KLUB PERSONALISTŮ ČR Shromáždění členů 16.3.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval:
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
KLUB PERSONALISTŮ ČR Shromáždění členů
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Představení klubu manažerů
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Zpráva kontrolního výboru
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Sociální práce TEĎ a TADY II
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Kariérové poradenství a podnikavost
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

KLUB PERSONALISTŮ ČR Shromáždění členů

2 Poslání a cíl Klubu Napomáhat rozvoji a zvyšování úrovně a účinnosti personálního a sociálního řízení lidských zdrojů zaměřeného na vysokou výkonnost, adaptabilitu a saturaci pracovních kolektivů Klub k plnění svého poslání a cíle zejména: Vytváří podmínky pro vzájemnou výměnu poznatků a zkušeností řídících pracovníků i odborníků-specialistů, jejich názorů i námětů s cílem nacházet optimální řešení aktuálních i dlouhodobých společných věcných i metodických problémů personálního a sociálního rozvoje. Poskytuje svým členům nejnovější informace z oblasti personálního a sociálního řízení, včetně informací z legislativně právní oblasti. Popularizuje moderní, efektivní a osvědčené metody řízení; přitom podporuje aplikaci společenských věd v řízení sociálních procesů. Vytváří podle potřeby odborné pracovní týmy pro řešení společných věcných i metodických problémů personálního i sociálního rozvoje. Poskytuje nebo zprostředkovává operativní metodickou pomoc a poradenství v oblasti personálního a sociálního řízení. Navazuje a rozvíjí zahraniční styky a mezinárodní spolupráci v oblasti personálního řízení. Vytváří podmínky pro vzájemné osobní i společenské kontakty řídících pracovníků i odborníků-specialistů v oblasti personalistiky.

3 Zpráva výboru o činnosti KPČR Stav členské základny k kolektivních členů 5 individuálních členů 7 čestných členů Jako v předcházejících letech i v roce 2005 došlo k obměně členské základny, nicméně jsme byli ve získávání nových členů úspěšní. V porovnání s rokem 2004 máme o 15 kolektivních členů více, naopak ukončili členství 2 individuální členové.

4 Zpráva výboru o činnosti KPČR Personální obsazení… Výbor Klubu pracoval v roce 2005 po srpnovém mimořádném shromáždění v tomto složení: –Prezident: Jan Března, –Viceprezidenti: Ivana Krupičková, Jiří Filip –Členové: Jaroslav Antoš, Heřman Čadil, Jaroslav Dostál, Miroslav Pivovarčík, Milan Foltýn (nahradil Jaroslava Berku) –Změny: od ledna tohoto roku Pavel Škorpil (nahradil Jaroslava Antoše) a od února byl výbor doplněn o Radka Svobodu (nahradil František Adama) Dozorčí rada Klubu pracovala ve složení: –předseda: Milan Beneš, –členové: Bohdana Vybíralová, Miroslav Lenkvik (ukončil 2006) Funkci výkonného ředitele Klubu zastával Josef Koskuba.

5 Zpráva výboru o činnosti KP ČR Četnost jednání výboru Pravidelně měsíčně V květnu se uskutečnilo výjezdní zasedání výboru zaměřené na „Projekt restrukturalizace KPČR“ 11. října Mimořádné shromáždění - hlavními body jeho programu byly, kromě schválení změn stanov Klubu, především projednání materiálů “Restrukturalizace KPČR“ a „Pravidla pro hospodaření sekcí KPČR“

6 Zpráva výboru o činnosti KPČR Odborné aktivity v roce 2005 Výrazně stoupl zájem o aktivity Klubu - zvýšená průměrná účast na všech pořádaných akcích Klubu - 27 účastníků (v roce 2004 to bylo 22 účastníků) Hlavní formou aktivit jsou již několik let klubová setkání. V období mezi řádnými shromážděními členů se uskutečnila 3 tato setkání, účast byla v průměru 25 účastníků (v předchozímu období byla průměrná účast 23 účastníků). Struktura klubových setkání zůstala nezměněna. První den teoretický výklad na dané téma, následná diskuse k přednesené problematice a prezentace činnosti některé vzdělávací nebo poradenské firmy. Druhý den klubového setkání je pak vždy na programu pokračování daného tématu spojené s výměnou praktických zkušeností mezi účastníky tohoto setkání.

