Zahraniční stáž ve Velké Británii - Plymouth Projekt Leonardo da Vinci Mobility 2009/2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Návrh komunitního plánu na rok
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Odborná praxe v Belgii v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
75 – 41 – m/01 Sociální činnost.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
ECVET v Programu celoživotního učení
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
HEWER SOCIÁLNÍ AKTIVIZACE
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí u řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 20 minut od autobusového a vlakového nádraží.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
PRACTICAL WORK EXPERIENCE IN THE UNITED KINGDOM SOCIAL CARE Projekt Leonardo da Vinci mobility 2013/ –
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Prezentace pečovatelské služby
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Penzion u máchova Jezera
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
1 Sociální a zdravotní centrum Letiny, s. r. o. Pohled zvenčí.
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Anglie a Paříž pro základní školy
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Vitalise Londýn, Velká Británie 2. – 18. října 2014 Jana Bermellová, Michaela Kadlecová, Hana Kolářová Obor: Všeobecná sestra.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Pracovní stáž v Londýně
Pečovatelská služba.
Praxe v Německu – Rotenburg –
Ústav vs. Komunitní služba
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Trasování a sestavení programu zájezdu
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Ústav vs. Komunitní služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Dobrovolnické programy
Transkript prezentace:

Zahraniční stáž ve Velké Británii - Plymouth Projekt Leonardo da Vinci Mobility 2009/2010

Kroměříž - Plymouth Cesta trvala cca 36 hodin KM – Olomouc (vlak) Olomouc – Praha (autobus Student Agency) Praha – London (autobus Student Agency) - zastávky každé 4 hodiny v různých státech (Německo, Francie, Belgie) London – Plymouth (linkový autobus cca 6hodin)

Ubytování Ve dvoj i cích v různých rodinách po celém městě Rodiny byly velice milé, ochotné a vstřícné Většinou společné pokoje

PLYMOUTH Počet obyvatel: c Region:Jihozápadní Anglie Známé přístavní město

První den v Plymouthu Schůzka se všemi účastníky pobytu i z jiných zemí Organizační záležitosti a test Poznávací procházka Plymouthem

CORNWALL

NÁRODNÍ PARK

Volný čas

PRAXE

SEATON LODGE RESIDENTIAL HOME tento residenční dům se nachází v Seaton Avenue ve městě Plymouth, 10 minut autobusem od centra města zkušený pečovatelský personál poskytuje 24hod. zajištění péče a asistence, pokud klienti potřebují pomoc tento dům je registrovaný pro 17 klientů - starých lidí nad 60 let s nízkou až střední závislosti, ale také pro starší dementní lidi, kteří potřebují základní příslušnou péči

tento dům není registrovaný pro starší tělesně postižené cílem péče je zajistit všem uživatelům služeb stejnou péči zaměstnanci povzbuzují klienty k udržení jejich nezávislosti klienti mají neustále své soukromí

Camellia House

Základní informace 14 klientů – schopní lokomoce samostatně či s dopomocí chodítek a personálu – Někteří s diagnózou stařecké demence, Parkinsonovy choroby či poruch učení Personál : – cca 10 uniformovaných pečovatelů – Uklizečka, kuchařka, ředitelka, majitelé – Kvalifikace – většina zdravotní sestry nebo sociální pracovnice – Směnný provoz + krátké a dlouhé dny

Jídelna 3 stoly Většina klientů je schopna se najíst bez dopomoci Nutné dodržovat pitný režim

Speciální pomůcky Zvedáky Kolečková křesla Na schodech pojízdné sedačky pro pohyb mezi patry Speciální postele Úprava sociálního zařízení Výtah

Stravování Snídaně 8:30 10:00 podávání kávy (čaje) 12:00 oběd – tradiční anglická kuchyně 15:00 čaj a sušenky 17:00 ČAJ – typický anglický zvyk, čaj + podávání lehkého jídla

Aktivizace

Skládání puzzle Luštění křížovek a osmisměrek Poslech a zpěv anglických písní Házení s míčem Sledování televize Prohlížení knih (četba obtížná) Jednou za dva týdny dochází cvičitel zdravotního tělocviku a muzikoterapeut Klient má právo si zvolit, zda se chce jakékoli činnosti věnovat

Nejstarší klientka

Diseminace a výstup projektu : implementace projektu (začlenění poznatků do výuky) šíření výsledků v ČR (partnerské školy) + hostitelská země brožura Sociální pedagogika v zahraničí (Social Pedagogy Abroad) + DVD text/foto/video webové stránky, součást školních stránek ( CERTIFIKACE: Europass (Europas o odborné stáži - příloha k diplomu a k všeobecnému Europasu) Training Agreement and Quality Commitment (Podrobný certifikát o odborné praxi/stáži vydaný konkrétním pracovištěm) Certificate

Děkujeme za pozornost

Organizace podílející se na stáži: