České Budějovice, 1. listopad 2013 Závěrečná konference globálních grantů realizovaných v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Centrum celoživotního vzdělávání
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Název operačního programu:
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

České Budějovice, 1. listopad 2013 Závěrečná konference globálních grantů realizovaných v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Ing. Zdeněk Kalinovský Podpora rovných příležitostí žáků SOŠ a SOU Písek registrační číslo: CZ.1.07/1.2.06/03.0011

Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 www.sou-pi.cz Podpora rovných příležitostí žáků SOŠ a SOU Písek CZ.1.07/1.2.06/03.0011 Příjemce Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Výzva Jihočeský kraj – výzva č.3 pro GP – oblast podpory 1.2 Datum zahájení realizace 1.3.2011 Datum ukončení realizace 30.6.2012 Rozpočet projektu 857 562,86 Kč Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR

Předprojektová fáze Projektová fáze (realizační) Poprojektová fáze Obsah Předprojektová fáze (přípravná, definiční) Projektová fáze (realizační) Poprojektová fáze (vyhodnocovací)

Předprojektová fáze

Předprojektová fáze – prostředí pro realizaci projektu - informace o škole Školní rok 2010 - 2011 2013 - 2014 Pedagogičtí pracovníci 123 93 Počet žáků 1100 880 Obory H 12 Obory E 6 Maturitní obory 2 Nástavbové studium 2 denní, 1 dálkové

Předprojektová fáze – zkušenosti Realizace projektu OP VK „Učíme nově“ SOŠ a SOU Písek - vytváření podmínek pro zvyšování kvality vzdělávání CZ1.07/1.1.10/02.0070 Termín realizace 1. 1. 2010 až 30. 6. 2011 Výzva Jihočeský kraj – výzva č.2 pro GP – oblast podpory 1.1 Rozpočet 1 653 380,86 Kč Partner projekt realizován bez partnera Cílová skupina žáci středních škol, pedagogičtí pracovníci Účelem projektu bylo formou odborných kurzů pro pedagogické pracovníky zvýšit jejich odborné a technické kompetence ke zvládnutí didaktické techniky a nových forem a metod výuky (využitím multimediální techniky a ICT ve výuce). Cíle projektu: 1. zvýšení odborných kompetencí učitelů (a tím zvýšení kvality výuky) 2. zpracování nových výukových materiálů pro výuku na SOŠ a SOU Písek.

Předprojektová fáze – zdůvodnění potřebnosti Podmínky: zkušenosti z realizace projektu OP VK skupina pedagogických pracovníků bez znalostí využívání techniky, se zkušenostmi z práce se žáky se SVP (obory typu E) nepoměr mezi vybavením pracovišť školy opakovaný vysoký úbytek žáků v průběhu školního roku Podrobné stanovení cílů a podmínek - Analytická studie Zpracování žádosti do OP VK oblast 1.3

Projektová fáze

Projektová fáze - realizační tým Manažer projektu Ing. Zdeněk Kalinovský Finanční manažer projektu Marie Nováková Administrátor projektu Mgr. Marie Bínová Asistent projektu Vendulka Bicanová Pracovníci pro tvorbu výukových materiálů 15 pedagogických pracovníků školy

Projektová fáze – plánované cíle projektu vzdělávání pedagogických pracovníků doplnění vybavení školy opatření k eliminaci předčasných odchodů žáků ve vazbě na stávající systém Realizace naplněním tří klíčových aktivit 01 Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání. 02 Vybudování "záchytné sítě" pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí vrátit. 03 Uplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánů, využití ICT a e-learningových aplikací.

Projektová fáze – klíčové aktivity 01 Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér bránících rovnému přístupu všech jedinců ke vzdělávání. Realizace: Odborné semináře – kurzy – 45 osob Název Termín Čas Hodin Osob Lektor Specifické poruchy učení 29.-30.9.2011 8:00 - 13:00 12 15 Mgr. Hana Melzerová 13:30 - 18:30 10.-11.11.2011 13:00 - 18:00 Tvorba pracovních listů a sešitů 2.12.2011 6 Bc. Vojtěch Bušek Výukové metody na SŠ 8.12.2011 Mgr. Robert Čapek, PhD. Rizikové chování dětí a mládeže 6.10.2011 11:00 - 18:00 8 Mgr. Marika Kropíková 13.10.2011 Buď učitel začne zvládat konflikty… 3.1.2012 10:00 - 17:00 Mgr. Kamila Bobysudová 4.1.2012 5.1.2012 Word, Excel, PowerPoint - začátečníci 29.9.2011 9:00 - 16:00 Word, Excel, PowerPoint - pokročilí 30.9.2011 Interaktivní tabule - začátečníci 26.10.2011 9:00 - 14:00 Gabriela Loskotová Grafika, fotografie 16.11.2011

Projektová fáze – klíčové aktivity 01 realizace seminářů Problémy: výběrové řízení na dodavatele – zpoždění realizace Výstup: MI 17 podpořených osob (celkem účast 61)

Projektová fáze – klíčové aktivity 02 Vybudování "záchytné sítě" pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí vrátit. Realizace: Vytvoření fungujícího systému postaveného na třech oblastech: diagnostika, poradenství, celoživotní učení. V rámci projektu bylo zapojeno celkem pět pedagogických pracovníků školy, kteří mají zkušenosti a vzdělání v oblasti speciální pedagogiky. Jejich úkolem bylo ve spolupráci s odborníky ze školních poradenských zařízení navrhnout systém diagnostiky žáků při nástupu na střední školu jako základní nástroj prevence. Do tohoto systému aktivně zapojit třídní učitele, školního metodika prevence a školního speciálního pedagoga (projekt VIP kariéra).

