Útvar krizového řízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Dokumentace k zajištění BOZP
HAVARIJNÍ PŘIPRAVENOST JE České Budějovice,
Fakultní nemocnice Brno Útvar krizového řízení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Ochrana kritické infrastruktury
Pandemický plán Fakultní nemocnice Brno
Koncepce environmentální bezpečnosti
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Celostátní informační podpora krizového řízení
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Letecká záchranná služba
Bakalářské studium III. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení IV. ročník – ošetřovatelství – kombinované 559Základy řízení.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Přístup k posouzení rizika
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Traumatologický plán ÚSZS
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Dokumentace k zajištění BOZP
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Kpt. Ing. Kateřina Blažková, Ph.D. (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje) plk. Ing. Antonín Krömer (Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_17_02_mimořádné situace 1 Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Interní předpisy hotelu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
CRR ČR – základní informace
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Nové typové plány v roce 2018
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Útvar krizového řízení EMOFF ve FN Brno Útvar krizového řízení

EMOFF - Informační systém krizového řízení. V roce 2008 došlo k zapojení FN Brno do informačního systému krizového řízení EMOFF, který slouží jako podpora k zajištění všech fází činnosti krizového řízení, tedy: podpory, analýzy, plánování i řešení mimořádných událostí. Tento systém je provozován Jihomoravským krajem, který je zároveň i garantem zajištění provozu na svých technologických zařízeních - serverech, k nimž se připojují všichni uživatelé systému. Administraci ve FN Brno zajišťuje Útvar krizového řízení.

EMOFF - členění STATICKÁ část DYNAMICKÁ část

STATICKÁ část Plán krizové připravenosti FN Brno. Nadefinován Krizový štáb i jeho pracovní skupiny. Svolávání přes EMOFF, pomocí GSM brány – formou SMS je okamžité. Zřízena Pandemická skupina FN Brno. Zapracován je i nově vytvořený Traumatologický plán FN Brno. Bude zapracován i Evakuační plán.

Plán krizové připravenosti FN Brno PKP FN Brno byl realizován ve spolupráci s Jihomoravským krajem. Dokument a jeho členění jednotlivých kapitol je v souladu s požadavky legislativy – nařízení vlády 462 / 2000 Sb., kde § 17 jasně stanovuje potřebné náležitosti plánu krizové připravenosti. Plán krizové připravenost FN Brno byl v roce 2009 2 x rozsáhle aktualizován. A to jak v textové části, tak i v části přílohové.

Důležité kapitoly PKP – textová část ÚVODNÍ A OBECNÁ ČÁST – Celkový popis a charakteristika FN Brno i s jejím členěním na jednotlivá pracoviště PMDV, PRM, PDM. Seznam osob vedení FN a organizace krizového managmentu – krizový štáb a jeho pracovní skupiny. ANALÝZA RIZIK - Pro zpracování PKP FN Brno byla posouzena možná ohrožení popsaná v Typových plánech. Na základě těchto vydaných Typových plánů, zpracovaných jednotlivými ministerstvy proběhla analýza v úvahu přicházejících krizových situací z vnějšího prostředí. Byl analyzován také dopad těchto krizových situací na činnost FN Brno.

Analýza rizik pro FN Brno - pandemie chřipky - živelná pohroma velkého rozsahu způsobená vichřicí - narušení funkčnosti telekomunikačních a informačních vazeb - narušení dodávek ropy a ropných produktů velkého rozsahu, - narušení dodávek elektrické energie velkého rozsahu, - narušení dodávek plynu velkého rozsahu, - narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu, - hromadné postižení osob mimo epidemii, - narušení dodávek léčiv a zdravotnického materiálu,

Důležité kapitoly PKP – textová část POTŘEBY PRO ZACHOVÁNÍ FUNKČNOSTI SUBJEKTU  - Kapitola obsahuje výčet nezbytných vstupů pro zachování provozuschopnosti FN Brno. Součtový formulář obsahuje nutný počet osob a jednotlivých energií. Důležitou částí kapitoly je výčet vlastních zdrojů, které je možné použít. KOMUNIKACE – uvedení všech kontaktů ( mobilních a mailů) na osoby ve vedení FN Brno, osoby Krizového štábu FN Brno a jeho pracovních skupin

Důležité kapitoly PKP – textová část OPERAČNÍ PLÁNY SUBJEKTU - pro všechna ohrožení, vyplývajících z analýzy rizik jsou doplněny konkrétní činnosti FN Brno při dané krizové situaci.Tyto činnosti jsou náležitě popsány a vyplývají z interně řízené dokumentace FN Brno. KRIZOVÉ OPERAČNÍ POSTUPY – rozšiřující část výše uvedeného tvoří samostatně v EMOFF KOP. V nich FN Brno promítla i rizika vnitřní pro FN Brno. KOP jsou nyní ve fázi tvorby. Ke Každému KOPu bude připojen i seznam osob pro vyrozumění.

Vznikající KOP ve FN Brno - hlášený požár v prostorách FN Brno - hlášení - elektronický požární systém - hlášení - elektronický zabezpečovací systém - nález zbraně a nebezpečné látky ve FN Brno - napadení osoby či skupiny osob - technická havárie strojních a technologických komponentů - havárie – voda, el.energie, plyn, pára, topení, medicinální plyny atd.

KOP - šablona

Důležité kapitoly PKP – přílohová část Nezbytnou součástí PKP je i přílohová část. Přílohy tvoří důležité dokumenty např: - důležitá telefonní čísla FN Brno, - kontakty na ost.organizace při MU, - lůžková zařízení v Brně, - adresář_ZZS - Pandemický plán 

Krizový štáb V EMOFF je nadefinován Krizový štáb FN Brno i jeho čtyři pracovní skupiny. Svolávání členů pomocí GSM brány – formou SMS je okamžité. Během roku 2009 se, při kontrolních svolávání, projevila opravdu funkčnost této důležité komunikace Obdobně byla vytvořena v EMOFF i Pandemická skupina FN Brno.

Traumatologický plán FN Brno Traumatologický plán FN Brno byl v EMOFF vytvořen, FN Brno se stala vzorem pro Jihomoravský kraj a proběhlo sjednocení dokumentace. TP vznikl jako vrcholný dokument, zastřešující malé TP jednotlivých klinik a oddělení. Aktivace TP – jednotlivých stupňů a typů probíhá v EMOFF – části dynamické.