuzenstvo
Napínané podhledy DPS ® Technologie napínaných podhledů DPS ® je celosvětová známá a díky osvědčení CE se hlásí o prvenství ve světě napínaných podhledů.
III/2 XVI A
Věčný brouk a jeho příbuzenstvo
Organizace spojených národů
Kutná Hora: Dějiny v Obrázkách. Město Střibra Leží 60 km jihovýchodně od PrahyLeží 60 km jihovýchodně od Prahy Hlavní čast historii města je střibra.Hlavní.
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
Hybridní pohon Vojtěch frajt
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
TERAKOTOVÁ ARMÁDA Jedná se o monumentální hrobku prvního velkého čínského císaře označovaného Čhin Ši Huang („První císař dynastie Čchin“, př.
Lyndall Urwick.  Narodil se 3. března 1891 jako jediné dítě Sira Henriho Urwicka a jeho ženy Annis.  Nastoupil do firmy vyrábějící rukavice, kde byl.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
STAVEBNICE LEGO SLAVÍ 50 LET
Honda Civic ( ). V roce 1991 dostal Civic úplně novou, klínovitě se svažující aerodynamickou karoserii s většími rozměry. Hatchback měl rozvor.
VĚČNÝ BROUK A JEHO PŘÍBUZENSTVO
Antonín Dvořák – A.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Protipancerove granaty
ABS SUPERSTEER – INTELIGENTNÍ BRZDOVÝ SYSTÉM Stříbrná medaile na výstavě Agritechnica 2009 v Hannoveru.
OTTO WICHTERLE -Narodil se: v Prostějově
Historie BMW 5 řady Řada 5 je jedním ze základních kamenů soudobé nabídky automobilky BMW.Opět jde o vůz, který ve své třídě určuje laťku pro všechny ostatní.
Vypracoval : Valla Martin Dne :
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Airbag Autor: Martin Pinta.
Zoo Ostrava E.Němčík. OBSAH Vznik Vznik Předání Předání První chovanci První chovanci Opravdová zoo Opravdová zoo Přesunutí zoo Přesunutí zoo Součastnost.
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
ČÍNSKÝ „SMART” Reportér německého časopisu „Autobild”, Claudius Maintz, odcestoval do čínského města Dezhou, aby navštívil továrnu, ve které jsou vyráběny.
Letadla společnosti BOEING
Kriegsmarine  Původně Hochseeflotte  Po první světové válce zdecimováno  1925 – lehký křižník Emden  Battleship – z německého Panzerschiff Petr Bludský.
Charles Stewart Rolls 1. Narozen 28. srpna 1877 v Bournemouthu Studium – Eton College a univerzita v Cambridge 1900 – vyhrál závod na tisíc mil s vozem.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
SIMPLY CLEVER Projektový management Prezentace
 Poválečná situace v Evropě a v USA  Ekonomický vzestup  Využití vědy a techniky Válka a ekonomický vývoj.
Suezská krize Jan Wolf, Ov/Vv, IV. r..
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vytvořila: Dominika Dvořáková
- NAROZEN ROKU 1863 V DEARBONU (MICHIGAN) - V PATNÁCTI SESTROJIL SVŮJ PRVNÍ PARNÍ PÍSTOVÝ MOTOR – POPRVÉ SESTROJIL BENZÍNOVÝ MOTOR – VYJEL.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS. Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Ingo a Poldi jsou dvě domácí zvířata patřící německé fotografce Tanja Brandt. Ti dva se v průběhu let stali přáteli a Tanja, která se specializovala na.
VY_32_INOVACE_AUT1_15 Požadavky na karoserii z hlediska bezpečnosti.
Hydropneumatické pérování
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DOBA BRONZOVÁ Zpočátku lidé zacházeli s mědí jako s lepším druhem nerostu. Hmota se dala kováním tvarovat, roztepávat na pláty, vytahovat do délky. Poté.
Windows 7.
SKORO ZAPOMENUTÁ ČESKÁ AUTA.
Internet - historie.
Protektorát Čechy a Morava
Tanky 2. světové války Dominik Kolář.
Renesanční zámek – NOVÉ ZÁMKY
Největší stavba světa v Pekingu..
Železniční doprava 19. stol.
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
Nejznámější německé protiválečné písně
Panzerkampfwagen V Panther
Jízdní stabilita silničních automobilů.
Transkript prezentace:

1 Životopis Brouka – část II

2 Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna však byla ze 2/3 zničena nálety. Britové ji spolu s američany obnovili a zpočátku používali hlavně jako opravnu pro spojenecká vozidla. Major Ivan Hirst, pověřený řízením továrny, našel v jejích sutinách několik Kdf-wagenů těsně před dokončením. Auto se mu líbilo a viděl v něm slibnou budoucnost, proto rozhodl o obnovení jeho výroby.

3 Zájem známých karosářů Brzy po obnovení výroby se o spolupráci začaly zajímat renomované karosářské firmy. První z nich byla firma Karman, kerá se rozhodla na podvozku brouka postavit kabriolet Později se rozběhla sériová výroba a otevřená verze Brouka byla několik desetiletí velmi populární především v USA

4 Velký vzestup Brouka Na konci 40-tých a začátku 50-tých let se Brouk stal velmi oblíbeným a ve velkých sériích prodávaným vozem. Byl jednoduchý, spolehlivý a levný,což bylo ve válkou vydrancovaném německu důležité, ale začal se vyvážet i do zahraničí, i do USA, kde se stal také oblíbeným. Na snímku exportní model z roku 1951

5 Konec děleného zadního okna Pro model roku 1953 se firma rozhodla zvětšit plochu zadního okna a tím zlepšit výhled z vozu Továrnu již vedl němec, Heinz Nordhof, který byl do funkce ředitele dosazen roku 1948 brity, zvýšil výrobu, koncem 50-tých let již bylo vyrobeno přes brouků

6 Rostoucí obliba v USA přinesla velké měny Brouk se v USA stal velmi oblíbeným, ale pomalu přestával splňovat stále se zpřísňující americké předpisy. Kvůli jejich splnění bylo u modelu 1957, zatím pouze v provedení pro americký trh,upuštěno od ramínkových mechanických ukazatelů změny směru jízdy a Brouk byl poprvé dodáván se světelnými blikači

7 60-tá léta, další změny Světelné blikače se již montují standartně do všech modelů,na rozdíl od modelu pro USA z roku 1957 jsou však umístěny nahoru na blatníky. Zadní okno bylo opět zvětšeno a dostalo nový tvar. Velkých změn doznala zadní světla. Podle mnohých odborníků byli Brouci ze 60-tých let nejlepší, protože si zachovávali svůj původní ráz, ale na jejich výrobu byly použity kvalitnější materiály a komponenty.

– Konec oblých linií U výrazně přepracovaného modelu roku 1968 se vytratily oblé linie a byly nahrazeny hranatější karoserií. Byla změněna přední světla, která byla díky novému tvaru blatníků napřímena a zlepšila viditelnost a tím i bezpečnost. Vůz má hranatější kapotu i víko motoru a nové i zadní svítilny, ty mají nově tvar podkovy.

model 1303,tzv. Superbrouk Brouk dostal nový systém pérování, McPhersonovo vzpěrné př. odpružení, tomu se musel přizpůsobit tvar přídě vozu, ten se stal vypouklejším,což mělo za následek i zvětšení zavazadlového prostoru. Brouk dostal zcela nový interiér,panoramatické větší přední okno, které umožnilo zvětšení interiéru. Zadní svítilny získaly nový tvar, tzv. sloní tlapy