Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Křesťanství Křesťanství je soustředěno kolem života a učení Ježíše z Nazaretu. Křesťanství vzniklo z židovství na území Palestiny, kde Ježíš působil.
Církev dnes Smysl a poslání církve.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Citáty O LÁSCE.
Slovoživota Leden 2010 Ve dnech 18. až 25. ledna se v mnohých částech světa slaví týden modliteb za jednotu křesťanů, jinde slavený o Letnicích. Chiara.
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Integrita bezúhonnost
Slova Květiny.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Dej a bude Ti dáno !!!. Dej a bude Ti dáno !!!
Bezpečný sbor. Jak důležitý je pro člověka pocit bezpečí?
Čtěte pomalu a tiše!  .
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Záleží na tom, čemu věřím?
1. Hospodine, jak jsou mnozí nepřátelé moji! Pohleď, Bože, jak mi hrozí, povstávají k boji. O mé duši mnozí lžou, že již nemá pomoc tvou.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
Zdroj životního optimismu Jak převážit váhy spravedlnosti ve svůj prospěch? Jozef Bajusz.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
1. Jezu, Jezu, můj jsi, můj! | V tomto putování zdejším | k sobě blíž mne přitahuj, | ať jsem vždy ti podobnější(m), | tobě oddán duší, tělem | ve smrti.
Slovo života Březen 2014 „Zachováte-li moje přikázání, zůstanete v mé lásce, jako jsem já zachovával přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce.“ (Jan.
Nejkrásnější věc, kterou Bůh stvořil, je žena a růže.
Aforismy s obrázky. Až náročná milenka vám ukáže, jak skromnou máte ženu. Jiří Novák.
DARUJ SVOJE VAJIČKO… Co to je????
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
1. Přihotov se, duchu můj, | k modlitbám a bdění! | Odevěký škůdce tvůj | vzdálený ti není: | Jeho lest z pravdy cest | svede dřív, než tuší | nepozornou.
Pátá antiteze (Mt 5,38-42) 5,38 Slyšeli jste, že bylo řečeno: 'Oko za oko, zub za zub'. 39 Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi;
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
1. Tys naděj má, | jen ty sám, | Bože můj, na tebe spoléhám
Motivace křesťanského jednání
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
Pravdy ?. Bojíme se pádu. Z výšky nebo na dno ? Když často opouštíme své známé, přátele a bližní, počítejme s tím, že jednou zůstaneme sami.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
CITÁTKY O LÁSCE.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Haleluja! Lidé slyšte! | Bůh nám svého Syna daroval. | Pro nás hříšné narodil se, | aby v našich srdcích pokojem | a láskou | kraloval. | Bůh svět miloval,
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE. CÍRKEV TU JE PRO DRUHÉ A NE PRO SEBE !!! TŘÍSKA V OKU – ZRCADLO DUŠE JIRKA POSPÍŠIL, AC BUČOVICE.
Slova Květiny.
Zázrak komunikace s Bohem
Máš dost síly plavat proti proudu?
Ježíš.
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Transkript prezentace:

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, když budete mít lásku jedni k druhým.“ Jan 15,13: „Nikdo nemá větší lásku než tu, aby položil život za své přátele.“

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci I – Přátelská láska Jak projevit druhým lásku?  Pět jazyků lásky: 1. Čas 2. Slovo (mluvené nebo psané) 3. Dotek 4. Skutek 5. Dárek Jak vypadá církev, kde se lidé milují? Jak vypadá církev, kde se lidé milují? Skup.:

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci II – Láska k lidem, kteří jsou nám nesympatičtí Je nesympatie hřích? Je nesympatie hřích? Jak v takové situaci zvítězit?  Fp 2,3: „Nic nedělejte pod vlivem ctižádosti nebo ješitnosti, ale v pokoře pokládejte jedni druhé za přednější než sami sebe.“ Skup.:

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci III – Láska k nepřátelům Mt 5,43-48: „Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‘Budeš milovat svého bližního a nenávidět svého nepřítele.’ Já však vám říkám: Milujte své nepřátele! Žehnejte těm, kdo vás proklínají, konejte dobro těm, kdo vás nenávidí, a modlete se za ty, kdo vás pomlouvají a pronásledují, abyste byli synové svého Otce, který je v nebesích. (…)“ „Staneš-li se svému bližnímu nepřítelem, stane se Bůh nepřítelem tobě.“ (P. Kosorin)

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci „Neztrácejte čas úvahami, zda svého bližního ‘milujete’ nebo ne; jednejte, jako byste ho milovali.“ (C. S. Lewis) Jako křesťané máme milovat v Bohu, tj. čerpat sílu od Otce, ne ze sebe! Mít Boží pohled na druhé, ne pohled svýma očima. „Miluj hlava nehlava!!“ (L. Malinová)