Vyjít ze zóny bezpečí 6. 4. 2014, Kolín. Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Dnes jdu k tobě Pane můj 1. Dnes jdu k tobě, Pane můj,tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes jdu k Tobě, Pane můj, tak jak Ty mne zveš a chválím Tě, dnes.
Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Strach nebo risk? Jan 21,1-14 Prezentace: Stacy Hagler K neziskovému použití. V ČR s povolením vydala AVF o.s.
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Integrita bezúhonnost
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Slova Květiny.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Caine - Slon Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice? Nevadí! U nás na faře je dost místa pro všechny! Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice?
Má láska význam? Nic nedělej, jen vyčkej…
Hudba: Songbird – Barbara Streisand Pozorování-poznání a život.
Dosáhni cíle!.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Velikonoční příběh Ilustrace Henry Martin Copyright © 2005
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
Poznámky pro výuku Předmět: Vlastivěda
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
Dopis od Boha.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Mini tisk Ilegální prodej světel Natka začala prodávat chemické světla za 35*kč.Byl o to velký zájem,ale dala slib Petrovi, že mu prodá 5 světel za 100*kč,
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Prosím tě Bože… Je to tak dávno, a přesto to bolí. Co je to za boha, když tohle to svolí.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Pár vtípků.
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
Pozvedni výš korouhev chvály a vyznej slovo vítězství
Byl jsi tam? 1. Byl jsi tam, když byl křižován můj Pán? 2x
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Interpunkce v souvětí podřadném
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Slova Květiny.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Zázrak komunikace s Bohem
Moje HOBBY.
Příručka TRPĚLIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Pro cenu utíkám, síly své napínám, vše co mám vydávám, pro tebe žiju! Nezadrží mě nic, chci vše co pro mě máš, mou hlavu pozvedáš, tobě náležím!
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Transkript prezentace:

Vyjít ze zóny bezpečí , Kolín

Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy. Když je propustil, vystoupil na horu, aby se o samotě modlil. Když nastal večer, byl tam sám. Loď byla daleko od země a vlny ji zmáhaly, protože vítr vál proti ní. K ránu šel k nim, kráčeje po moři. Když ho učedníci viděli kráčet po moři, vyděsili se, že je to přízrak, a křičeli strachem. Ježíš na ně hned promluvil a řekl jim: "Vzchopte se, já jsem to, nebojte se!„ Petr mu odpověděl: "Pane, jsi-li to ty, poruč mi, ať přijdu k tobě po vodách!„ A on řekl: "Pojď!" Petr vystoupil z lodi, vykročil na vodu a šel k Ježíšovi. Ale když viděl, jaký je vítr, přepadl ho strach, začal tonout a vykřikl: "Pane, zachraň mne!„ Ježíš hned vztáhl ruku, uchopil ho a řekl mu: "Ty malověrný, proč jsi pochyboval?„ Mt14:22-31

Zóna bezpečí Zóna extrémní nepohody (pasivita) Zóna nepohody (stres) UČENÍ SE

„Kulturistika, to není vzepřít devětkrát, desetkrát, jedenáctkrát nebo možná dvanáctkrát nějakou činku a pak tělo samo roste, ale překonat bariéru bolesti. Prožívat bolest svalů, a to pořád dokola zas a znovu, třeba dvakrát, třikrát, čtyřikrát za sebou a pak teprve, teprve rostou svaly. Tady se rozhoduje, kdo je mistr a kdo ne. Když bariéru bolesti překonáte, dokážete to. Stanete se mistrem. Když ne, vykašlete se na to. A to je právě problém většiny lidí. Nemají odvahu jít, jít do toho a prostě si říct překonám to, děj se co děj. Bolí to, ale nemám strach z toho, že v tělocvičně omdlím, protože vím, že se to může stát. Častokrát jsem po tréninku zvracel, a je mi to jedno, protože to opravdu stojí za to.“ (A. Schwarzeneger) Proč jsou někteří úspěšní a jiní nikoli?

Proč vůbec usilovat o růst? 1.Odstranění špatných návyků 2.Osvojení si správných návyků 3.Podoba Kristu

Co se stane, když kočka opustí zónu bezpečí? Zjistí, že umí dobře utíkat Zjistí, že umí lézt po stromech Zjistí, k čemu má drápy Zjistí, že umí bojovat Nebude tlustá, líná a rozmazlená

Sedm pravd o chození po vodě Fascinace Motivace Vzory Chyby Strach Víra Hodnocení

Proč vůbec opouštět zónu bezpečí? Proč chodit po vodě? Následujeme Ježíše Zralost Užitečnost Schopnost vést druhé Ovoce s dopadem na věčnost Kdo neroste, je kripl

V životě budeme mnohokrát čelit situacím vyzývajícím nás, abychom opustili zónu bezpečí. Jsme na to připraveni? Chceme jít?