Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 www.klacr.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Bc. Pavla Kusáková1 Trojanovice Aktivity, úspěchy a projekty v TO Beskydy-Valašsko Konference MSK -Dovolená a region Ostrava.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Dovolená a Region, 11. –
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Destinační management TO Jeseníky-východ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Prezentace turistické oblasti
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Regionální konference v MSK
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Závěrečná konference projektu
Transkript prezentace:

Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region,

PROJEKT P ŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER ) Cíle projektu: Hlavním cílem projektu je vytvoření stabilní přeshraniční sítě partnerů v oblasti cestovního ruchu, podpora, posílení a intenzifikace přeshraničních kontaktů prostřednictvím organizace společných aktivit, setkání, workshopů apod. Specifickým cílem projektu je pak vytvoření klastru cestovního ruchu na polské straně. Aktivity projektu: 1.Uspořádání úvodní konference v ČR 2.Zpracování propagačních materiálů: 3. Realizace study tour v ČR a PR - první study tour se uskuteční v. Účelem bude poznání MSK z hlediska CR + ukázka příkladů dobré praxe + klastrové aktivity + realizované projekty – zapojení podnikatelských subjektů v CR. Druhá study tour proběhne v Polsku - poznání opolského vojvodství z hlediska CR + ukázka příkladů dobré praxe + realizované projekty - zapojení podnikatelských subjektů v CR. 4.Zpracování odborných strategií - zpracování odborné strategie nového polského klastru, zpracování rozvojové strategie KLACRu ….

PROJEKT P ŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER )

VÝZKUM CESTOVNÍHO RUCHU NA ČESKO-POLSKÉM PŘÍHRANIČÍ – REALIZÁTOR OROT Projekt je zaměřený na zlepšení a profesionalizaci cestovního ruchu na česko-polském příhraničí. Díky realizaci předpokládaného záměru projektu, získáme přesné informace tykající se intenzity cestovního ruchu, kvality obsluhy a očekávání turistů v lokálním i regionálním měřítku, přineseme také návrhy a doporučení týkající se množství, kvality a rozsahu aktivit, které by měly být v nejbližší době realizované tak, aby pomohly zvýšit konkurenceschopnost sledovaného území vůči silnější regionům a turistickým lokalitám. V důsledku bude možné provést konkrétní činnosti zaměřené na profesionalizaci turistické nabídky a také zlepšení kvality obsluhy hostů přímo navštěvujících opolský (RP) a moravskoslezský (RCz) region. Aktivity projektu: Pořádaní polsko – české vědecké konference zahajující celý projekt. Zřízení projektové skupiny: koordinátor projektu a výzkumu, 20 osob pro dotazovaní, osoba pro zpracování statických dat Vyhotovení polsko-českého dotazníku spolu s českou stranou (překlad: pl, cz, de, en). Dotazník rozdělený do dvou části. 1-obecná ohledně cestovního ruchu, 2- ohledně cestovního ruchu mezi opolským vojvodstvím a Moravskoslezským krajem Upřesnění metodologie výzkumu. Připravení postupu pro výzkum na polské stráně PL Uskutečnění průzkumu veřejného mínění v opolském vojvodství 1 etapa „Zima” (únor, březen 2012), 2 etapa: „Léto” (červenec, srpen a polovina září 2012) Vložení získaných dat z dotazníku do počítačového programu na zpracování Provedení statistické analýzy dat odbornou osobou. Vyhotovení reportu z výzkumu a jeho tisk a vyhotovení shrnutí výsledků výzkumu ve formě propagačního článku o celém projektu.

VÝZKUM CESTOVNÍHO RUCHU NA ČESKO-POLSKÉM PŘÍHRANIČÍ – REALIZÁTOR OROT

P ROJEKT CESTOVNÍ RUCH BEZ BARIÉR Záměrem projektu je navázat na již realizované aktivity v oblasti bezbariérového cestování a zlepšení přístupu uživatelů tohoto druhu cestování k potřebným informacím. Realizace projektu je jednou z možností a příležitostí, jak dále rozvíjet koncepci bezbariérového cestovního ruchu v regionu a naplňovat potřeby cílových skupin na straně uživatelů bezbariérového cestovního ruchu i na straně poskytovatelů služeb v oblasti CR.

