Tisková konference Sdružení Ledovec 24. listopadu 2005

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Co jsme v kraji už pro reformu udělali?
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Sociálně rehabilitační centrum
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Plánovaný rozvoj služeb
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Plán a plnění strategie sociální firmy Ergones na roky
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Společensky odpovědného podnikání
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Ing. Stanislava Správková
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Tisková konference Sdružení Ledovec 24. listopadu 2005 Program: Co je Ledovec Co je na Ledovci nového Co Ledovci může pomoct

Co je Sdružení Ledovec Existuje od roku 2001 Poskytuje služby osobám s psychiatrickými problémy a/nebo mentálním handicapem Usiluje o oboustrannou sociální rehabilitaci Buduje komplex sociálních služeb pro cílovou skupinu na Plzeňsku

Co je Sdružení Ledovec Terapeutické centrum Ledovec v Ledcích u Plzně dílny: tkalcovská, svíčkařská, zahrada a hospodářství, Horusárium „kroužky“: výtvarný ateliér, keramika, tréninkové vaření, vlastivědný klub kurzy: počítače, angličtina navíc: komunitní dny, veřejné akce, výjezdy, dovolená „mezi řečí“: prvokontakt, poradenství, krizová intervence, doprovázení, asistence, …

Co je Sdružení Ledovec

Co je na Ledovci nového Poradenské centrum Ledovec Pro lidi s duševním onemocněním, mentálním handicapem, kombinovaným postižením, pro jejich rodinné příslušníky Nabídka poradenství Nabídka doprovázení Provázáno s dalšími aktivitami Ledovce Financováno v rámci programu SROP ze SF EU a z prostředků Plzeňského kraje

Co je na Ledovci nového Poradenské centrum Ledovec Otevřeno od 28.11.2005 Zikmunda Wintra 21, vchod B, přízemí (budova Rádia FM+) Kancelář otevřena v pondělí a čtvrtek 10-12 a 14-16 Návštěvy možné i jindy po domluvě Telefon 776 100 101 (pevná linka brzy) E-mail: pcledovec@volny.cz

Co je na Ledovci nového Agentura podporovaného zaměstnávání Ledovec Rozjezd pobočky Plzeň 12/2004 Plný provoz od 11/2005 Nabízí podporu lidem s omezením při hledání, získání a udržení pracovního místa naotevřeném trhu práce a zvýšení samostatnosti Dosud jediná v kraji Pro širší cílovou skupinu

Co je na Ledovci nového Agentura podporovaného zaměstnávání Ledovec Kancelář Zikmunda Wintra 21B (budova Rádia FM+) Telefon 377 420 479 Mobil 776 795 336 E-mail: apzplzen@volny.cz Projekt spolufinancován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR

Co je na Ledovci nového Agentura podporovaného zaměstnávání Ledovec Vzniká nová pobočka Rokycany Druhá v kraji Otevření v prosinci 2005 Partnerství s ÚP Projekt financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR

Co je na Ledovci nového Agentura podporovaného zaměstnávání Ledovec Kancelář ul. Svazu bojovníků za svobodu 68 (budova bývalého okresního úřadu) Mobil 775 725 337 (pevná linka brzy) E-mail: apzrokycany@volny.cz

Co je na Ledovci nového Projekt pracovní rehabilitace v ZOO Plzeň Od září 2005 Malá pracovní skupina s pracovním asistentem Úklidové, zahradnické a drobné řemeslné práce v částečně chráněném prostředí ZOO Plzeň Ověřujeme model pro budoucí „oficiální“ pracovní rehabilitace Kontakt: PC Ledovec nebo APZ Plzeň

Co je na Ledovci nového PRACOVNÍ SOBOTA - sociální firma při Sdružení Ledovec Samostatná firma poskytující zahradnické a úklidové práce Další stupeň integrace v oblasti zaměstnanosti Zaměstnává klienty Sdružení Ledovec, kteří úspěšně prošli předchozími programy Kontakt: Milan Sobota, 604 518 141, pracovni.sobota@seznam.cz

Co je na Ledovci nového Partnerství v projektu POMOZME ZÍSKAT PRÁCI Projekt realizuje Vzdělávací akademie bfz Jádrem jsou rekvalifikační kurzy Ledovec zajišťuje podporu osob s omezením tak, aby se mohly účastnit rekvalifikace podle svého výběru, pomáhá se získáním práce po absolvování rekvalifikace Ledovec garantuje rekvalifikační program ZAHRADNÍK pro osoby s mentální handicapem

Co Ledovci může pomoct Projekt dárcovských SMS Zasláním SMS ve tvaru DMS LEDOVEC na číslo 87777 podpoří dárce naše sdružení částkou nejméně 27 Kč (cena SMSky je 30 Kč + DPH) Kampaň podpořena billboardy, plakáty, kartičkami, potiskem aut, trik, … Dosud zasláno cca 200 DMSek Do konce roku potřebujeme získat celkem 300 DMSek

Co Ledovci může pomoct Adventní koncert ČT pro Ledovec V cyklu adventních koncertů České televize bude třetí adventní neděli 11. prosince od 18 hodin na ČT 1 v přímém přenosu vysílán koncert z kostela Všech svatých v Praze na Hradčanech Výtěžek koncertu je věnován na dokončení rekonstrukce budovy v Ledcích, hlavně podkroví pro potřeby terapeutické tkalcovny

Co Ledovci může pomoct Adventní koncert ČT pro Ledovec

Co Ledovci může pomoct Zájem o služby naší sociální firmy Zapojení sociálně citlivých firem do spolupráce s APZ Záliba v našich tkaných výrobcích Zamilování se do našich svíček Podpora věcná, finanční i slovní Chuť přispět k integraci lidí s omezením

Ledovec – většina není vidět Díky za pozornost. www.ledovec.cz