Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Poslání Intervenčního centra
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Aktivní senior v České Skalici.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Transkript prezentace:

Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice

Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní propojení (Znovu)působíme od roku 1991 Roční obrat 35 mil. Kč Zaměstnáváme cca 100 lidí

Poslání Pomoc potřebným bez ohledu na příslušnost k rase, národnosti či náboženství. Hlavní činnost Poskytování sociálních a zdravotních služeb na území města České Budějovice a okolí a pomoci všem lidem, kteří pomoc potřebují.

Pomáháme Seniorům, zdravotně postiženým a nemocným v domácím prostředí Lidem bez domova a v nepříznivé sociální situaci Dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí Lidem s duševním onemocněním Osobám v krizi Lidem znevýhodněným na trhu práce

Financování Granty, dotace a příspěvky ze státního rozpočtu MPSV, města České Budějovice a dalších obcí, z kraje Příspěvky z nadací a dary Tříkrálová sbírka Úhrady zdrav. pojišťoven Platby uživatelů služeb

Hlavní rozdělení služeb Městská charita Komplexní domácí péče Oblast sociálně znevýhodněných

Komplexní domácí péče Pečovatelská služba (pomoc při hygieně, zajištění stravy, chodu domácnosti..) Osobní asistence (pomoc a podpora v každodenních záležitostech) Ošetřovatelská služba (odborná ošetřovatelská péče v domácím prostředí)Terénní hospicová péče Půjčovna kompenzačních pomůcek Dětské centrum Beruška

Celodenní péče o předškolní děti ve věku od 2 let Rodinná atmosféra malého kolektivu (dětská skupina max. 6 dětí) Možnost alternativního stravování Zázemí rodinné vilky Zkušební provoz zahájen Angličtina a pohybové či kreativní aktivity součástí

Oblast sociálně znevýhodněných Domino ( ambulantní služba pro lidi s duševním onemocněním) Dům sv. Pavla (pomoc osobám bez přístřeší) Azylový dům Noclehárna Nízkoprahové denní centrum (hygiena, polévky, šatník, prodej časopisu Nový prostor…) Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež (ohrožené společensky nežádoucími jevy, etnické menšiny) Jiloro V.I.P. Terénní program (osoby v krizi, osoby bez přístřeší, osoby s duševním onemocněním, děti, mládež a mladí dospělí ) Tranzitní program ( podpora žáků praktických škol po ukončení školní docházky na otevřeném trhu práce )

Domino – služba pro lidi s duševním onemocněním Služba následné péče pro lidi s chronickým duševním onemocněním starší 18 let Co nabízíme: Sociálně terapeutické aktivity (mozkový jogging, arteterapie, canisterapie, psychoterapie,…) Volnočasové aktivity (turistický klub, kulinářské umění, výuka anglického jazyka,…) Terénní práce (doprovod na úřady a jiné instituce, nácvik péče o domácnost) Sociálně terapeutické dílny (keramická a textilní dílna) Cílem: znovuzačlenění osob s duševním onemocněním do běžného života a do společnosti

Kontakty Josef Hes Mgr. ředitel tel , Zuzana Černá Bc. manažerka Komplexní domácí péče zástupce ředitele tel , Ester Houdková Bc. manažerka Oblasti sociálně znevýhodněných tel , Městská charita Č. Budějovice Žižkova 12/309 (2. patro) České Budějovice

Děkuji za pozornost