7 Zpráva výboru o činnosti KPČR Klubová setkání 2005 Témata : „Hodnocení výkonnosti – nástroj k využití silných stránek zaměstnanců“ (duben 2005, Zdislavice) „Vztahové problémy na pracovišti a jejich řešení, kariérový koučink“ (červen 2005, Český Šternberk) „Personalista manažerem“ (listopad 2005, Český Šternberk)

8 Zpráva výboru o činnosti KPČR Poradenské semináře a Praktické semináře 2005 Jednodenní poradenský seminář na téma: „Jak motivovat zaměstnance aneb jedna ruka netleská“ (leden, Praha) Praktické semináře „Jak to dělají v…“. Jejich posláním je poskytovat praktické návody z fungování úspěšných organizací. Pořádají se vždy v dané společnosti, kde je i prostor pro exkurzi a výměnu zkušeností všech zúčastněných. V roce 2005 jsme uskutečnili tyto 4 semináře: „e-HR systémy, aneb konec papírů v personalistice“ (únor, ČESKÝ TELECOM, a.s. „Řízení lidských zdrojů u japonského investora“ (květen, Aisan Bitron Czech, s.r.o., Louny) „Nové možnosti personální inzerce v MF Dnes a na jobdnes.cz“ (září, MF Dnes) „Hodnocení spokojenosti zaměstnanců jako nástroj ke zvyšování produktivity“ (září, Pars nova, a.s., Šumperk Průměrný počet 31 účastníků u tohoto typu aktivit potvrdil velký zájem o tento typ seminářů.

9 Zpráva výboru o činnosti KPČR Certifikační zkoušky 2005 Ve spolupráci s NVF a Vysokou školou ekonomickou se v červenci 2005 uskutečnil další běh zkoušek k získání certifikátu „Personální manažer“. Tento certifikát získalo 15 uchazečů.

10 Zpráva výboru o činnosti KPČR Činnost sekcí KPČR Kromě přímého členství organizací v Klubu se dle zájmu členské organizace sdružují do regionálních a odborných sekcí V roce 2005 pracovalo v rámci Klubu 8 regionálních a 1 odborná sekce V průběhu roku ukončila svou činnost regionální sekce pro Jihozápadní Čechy

11 Zpráva výboru o činnosti KPČR Moravskoslezská regionální sekce Patří mezi nejdéle a nejlépe fungující sekce KPČR (loňský rok byl 10.rokem její existence). Počátkem letošního roku vystřídal ve vedení sekce Rudolfa Salzbruna Vlastimil Matýsek Sekce má 25 členů, z toho 20 kolektivních, 3 individuální a 2 čestné členy V loňském roce sekce uskutečnila s Institutem vzdělávání celodenní krajský seminář na téma „Zákon o zaměstnanosti“ V rámci akcí „Jak to dělají v…“ sekce uskutečnila semináře: „Perspektiva a rozvoj lidských zdrojů v organizaci TCHAS, spol. s r.o. Ostrava“ „Proces změn v a.s. MITTAL Steel Ostrava a dopad na zaměstnance“ Realizovala workshop na téma „Zavedení koncepčního moderního systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v organizaci“ V prosinci 2005 sekce předložila projekt vyhlašovateli ÚP Ostrava pod názvem „Zavedení koncepčního moderního systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v organizaci“

12 Zpráva výboru o činnosti KPČR Regionální sekce pro Olomoucký kraj Pracuje od května 2004 Uskutečnila pro členy Klubu v loňském roce akce: „Pracovně právní problémy se zaměstnanci“ „Psychologická diagnostika pro nepsychology“ Vedoucí sekce působil jako lektor na listopadovém klubovém setkání na téma „Personalista manažerem“