P ROJEKT C ESTOVNÍ RUCH BEZ BARIÉR Bylo realizováno: průzkumy uživatelů bezbariérového cestování (osoby na vozíčku, rodiny s malými dětmi, senioři, apod.) průzkumy poskytovatelů služeb CR, kteří se s těmito skupinami turistů během své činnosti setkávají metodika hodnocení přístupnosti turistických cílů, např. možnosti parkování v blízkosti turistických cílů, bezbariérové vstupy, výškový sklon turistických tras a další. Happening určený pro vozíčkáře, rodiny s dětmi, těhotné ženy, kde měly tyto osoby a zástupci regionálních médií, kteří se rovněž zúčastnili možnost se s projektem a jeho výstupy blíže seznámit. Právě probíhá: ověřování metodiky (monitoring přístupnosti) na vybraném vzorku turistických cílů na území celého Moravskoslezského kraje workshopy pro poskytovatele a uživatele služeb v CR na téma „Bezbariérový CR, w orkshopy již proběhly v Bruntále, Opavě a České Těšíně, připravují se v Ostravě, Kuníně a Frýdku – Místku. O projektu je veřejnosti informována prostřednictvím pravidelných tiskových a filmových reportáží, které jsou umístěny na webových stránkách realizátora projektu a na stránkách Budeme realizovat: publikaci „ Tipy na výlet “, určenou pro jednotlivé skupiny uživatelů bezbariérového cestování. Informace budou dostupné také v polském, anglickém a německém jazyce. famtrip pro poskytovatelé informačních služeb, KLACRu, MSK a médií. Na závěr projektu bude pro odbornou veřejnost zorganizována mezinárodní konference, jejímž cílem je prezentace projektu a jeho výsledků a výměna zkušeností. Na této konferenci bude rovněž představena závěrečná studie.

1 KRAJ, 4 DESTINACE PROJEKT SPOLEČNĚ SPRÁVNÝM SMĚREM Hlavním cílem projektu je dosáhnout komplexnější a širší turistické nabídky v MS regionu. Jedná se o podkladovou část k rezervačnímu systému Moravskoslezského kraje.

PROJEKT SPOLEČNĚ SPRÁVNÝM SMĚREM Bylo realizováno: Oslovení poskytovatelů služeb v CR k zapojení do databáze Sběr potřebných informací a naplnění databáze - Pořízení a instalace potřebné technologie a vytvoření software databáze Přizpůsobení databáze pro Informační centra a propojení databáze TourPoint s CallCentrem Zpracování brožury na podporu MS regionu a letáku Zpracovány propagační materiály Vytvoření loga projektu Právě probíhá: Navržení formy, podoby, obsahu a redakčního systému internetového zpravodaje, vytvoření 1 čísla a jeho rozesílání na subjekty působící v CR v MSK Marketingová a internetová kampaň Budeme realizovat: Pracovní a vzdělávací workshopy pro pracovníky IC Informační a závěrečná konference provázání výstupů projektu se stránkami

PROJEKT SPOLEČNĚ SPRÁVNÝM SMĚREM

P ROJEKT SPOLOČNE DO PRIHRANIČIA Cílem je vytvoření stabilní přeshraniční sítě partnerů v rámci které se realizuje vzájemná přeshraniční spolupráce v oblasti profesionálního řízení a marketingu cestovního ruchu destinace, podpořená společnou kampaní „Navštivte susedov“. Regiony: Moravskoslezský kraj a region Liptov – Žilinský kraj.

P ROJEKT SPOLOČNE DO PRIHRANIČIA Realizovalo se: výměna zkušeností klastrů CR - workshopy branding – budování značky destinace cestovního ruchu – MS region internetová prezentace destinace přeshraniční marketingová kampaň „Navštivte susedov“ školení zaměstnanců IC v komunikaci se zákazníkem Školení pracovníků v cestovním ruchu na téma Legislativa v CR Právě probíhá: Tiskové konference Distribuce propagačních materiálů o MSK do IC Budeme realizovat: Školení recepčních v komunikaci se zákazníkem Tiskové konference Workshop na téma „novinky na sezónu pro zaměstnance IC a poskytovatele služeb v CR Odborná konference

P ROJEKT SPOLOČNE DO PRIHRANIČIA

Ukázka ze školení Infocenter

V ZDĚLÁVACÍ PROJEKT ESF Jedná se o komplexní vzdělávací projekt. Je navržen pro 17 členů – poskytovatelů služeb v CR. Podpořeni budou jak členové klastru, jejich zaměstnanci, tak odvětví cestovního ruchu jako takové. Cílová skupina: 293 zaměstnanců ze 17 firem v různých pracovních pozicích – top management, střední management, vedoucí oddělení, technický personál, administrativa, personál restaurace, propagace, obchod, recepce, letištní personál. Výstupy projektu budou aplikovatelné a využitelné pro školení dalších zaměstnanců dalších členů.

V ZDĚLÁVACÍ PROJEKT ESF

Děkuji Vám za pozornost Mgr. Petra Volkmerová KLACR o.s.