Rozvázání kontaktu s nepřítelem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah Úvod 1) Prvotní hlášení o kontaktu s protivníkem (kdo, na jakém směru a v jaké vzdálenosti) 2) Ničení protivníka čelní ztečí 3) Ničení protivníka.
Advertisements

Základní pohybový systém
Hasič III. Stupně 2007 Ing. Milan TLAMKA
Fyzika, 3. nebo 4.ročník, SOŠ pořadové číslo 160
VARIACE Mgr. Hana Križanová
ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI dostředivé zrychlení.
Dráha, rychlost, čas.
Bitva u Verdunu Německo vz. Francie
Komunikace Společenská kultura
Zábavná a adrenalinová hra
Bezpečný přechod komunikace Přehledný návod pro přechod menší komunikace (do cca 3 metrů)
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
OS ZJ KŠ PZTSKL ZDTD ZJPZTSKLPZTSKLZJPZTSKL ZD ZJPZTSKL TDZD ZJPZTSKL KŠ ZJ ZD TD PZT VZS KYN POM SKL - Krizový štáb - Záchranná jednotka - Zdravotnické.
ZÁKLADY ZACHÁZENÍ SE ZBRANÍ airsoftové zbraně spadají do kategorie D dle zákona o zbraních č. 119/2002 Sb.
Nasazení Armády České republiky na území Afghánistánu
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Jakub Nagy ODSTŘELOVAČ. Odstřelovač je střelec, který se specializuje na přesnou střelbu na střední a dlouhou vzdálenost. Obvykle ke svým akcím používá.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
Husitské válečnictví Vojenství a zejména vojenské umění ozbrojených sil husitského hnutí, zaznamenalo zvláštní epochu v dějinách vojenství a získalo převahu.
Bitva u Marathonu Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Druhy pohybu – posuvný, otáčivý
se silnějším protivníkem
BASKETBAL.
Obstát na bitevním poli
Airsoft hra na válku.
STREETBALL.
Piezoelektrické motory
Klávesy – kamarád při psaní
Přehled vnitropodnikových písemností
Husitské zbraně Daniel Koktavý VI
9. NEROVNOMĚRNÝ POHYB II. - ZRYCHLENÍ
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.
Mistrovství Armády České republiky v letním přírodním víceboji Vyškov 2004.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Bitva u Actia Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Mechanické vlastnosti plynů Co už víme o plynech
Křivky, tvary, výplně VY_32_INOVACE_Mul4a0201Mgr. Jiří Mlnařík.
Skládání sil opačného směru
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vánoční – mocniny + bonus
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Rovnoměrný pohyb příklady
Homogenní elektrostatické pole Jakou silou působí elektrické pole o napětí U = 100 V na elektron, je-li vzdálenost elektrod 1 cm? Jaké mu uděluje zrychlení?
Monopolistická konkurence
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Propozice volné střelecké soutěže
ELEKTŘINA A MAGNETISMUS 1. část Elektrické pole
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 2.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
17. ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI II. – Frekvence, perioda
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Workshop „Příklady dobré praxe“ 22. června Váhy pro kontrolní (úřední) vážení vozidel Váhy pro obchodní vážení vozidel a materiálu Představení společnosti.
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Sdružený tramvajový a autobusový pás | Novotný, Javořík, Kočárková | Czechbus 2015, Praha Sdružený tramvajový a autobusový pás návrh nového skladebního.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zaměstnání členů rodiny
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Válka ve Vietnamu.
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Střelbu rozlišujeme podle pozice hráče z místa - za pohybu
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí
Zbraně 1. světové války.
Transkript prezentace:

Rozvázání kontaktu s nepřítelem Taktická příprava Rozvázání kontaktu s nepřítelem

Rozvázání kontaktu s nepřítelem. pěší/na vozidlech - Četa, družstvo, sekce se buď pohybuje nebo je stacionární, plní svůj bojový úkol. Celá nebo část jednotky je pod palbou. pěší/na vozidlech - Četa, družstvo, sekce opětuje palbu. Velitel vyhodnotí nepřítele jako silnějšího protivníka a rozhodne se rozvázat kontakt. Jednotka rozváže kontakt manévrem a palbou. Jednotka pokračuje v pohybu, dokud ji nepřítel nemůže pozorovat a vést na ni palbu. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni.

1. Pěší patrola a. Velitel jednotky určí jeden z prvků jako poutací k umlčení nepřítele přímou palbou.      b. Velitel nařídí vzdálenost, směr a terénní bod nebo poslední postupové shromaždiště pro přesun prvního družstva či sekce.     c. Poutací prvek pokračuje v umlčování nepřítele d. Manévrující prvek použije dým k zakrytí svého pohybu a přesouvá se do pozic, odkud bude mít dobrý výhled a odkud bude moci zbytek jednotky podporovat palbou. e. Manévrující prvek zaujmou své určené pozice a umlčují nepřítele mířenou střelbou

h. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni. f. Poutací prvek se přesouvá do další skryté a kryté pozice (v závislosti na terénu, mohutnosti a přesnosti nepřátelské palby může být nezbytné provádět přískoky). g. Jednotka pokračuje v palbě a pohybu dokud již na ni není vedena nepřátelská palba. h. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni. Jednotka je napadena nepřítelem a musí rozvázat kontakt.

Prvek provádějící přískok používá dým, aby skryl svůj pohyb do další pozice. Prvek se přesouvá do další kryté a skryté pozice a umlčuje nepřítele. Jednotka pokračuje v umlčování a přískocích.

2. Patrola na vozidlech a. Velitel jednotky umístí vozidla tak, aby mohla na nepřátelské pozice vést co nejničivější mířenou střelbu. b. Velitel jednotky radiostanicí určí pro první prvek vzdálenost, směr a terénní bod nebo poslední postupové shromaždiště. c. Střelci z lafetovaných zbraní ve vozidlech poutacího prvku (stacionárního) pokračují v poutání nepřítele. Snaží se získat palebnou převahu, aby mohli podporovat přesun prvního družstva. d. Manévrující prvek se přesune do pozice, z které bude mít dobrý přehled a odkud bude moci vést palbu. (1) Družstvo používá dým k zamaskování svého pohybu. (2) Střelci z lafetovaných zbraní i vojáci na vozidle pokračují v poutání nepřítele. e. Jednotka pokračuje v poutání nepřítele a přesouvá se do té doby, dokud je na ni vedena palba f. Velitel jednotky podá hlášení o kontaktu nadřízenému stupni.

OTÁZKY?