Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální dimenze sítě TEN-T
Advertisements

Udržitelný rozvoj energetiky
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Bezpečnost a spolehlivost provozu přenosové soustavy v kontextu MSK
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Bezpečnost dodávek v energetice Problematika obnovitelných zdrojů energie konference Euro Energy – , Mělník Josef Fiřt - ERÚ.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
© 2012 Ness Technologies – Proprietary and Confidential Ness Technologies Prolínání Smart světů Tentokrát na téma „Fúze měření a řízení“ Jiří Stich Business.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavily dne společnosti AQUATRUCK – Karel Nedorost, s.r.o., Říčany u Prahy a TANK WASH s.r.o.,
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Study committee SC B5 Studijní komise B5 Ochrany a automatiky Přehled činnosti SC B5.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
0 Důsledky COP15 pro politiku ochrany klimatu v evropském a českém kontextu Pavel Zámyslický.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Význam informací a dat a znalostí
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Congrès International des Réseaux Electriques de Distribution
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Úpravy Kodexu PS a DS Aktualizace žádostí FVE a VTE Materiál na jednání kulatého stolu dne
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Vývoj trhu s elektřinou v Evropě z pohledu provozovatele přenosové soustavy Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Předávání dat a komunikace s OTE
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Bezpečnost z pohledu provozovatele přenosové soustavy Ing. Vladimír Tošovský.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Chytré sítě Smart grids.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Pražská energetika, a. s. Fungování energetických trhů Ohrožení a příležitosti z pohledu PRE Žofín
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Ing. František Pazdera náměstek ministra průmyslu a obchodu PROCES AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE Palác Žofín, Praha 1. listopadu 2011.
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Webové portály účastníků energetického trhu
Presentation Title 1st September 2002
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Zkušenosti s efektivním řízením provozu v úsecích s dočasným omezením
Transkript prezentace:

Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.

Jednání SC C6 Jednání vedl předseda SC Angelo Invernizzi (CESI, Itálie) Jednání vedl předseda SC Angelo Invernizzi (CESI, Itálie) Jednání se zúčastnilo asi 50 účastníků – členů SC C6, pozorovatelů a expertů Jednání se zúčastnilo asi 50 účastníků – členů SC C6, pozorovatelů a expertů

Status stávajících WGs a TFs TF C „Výpočetní nástroje a techniky pro analýzy, projekty a uplatnění rozptýlené výroby“ - sběr dat pro porovnávání výsledků - programy pro plánování distribučních sítí zahrnující rozptýlenou výrobu - diskuse nad termíny „Evropská“ a „Severoamerická“ konfigurace sítí TF C „Výpočetní nástroje a techniky pro analýzy, projekty a uplatnění rozptýlené výroby“ - sběr dat pro porovnávání výsledků - programy pro plánování distribučních sítí zahrnující rozptýlenou výrobu - diskuse nad termíny „Evropská“ a „Severoamerická“ konfigurace sítí

Status stávajících WGs a TFs WG C6.08 „Integrace velkého počtu generátorů s proměnlivou výrobou elektřiny“ - problémy: řízení frekvence, stabilita sítě, řízení jalového výkonu a napětí, vliv na klasickou výrobu elektřiny, regulační a podpůrné strategie WG C6.08 „Integrace velkého počtu generátorů s proměnlivou výrobou elektřiny“ - problémy: řízení frekvence, stabilita sítě, řízení jalového výkonu a napětí, vliv na klasickou výrobu elektřiny, regulační a podpůrné strategie

Status stávajících WGs a TFs WG C6.05 „Technický a ekonomický účinek DG na přenosové a výrobní systémy“ WG C6.05 „Technický a ekonomický účinek DG na přenosové a výrobní systémy“ porovnání technologií skladování elektřiny s jinými způsoby regulace výroby či odběru z ekonomického hlediska pokud se posuzují OZE jako náhrada fosilních paliv, pak porovnání vychází příznivěji

Status stávajících WGs a TFs WG C6.09 „Odezva na straně spotřeby – řízení spotřeby“ WG C6.09 „Odezva na straně spotřeby – řízení spotřeby“ - výzkum chování strany spotřeby

Status stávajících WGs a TFs WG C6.10 „Technická a obchodní standardizace rozptýlených zdrojů energie a prvků mikrosítí“ WG C6.10 „Technická a obchodní standardizace rozptýlených zdrojů energie a prvků mikrosítí“ Studují se standardy pro mikrosítě. Jejich koncepce umožňuje zvyšovat bezpečnost sítě, kvalitu elektřiny

Status stávajících WGs a TFs WG C6.11 „Rozvoj a provoz aktivních distribučních sítí“ WG C6.11 „Rozvoj a provoz aktivních distribučních sítí“ Sítě zahrnují nejen odběry, ale také zdroje. Vznikají nové požadavky v oblasti řízení sítí a řídících systémů Virtuální elektrárna Smart metering Rozšířená automatizace a dálkové ovládání

Status stávajících WGs a TFs WG C6.13 „Elektrifikace venkova“ WG C6.13 „Elektrifikace venkova“ Tomuto tématu byly věnovány regionální konference v Jižní Africe (2005) a v Malajsii (2007).

Status stávajících WGs a TFs WG C6.15 „Systémy pro skladování elektřiny“ WG C6.15 „Systémy pro skladování elektřiny“ - krátkodobé skladování - středědobé skladování - dlouhodobé skladování

Status stávajících WGs a TFs JWG C3.05/C6.14 „Environmentální účinek rozptýlené výroby“ JWG C3.05/C6.14 „Environmentální účinek rozptýlené výroby“ AG C6.01 „Strategická poradní skupina“ AG C6.01 „Strategická poradní skupina“ AG C6.12 „Konzultační a poradenská skupina“ AG C6.12 „Konzultační a poradenská skupina“

Změna ve funkci předsedy Stávající předseda A. Invernizzi ukončil své úspěšné osmileté funkční období Stávající předseda A. Invernizzi ukončil své úspěšné osmileté funkční období Novým předsedou je Nikos Hatziargyriou (Řecko) Novým předsedou je Nikos Hatziargyriou (Řecko)

Generální zasedání – Paříž 2010 Přednostní témata (1) Představení charakteristik malých generátorů: spolehlivost, zkušenosti z aplikací Představení charakteristik malých generátorů: spolehlivost, zkušenosti z aplikací Charakteristiky zátěží Charakteristiky zátěží Výsledky cenových experimentů se zákaznickými tarify Výsledky cenových experimentů se zákaznickými tarify Nabíjení elektromobilů ze sítě Nabíjení elektromobilů ze sítě

Generální zasedání – Paříž 2010 Přednostní témata (2) Koncepce a technologie pro elektrifikaci venkovských a odlehlých oblastí Koncepce a technologie pro elektrifikaci venkovských a odlehlých oblastí Brána k zákazníkům, AMM Brána k zákazníkům, AMM Informační požadavky na řízení rozptýlené výroby Informační požadavky na řízení rozptýlené výroby Požadavky na komunikační infrastrukturu Požadavky na komunikační infrastrukturu

Další činnost SC C6 Zasedání v roce 2009 spojené s účastí na symposiu „Integrace velkých obnovitelných zdrojů do distribučních systémů“ – Calgary 2009 Zasedání v roce 2009 spojené s účastí na symposiu „Integrace velkých obnovitelných zdrojů do distribučních systémů“ – Calgary 2009 Zasedání v roce 2010 spojené s kongresem CIGRÉ v Paříži Zasedání v roce 2010 spojené s kongresem CIGRÉ v Paříži Spolupráce s CIRED, IEEE Spolupráce s CIRED, IEEE