Znalostní management KIP/KM 3 kr. 2+1 Požadavky k zápočtu: Prezentace tématu KM na semináři Účast na seminářích Úspěšnost zápočtového testu min. 60% Závěrečná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

managementu znalostí podle
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
ISV Community Days. Čtvrtletně Technologická část zaměřená na jednu technologii.NET Connected Apps, Windows Server 2003 Enhanced, SQL VS 2005,
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
OBHAJOBA ZÁVĚREČNÉ PRÁCE MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ KOORDINACE V OBLASTI ICT 2008.
Ing. Daniel Konczyna U MARKETING Ing. Daniel Konczyna U
Audit administrativních činností
7. Přednáška KM a výkonnost podniku Přínosy KM a intelektuálního kapitálu pro podnik Problémy s měřením znalostí a IK Důvody měření investice do znalostí.
Společnost vědění/učící se společnost
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Úvod do ESY Edita Marečková. Představení Exact Synergy Enterprise = ESY propojení jednotlivých oblastí podnikových IS „balík chytrých podnikových řešení“
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT Petr Kazík
Cloud Computing - efektivní a transparentní provoz organizace pro každého (Jakub Fiala, Miroslav Čejka GORDIC ® )
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Společnost vědění/učící se společnost Lenka Damborská Pavla Hošková Gabriela Krzemińská Simona Macháčková Iveta Matoušková Pavla Schneiderová Petr Večeřa.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Úvod do managementu 1. seminář
FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Personální procesy.
VÝŽIVA A REGENERACE kpt. Miroslav OVESNÝ ovesny.mypage.cz
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Zásady montážních prací Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE ICT VE ŠKOLE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
Management znalostí XIII. část. Potřeba řídit znalosti (1. část) jelikož v posledním období v tradičních odvětvích o úspěchu na trhu rozhodují čím dále.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice. Proč znalostní ekonomika ? silná konkurence ekonomická krize efektivní výroba a prodej.
knowledge management, řízení znalostí, management znalostí
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
MPO Konzultace: po 16,00 – 17,00 č.dv. B 427 a
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Management znalostí v inovačně náročném prostředí Ludmila Mládková VŠE v Praze.
ECM – Enterprise Content Management
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Základy sociální politiky PVZASP Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý.
Management sportovních aktivit v CR I PS 2013 Kombinované studium.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Sociálně-právní ochrana dětí Úvod do předmětu Ukončení: klasifikovaný zápočet Požadavky k zápočtu: 80% účast na seminářích aktivní práce na seminářích.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Zdravotnický management
Edukace žáků na praktických a speciálních školách KPG/4065
Zdravotnický management
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
VIKMA05 Organizace znalostí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
HARMONOGRAM SENIMÁŘŮ 2015/16
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Zdravotnický management
BPP114C – Bankovní a pojišťovací právo Mgr. et Mgr. Michal Tuláček
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Znalostní management KIP/KM 3 kr. 2+1 Požadavky k zápočtu: Prezentace tématu KM na semináři Účast na seminářích Úspěšnost zápočtového testu min. 60% Závěrečná státnice bude rozšířena o několik otázek z KM.

Znalostní management KIP/KM 1. Přednáška Úvod Co bude obsahem KM Některé často používané pojmy

Znalostní management KIP/KM Úvod Společnost a tvorba bohatství

Znalostní management KIP/KM Co bude obsahem KM Znalosti – procesy – - management Lidé a znalosti Znalostní technologie

Které z přínosů KM považujete za nejdůležitější? Převzato z Žurnálu Per Partes o managementu znalostí. Per Partes Consulting, 2003

Znalostní management KIP/KM Některé často používané pojmy Data-informace-znalosti-moudrost Znalosti explicitní, z. tacitní Poznání (cognition) Umělá inteligence Intermediation, Externalization, Internalization Intelektuální kapitál: lidský k., strukturální k., zákaznický k.

Znalostní management KIP/KM Některé často používané pojmy Znalostní management Knowledge mapping Knowledge Audit Znalostní báze Znalostní ekologie Chief Knowledge Officer, Knowledge Analyst, K. Engineer, K. manager, K. Stewart

Znalostní management KIP/KM Některé často používané pojmy Competency management Žluté stránky Community of Practice Správa dokumentů Content management Content mapping Learning Organization