Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Zásady montážních prací Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Zásady montážních prací Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Zásady montážních prací Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.01.STR Anotace: Montáže a opravy, základní pojmy montáže. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Základní pojmy montáže Montáž Závěrečná fáze výrobního procesu ve strojírenství. Vzhledem k nízkému stupni mechanizace, automatizace i organizačního zpracování zaujímá montáž velkou část (kolem 30 – 50 %) pracnosti ve strojírenské výrobě.

3 Charakteristika montážních procesů podíl ručních prací u jednotlivých činností rozdíly v množství a kvalitě použitých montážních technologií pořadí a počet montážních prací

4 Charakteristika montážních procesů nižší úroveň technologické přípravy montáže synchronizace výroby součásti s montáží (vyráběno na různých místech a v různém čase)

5 přímá účast lidského činitele – potenciální komplikace zvýšení nároků na materiál, manipulaci a plynulost toku materiálu Charakteristika montážních procesů

6 při montáži se mohou současně uplatňovat technologické, manipulační a kontrolní činnosti s různým stupněm automatizace Charakteristika montážních procesů

7 mnohotvárnost montážních prací ztěžuje jejich typizaci inovace výrobku - změna v montážní technologii

8 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Pojem montáž Závěrečná fáze výrobního procesu ve strojírenství. Vzhledem k nízkému stupni mechanizace, automatizace i organizačního zpracování zaujímá montáž velkou část (kolem 30 – 50 %) pracnosti ve strojírenské výrobě.

9 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Zásady montážních prací Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."

Podobné prezentace


Reklamy Google