13 Zpráva výboru o činnosti KPČR Regionální sekce pro Prahu a Středočeský kraj Založena 2005 Grantové projekty v rámci programu JPD 3 pro Prahu: „Program spolupráce malých a velkých firem s důrazem na rozvoj a řízení lidských zdrojů“ Realizace tohoto projektu byla zahájena Ze špičkových expertů 4 velkých partnerských firem (ČEZ, ČESKÝ TELECOM, SSŽ a Škoda Praha) byl vytvořen tým konzultantů, který již v počátku tohoto roku prošel odbornou přípravou pro práci lektorů a konzultantů. Vlastní aktivity, tj. semináře a konzultace, kterých bude v rámci tohoto projektu uskutečněno 40 a zúčastní se jich zástupci 40 MSP, budou zahájeny v dubnu tr. „Konzultační středisko řízení a rozvoje lidských zdrojů v MSP na území hl. m. Prahy“ Tento projekt, dotovaný částkou 3, byl přijat, jeho realizace bude zahájena a potrvá do konce srpna 2007 O svých aktivitách sekce pravidelně informuje na webových stránkách KPČR Sekce zahájila vydávání Zpravodaje pro členy Klubu, a Zpravodaje věnovaného informovanosti o aktivitách projektu. (dosud byly sekcí vydány dva Zpravodaje pro členy a dva Zpravodaje k projektu)

14 Zpráva výboru o činnosti KP ČR Aktivity pro rok 2006… Klubová setkání (3x): Koučink, efektivní cesta k vedení lidí (duben, Zdislavice) Personální systémy v organizacích (I.část, červen, II.část listopad) Praktické semináře „Jak to dělají v…“: „Řízení a ekonomika České Televize a nelehká práce personalisty v ČT s ohledem na širokou škálu profesí“ (leden, ČESKÁ TELEVIZE, 42 účastníků). Poradenské semináře (3x): Psychodiagnostika pro nepsychology (I.část únor, II.část říjen, Praha). Novela ZP (září, Praha) Certifikační zkoušky „Personální manažer“ (květen, Praha) Podrobný přehled vzdělávacích aktivit pořádaných v r viz. předané materiály

15

16 Zpráva výboru o činnosti KPČR Nové internetové stánky On-line informace o tom, co se děje v Klubu a v jeho regionálních sekcích lze získat na zcela nových internetových stránkách Zde jsou kromě nezbytných informací o Klubu (stanovy, poslání a cíle, zápisy z jednání, články k uskutečněným akcím apod.) uvedeny přehledy aktivit Klubu, které se uskuteční v roce 2006 a nabídka služeb Dále jsou zde vyjmenovány výhody členství v Klubu Jsou zde zařazeny i informace o činnosti regionálních sekcí Informace o naplňování grantových projektů

17 Zpráva výboru o činnosti KPČR Spolupráce a partnerství… Společnost Seznam.cz – bezplatná tvorba a provozování www stránek Časopis Personál - pravidelně publikovány informace o činnosti Deník MF Dnes - bezplatná inzerce výměnou za propagaci MF Dnes na akcích (reciproční smlouva o spolupráci) Časopis HRM (vyd. Economia) – nové periodikum, publikování aktivit Společnost Kompass (internetový vyhledávač) Národní vzdělávací fond a VŠE – certifikační zkoušky Nakladatelství CP Books (odborné publikace tohoto nakladatelství si mohou s významnou slevou zakoupit účastníci našich vzdělávacích akcí) Česká manažerská asociace (ČMA) - prostřednictvím prezidenta KPČR Jana Březny, který je členem výboru ČMA

18 Zpráva výboru o činnosti KPČR Shrnutí 2005 a priority 2006 … Co dál… Nastavili jsme pravidla hospodaření a odrazili jsme se ode „dna“… Klub plní své poslání… Chceme podporovat aktivity v regionech Udržet praktickou aplikovatelnost (akce a aktivity Klubu) Chceme aby Klub byl maximálně užitečný pro své členy Chceme začít posilovat dobré jméno KPČR v rámci ČR, zaměřit se na vnější PR (partner pro oblast LZ) …děláme to pro sebe

19 Velké poděkování všem…