Projektová fáze – klíčové aktivity 02 – „záchytná síť“ Výstupy: Metodika tvorby IVP - metodika tvorby IVP pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami, včetně teoretické části Soubor diagnostických nástrojů soubor je tvořen didaktickými a psychologickými testy pro různé oblasti/předměty

Projektová fáze – klíčové aktivity 03 Uplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánů, využití ICT a e-learningových aplikací. Realizace: na základě znalostí získaných v KA 01 pedagogičtí pracovníci -členové realizačního týmu, vytvářeli výukové materiály. Jedná se o výukové materiály které jsou svým obsahem, zpracováním a využíváním vstřícné k žákům, kteří mají specifické vzdělávací potřeby. Součástí realizace aktivity byl nákup potřebného vybavení. Vytvořené výukové materiály byly ověřovány ve výuce žáků učebních oborů typu E.

Projektová fáze – klíčové aktivity 03 – výukové materiály Výstupy: Soubor výukových materiálů – všeobecné předměty Soubor výukových materiálů – odborné předměty soubory powerpointových prezentací, pracovních listů a prezentací spojených s pracovními listy (aktivizujícími prvky ve výuce) Ověřování kvality výukových materiálů spojené s dotazníkovým šetřením (zpětná vazba, zapojení žáků) Ukázka výukových materiálů: Výroba slaměného podkladu

Projektová fáze – klíčové aktivity 03 – dotazníkové šetření zpětná vazba pro tvorbu výukových materiálů celkové hodnocení přínosů projektu tvorba dotazníku s ohledem na možnosti žáků

dotazník

Projektová fáze – klíčové aktivity 03 – dotazníkové šetření - výsledky

Poprojektová fáze

Poprojektová fáze – čerpání rozpočtu, financování Druh výdaje plán skutečnost % P S 01 osobní výdaje celkem 606 752,- 468 442,- 77 59,2 54,6 Odborní zaměstnanci 360 000,- 100 Administrativní zam. 92 800,- 03 zařízení 112 095,- 111 845,- 99,8 10,9 13 05 nákup služeb 150 000,- 146 500,- 98 14,6 17 celkem 868 847,- 726 787,- 84 NN – 18 % 130 821,66 Celkem čerpáno s NN 1 025 239,46 857 562,86 Poznámka: nedočerpání v položce 01 v oblasti sociálního a zdravotního pojištění čerpání pouze 10 % plánované částky (Benefit + limity kapitol)

Poprojektová fáze – vyhodnocení projektu řízení projektu + průběžné financování (od 2. MZ stejní PM až do konce realizace) zapojení pedagogů realizace kurzů … dodržování termínů, průběžná kontrola tvorby výukových materiálů nadále dochází k předčasným odchodům žáků ze vzdělávání …

Poprojektová fáze – vazba na další projekty OP VK: Experimentální učebna společenskovědních předmětů 1.3.2011 - 30.6.2012 Další vzdělávání pedagogů Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Písek, Komenského 86 1. 1. 2012 - 31. 12. 2012 Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků SOŠ a SOU Písek 1.9. 2013 - 31. 12. 2014 Vzdělávání bez bariér 1. 9. 2013 - 31. 12. 2014 Šablony 12. 4. 2012 až 12. 4. 2014 Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji 28.8.2013 – 30.6.2015 ROP: Modernizace technologického vybavení odborného výcviku technických oborů SOŠ a SOU Písek 1. 2. 2012 až 30. 6. 2014

Děkuji za pozornost Ing. Zdeněk Kalinovský projektový manažer, zástupce ředitele školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Tel.: 603 929 826 E-mail: kalinovsky@sou-pi.cz

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Projekt OP VK Podpora rovných příležitostí žáků SOŠ a SOU Písek CZ.1.07/1.2.06/03.0011

Výroba slaměného podkladu Vypracovala: Mgr. Jindřiška Koukolová

Pro výrobu slaměného podkladu si zajistíme kvalitní dlouhou slámu a vhodné nářadí.

Kombinované kleště Vázací drát na cívce Nůžky na papír

Uchopíme do ruky otýpku slámy a připravíme vázací drát na cívce.

Pomocí vázacího drátu rovnoměrným obtáčením kolem slámy tvoříme ,, hada“.

Postupně přidáváme další slámu a drátem ji pořád obtáčíme.

Stejným způsobem pokračujeme dokud nebudeme mít požadovanou délku.

,,Hada“ stočíme do kruhu a pevně obtáčíme drátem ,,Hada“ stočíme do kruhu a pevně obtáčíme drátem. Podklad musí být ve všech svých místech stejně silný.

Obtočením drátu kolem očka vznikne pevné zakončení Obtočením drátu kolem očka vznikne pevné zakončení. Po té odštípneme drát na cívce . Zbývající část drátu zapíchneme do podkladu.

Pomocí nůžek odstraníme přečnívající slámu a upravíme tvar podkladu.

Naražením podkladu na vhodnou nádobu docílíme pěkného tvaru výrobku.

Hotový výrobek. Tloušťku podkladu je možné upravovat množstvím svazované slámy při výrobě.

JAKO ZDROJ BYLY POUŽITY VLASTNÍ FOTOGRAFIE AUTORKY ZDROJE JAKO ZDROJ BYLY POUŽITY VLASTNÍ FOTOGRAFIE AUTORKY

Projekt OP VK Podpora rovných příležitostí žáků SOŠ a SOU Písek registrační číslo CZ.1.07/1.2.06/03.0011 je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.