Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova 2007 - 2013 Ústav zemědělských a potravinářských informací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zemědělci a vodohospodáři – protivníci nebo spojenci? J a n K l í r Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha - Ruzyně
Základní škola, Brno, Štolcova 16
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Není značka jako značka
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Celostátní síť pro venkov
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s. (Olomouc, 26. března.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Závěrečná konference projektu
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací

O nás Zemědělská a potravinářská knihovna –1,2 mil. Svazků –Depozitní knihovna FAO –Přístup do On-line katalogu Informační centrum bezpečnosti potravin –Informace o problematice nezávadnosti potravin v ČR Informační portály – – – –+ dalších 25 Vzdělávání a poradenství –vzdělávání státní správy –vzdělávání a akreditace poradců –workshopy a odborné semináře –spolupráce se školami Vydavatelství –E-learningové kurzy –11 vědeckých časopisů –Publikace se zemědělskou, venkovskou a potravinářskou tématikou –slovníky

Změna společné zemědělské politiky EU Změna principů –Platba na podnik –Přesun důrazu z nárokových podpor na podpory projektové Podpora hospodářství za podmínek že: Šetrné způsoby hospodaření Ochrana životního prostředí Právní rámec zakotven 19 směrnic a nařízení Posílení role poradenství a vzdělávání pro zemědělství a venkov

Budování poradenského systému členskými státy Article 13 By 1 January 2007, Member States shall set up a system of advising farmers on land and farm anagement (hereinafter referred to as the ‘farm advisory system') operated by one or more designated authorities or by private bodies. The advisory activity shall cover at least the statutory management requirements and the good agricultural and environmental condition referred to in Chapter I.

Poradenský systém v České republice Od roku 1994 podporovány privátní poradenské subjekty Proškoleno více než 500 poradců 283 poradců akreditováno a vedeno v registru poradců MZe Model privátního poradenského systému Metodický a kontrolní orgán - ÚZPI –Metodické pracoviště Praha –17 regionální pracovišť –21 pracovníků

Regionální pracoviště ÚZPI Metodická činnost Kontrola kvality práce privátních poradců Spolupráce s KIS Spolupráce se samo- správou Vzdělávací činnost v regionu

Opatření I.3.4 Využívání poradenských služeb Programu rozvoje venkova podpora pro zemědělce, vlastníky a nájemce lesů ke krytí nákladů při využívání služeb zemědělského poradenského systému, poradenské služby ke: –zvyšování manažerských schopností –zvyšování konkurenceschopnosti a efektivnosti hospodaření –dodržování zásad správné zemědělské praxe nejméně v rozsahu povinných standardů –procesní lhůty a legislativa v lesním hosp.

Obsah poradenských služeb – poradenské balíčky Zemědělská ekonomika Rostlinná výroba Živočišná výroba Ekologické zemědělství Ochrana krajiny Lesnictví Pomoc při zpracování vnitřního auditu podniku

Podpora vzdělávání Metodika a tvorba vzdělávacích programů Odborné semináře Transfer nových poznatků vědy a výzkumu Certifikovaný kurz pro manažery venkovského rozvoje

Informační podpora www aplikace InfoPult E-learning Publikační činnost –Elektronické knihkupectví

Naši partneři v regionu Trvalá vzdělávací základna Zemědělské agentury a Pozemkové úřady Krajská informační střediska Místní akční skupiny

Shrnutí funkční poradenský systém – prohlášení vlády odborné vzdělávání Informační podpora napříč osami Přirozený integrátor v získávání zpracování šíření informací ve venkovském prostoru

Děkuji za pozornost Ústav zemědělských a potravinářských informací Ing. Josef Vozka Ing. Martin Mistr, Ph.D.