KVADRATICKÁ FUNKCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozcvička Urči typ funkce:
Advertisements

* Lineární funkce Matematika – 9. ročník *
Rostoucí, klesající, konstantní
Pojem funkce Lineární funkce Kvadratické funkce
Cyklista projížděl při závodě trať dlouhou 210 km rychlostí 35 km za hodinu. Napište rovnici funkce vyjadřující závislost vzdálenosti s od cíle na čase.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Rozcvička Urči typ funkce:.
. Kvadratická funkce ° Narýsuj: -1 -1
Matematika Téma č. 5 Funkce Základní pojmy /main terms/основные термины  Reálná funkce f jedné reálné promĕnné x je množina f uspořádaných dvojic.
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 11 Kvadratická funkce 3.
Rozcvička Urči typ funkce: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Anotace Prezentace, která se zabývá opakováním funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují funkce. Speciální vzdělávací.
Kvadratická funkce Lukáš Zlámal.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
AnotacePrezentace, která se zabývá kvadratickou funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají a sestrojí kvadratickou fúnkci.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Kvadratická funkce. Co je to funkce Každému prvku x z definičního oboru je přiřazeno právě jedno číslo y z oboru hodnot x je nezávisle proměnná y je závisle.
 y= ax 2 + bx + c  a,b,c jsou koeficienty kvadratické funkce  a  0  ax 2 kvadratický člen  bx lineární člen  c absolutní člen - číslo.
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08A15 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníŘíjen.
Lineární funkce Mo no tón nost. Rozhodujeme o monotónnosti funkce, to znamená, zda je lineární funkce rostoucí, klesající nebo konstantní… 1)z hodnot.
Hvjkbhkj. Sestroj graf funkce y = (x + 1) D = R Urči definiční obor funkce: Urči obor hodnot funkce: Zapiš, kdy je funkce rostoucí a klesající:
Rostoucí , klesající a konstantní fce
LINEÁRNÍ FUNKCE.
Lineární lomená funkce
Procvičování vlastnosti kvadratické funkce. Určete vlastnosti funkcí z minulého procvičování.
Funkce lineární kvadratická nepřímá úměrnost exponenciální
graf kvadratické funkce
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Elektronická učebnice - II
Definiční obor a obor hodnot funkce
2. M Definiční obor, obor funkce. Vrchol paraboly: V=[1;-4]  Minimum funkce (nejnižší bod)  Mění se průběh funkce V=[1;-4]  Minimum funkce (nejnižší.
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 10 Kvadratická funkce 2.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
MIROSLAV KUČERA Úvodní informace Matematika B 2
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
2.1.1 Kvadratická funkce. Kvadratická funkce se nazývá každá funkce, daná ve tvaru kde je reálné číslo různé od nuly, jsou libovolná reálná čísla. Definičním.
Hra k zopakování či procvičení učiva FUNKCE. Žáci pracují ve skupinách Určují dvojice, které podle jejich názoru patří k sobě Pokud odpoví správně, zapíše.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
Graf kvadratické funkce
Průběh funkce 2. M.
Lineární funkce VY_32_INOVACE_056_Lineární funkce
Vzájemná poloha Paraboly a přímky
Kvadratická funkce a její graf Mic haela Koubová Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Literatura: KOČANDRLE, M., BOČEK, L.: Matematika pro gymnázia.
Matematický milionář Foto: autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Rozcvička Urči typ funkce:
Cvičení V této kapitole můžete procvičit probrané téma. Jednotlivá cvičení obsahují správné řešení s postupem. Po zobrazení zadání se dalším(dalšími) kliknutím(kliknutími)
VY_32_INOVACE_FCE1_08 Funkce 1 Kvadratická funkce.
VY_32_INOVACE_RONE_08 Rovnice a nerovnice Kvadratická funkce.
Rozcvička Urči typ funkce:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Rostoucí, klesající, konstantní
Graf, vlastnosti - výklad
Pojem kvadratické funkce, její graf
2.1.1 Kvadratická funkce.
Rozcvička Urči typ funkce:
Rostoucí, klesající, konstantní
8. Vlastnosti funkcí – monotónnost funkce
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
MATEMATIKA 1: FUNKCE, ROVNICE A NEROVNICE
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Kvadratická funkce Funkce daná rovnicí , kde . Definiční obor:
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137
Lineární funkce 2 šestiminutovka
Kvadratická funkce Matematika – 9.ročník VY_32_INOVACE_
Transkript prezentace:

KVADRATICKÁ FUNKCE

y = ax2 Rovnice kvadratické funkce grafem kvadratické funkce je parabola

kvadratická funkce y = x2 graf kvadratické funkce x2 - graf má podobu písmene „U“ kvadratická funkce  y = − ¼x2  graf kvadratické funkce − ¼x2 - graf má podobu „kopce“

Rovnice kvadratické funkce y = ax2 a ˃ 0 graf má podobu písmene „U“ a ˂ 0 graf má podobu „kopce“

y = ax2 Rovnice kvadratické funkce a ˃ 0 graf má podobu písmene „U“ Definiční obor funkce je R pro x ϵ (- ∞; 0) je funkce klesající pro x ϵ (0; +∞) je funkce rostoucí

y = ax2 Rovnice kvadratické funkce a ˂ 0 graf má podobu „kopce“ Definiční obor funkce je R pro x ϵ (- ∞; 0) je funkce rostoucí pro x ϵ (0; +∞) je funkce klesající

Graf kvadratické funkce ¼x2 graf je úzký graf je široký jak Brno

Graf kvadratické funkce ax2 graf je široký graf je úzký

ZŠ T. G. Masaryka Otrokovice