Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Firemní auto roku 2009 1. testovací den Automotodrom Brno 9. června 2009 Richard Plos šéfredaktor.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Firemní auto roku 2009 1. testovací den Automotodrom Brno 9. června 2009 Richard Plos šéfredaktor."— Transkript prezentace:

1 Firemní auto roku 2009 1. testovací den Automotodrom Brno 9. června 2009 Richard Plos šéfredaktor

2 Seznam důležitých dokumentů tři bodovací formuláře - referentské automobily - manažerské automobily - lehké užitkové vozy bezpečnostní pokyny Nové formuláře v případě potřeby k dispozici Vyplněné formuláře odevzdávejte do označených boxů

3 Systém hodnocení  Hodnocení je založeno na subjektivních pocitech a zjištěních každého porotce.  Každý porotce přistupuje k hodnocení vozidel na základě vlastních zkušeností a na základě vlastních zvyklostí v oblasti Správy a provozu firemních vozidel.  Porotce se musí vyvarovat sympatií či antipatií k jednotli- vým automobilovým značkám. Jeho hodnocení musí mít „business nadhled“.  Porotce má právo nastavit si svá vlastní kritéria pro přidělování bodů („nastavit laťku“), musí je však aplikovat na všechna hodnocená vozidla jednotně a s maximální mírou objektivity.  Porotce musí brát v úvahu při hodnocení prostornosti, komfortu a kvality materiálů kategorii vozu.  Porotce nemusí ohodnotit všechny položky testu. Může u vozů, se kterými nejezdil, přidělit body ve statickém a hodnotovém testu.

4 Přidělování bodů  Porotce přiděluje body v rozsahu od nuly po maximální počet bodů v dané kategorii. Pozor! Maxima se mohou u jednotlivých kategorií vozů v daném parametru lišit. Sledujte vždy pečlivě kolonku „maximální počet bodů“!  Body se přidělují po celých jednotkách (nelze tedy přidělit např. 5,5 bodu, pouze 5 nebo 6 bodů a pod.). Body se přidělují, tzn. čím více bodů, tím lepší/příznivější hodnocení. 0 bodů= absolutní propadák maximum bodů = vynikající, naprosto bez výhrad  Porotce může přidělit více vozidlům maximální počet bodů, nebo naopak nulu.

5 STATICKÝ TEST (max. 80 bodů) Referentské a manažerské automobily 1.1 Celkový vnější dojem z vozu10 b Subjektivní hodnocení tvarů karoserie vozu. Jak na mne působí? Jak by působil ve firemních barvách? 1.2 Zpracování a materiály v interiéru10 b Zhodnocení dojmu z použitých materiálů v interiéru (přístrojová deska, dveřní výplně, čalounění...). Berte v úvahu kategorii vozu! 1.3 Přehlednost a logičnost hlavních ovládacích prvků20 b Jak jsou ovládací prvky po ruce? Jaká je intuitivnost ovládání a nastavování? Zejména: výstražná světla, klakson, blikače, klimatizace, světla, mlhovky… 1.4 Prostornost interiéru, kvalita sedadel 20 b Prostor v oblasti nohou a hlavy na předních i zadních sedadlech, pohodlí a opora sedadel, možnosti jejich nastavení. Berte v úvahu kategorii vozu! 1.5 Objem a využitelnost zavazadlového prostoru20 b Přístupnost zav. prostoru, pravidelnost tvaru, celkový objem, možnosti ukotvení předmětů.

6 DYNAMICKÝ TEST (max. 70 bodů) Referentské a manažerské automobily 2.1 Výhled z vozu 10 b Mrtvý úhel za čelními sloupky, výhled vzad přes rameno a zpětné zrcátko, celkový pocit v výhledu ven. 2.2 Celková snadnost a jistota ovládání vozu 30 b Celkový subjektivní pocit z řízení vozu, včetně brzd, řazení převodovky, charakteristiky motoru, ovládacích sil... 2.3 Celkový jízdní a akustický komfort30 b Subjektivní vyhodnocení pohodlí vozu za jízdy, zejména utlumení rázů od kol, hluku od pneumatik a hluku agregátů. Berte v úvahu kategorii vozu!

7 HODNOTOVÝ TEST (max. 50 bodů) Referentské a manažerské automobily 3.1 Poměr ceny a užitných vlastností vozu10 b Cena nominované verze versus celková nabídka (kvalita vozu, prostornost, výbava, záruky...) 3.2 FLEET faktor40 b Dovedete si daný vůz představit v roli firemního vozu dané kategorie obecně? Je pro ni vhodný? Byli byste ochotni o tomto automobilu uvažovat při obnovování vlastních firemních automobilů? Přidělujte 0 -20 b za obecnou akceptovatelnost a 0 -20 b za osobní akceptovatelnost. Neberete ohled na aktuální car policy (omezení značek) a smlouvy! Pozor! Nula bodů tedy přidělujte pouze vozidlu, které by u Vás nemělo šanci a zároveň jej považujete za nevhodný pro danou kategorii obecně. Pokud byste sami vůz absolutně neakceptovali (0 b), ale obecně jej považujete za vhodný pro danou kategorii, měl by získat max. 20 b.

8 Rozdíly v hodnocení LUV 1.5 Objem a využitelnost nákladového prostoru 30 b Plus deset bodů oproti zavazadlovému prostoru osobních automobilů. Důležitý parametr LUV. Hodnotí se přístup do nákladového prostoru (zadní dveře, boční dveře, jejich otevírání, velikost) 2.3 Celkový jízdní a akustický komfort20 b Mínus deset bodů oproti osobním automobilům.

9 Nezapomínejte na dodržování pravidel silničního provozu a bezpečnostní pokyny organizátorů.


Stáhnout ppt "Firemní auto roku 2009 1. testovací den Automotodrom Brno 9. června 2009 Richard Plos šéfredaktor."

Podobné prezentace


Reklamy Google