Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Práce je šance na návrat – komplexní program podpory pracovní integrace pro osoby ohrožené sociálním vyloučením či sociálně vyloučené.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Název projektu: Student – praxe – excelence CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Střední průmyslová škola, Karviná
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Centrum celoživotního vzdělávání
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Cesta k modernímu vzdělávání
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Místa plná rozhledů v Euroregionu Glacensis v Euroregionu Glacensis.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Organizační struktura
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Transkript prezentace:

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska 2007 – 2013 „Rozwój zasobów ludzkich w czeskiej i polskiej części Śląska “ Havířov,

Vedoucí partner projektu – Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov, o.p.s. Zahájení projektu – podpis smlouvy vedoucího partnera – ukončení realizace projektu – Celkový rozpočet projektu : ,43 EUR vedoucí partner (ČR) ,26 EUR partner (PL) ,17 EUR

Vytvořené materiály a 8 studijních opor Komplexní analýza trhu práce, ekonomického prostředí, CR a ŽP v Moravskoslezském kraji Akreditované rekvalifikační kurzy: Základy podnikání, Cestovní ruch se zaměřením na Slezsko, Administrativní pracovník se zaměřením na česko-polskou spolurpáci Modul pro úředníky a podnikatele /Veřejná správa v ČR a PL, Státní správa v ČR a PL, Mikroregiony v ČR a PL, Podnikatelské prostředí v ČR a PL/ Pracovník Poradensko-informačního centra

Harmonogram realizace projektu Zahájení projektu, propagační-informační činnosti Rozpoczecie projektu, dzialania promocyjne-inform Zahájení analýz ekonomického, legislativního podnikatel.prostředí a CR v ČR Rozpoczecie analýzy środowiska ekonom., legislat., natury i przedsiebiorców Zahájení přípravy modulu pro úředníky a podnikatele (160 hod.) Rozpoczecie przygotowań modulu dla urzedników i przedsiebiorców Zahájení příprav modulů rekvalifikačních kurzů Rozpoczecie przygotowań modulu kursów rekwalifikacji Ukončení práce na analýzách, vydání publikace a konference Zakończenie prac nad analizami, druk publikaci i konferencja Zahájení přípravy modulů pro pracovníky PIC a lektory (100 hod.) Rozpoczecie przygotowań modulów dla pracowników CKI i wykladowców Školení pracovníků PIC (3x6 hod. – 18 hod.) Szkolenie pracowników CKI Školení lektorů působících v projektu Szkolenie wykladawców dzialajacych w projekcie Otevření a provoz poradenského informačního centra Otwarcie i dzialalność CKI Implementace modulů pro úředníky a podnikatele Implementacja modulów dla urzedników i przedsiebiorców Ukončení příprav modulů rekvalifikačních kurzů Zakończenie przygotowań modulów kursów rekwalifikacji Zahájení implementace modulů rekvalifikačních kurzů Rozpoczecie implementacji modulu kursów rekwalifikacji Průběžná konference v České republice Konferencja bieźaca w Republice Czeskiej Ukončení implementace modulů rekvalifikačních kurzů Zakończenie implementaci modulu kursów rekwalifikacji Závěrečná konference v České republice Konferencja końcowa w Republice Czeskiej Ukončení projektu, evaluace Zakończenie projektu, ewaluacja

Konference úvodní u polského partnera v Bielsku-Biale průběžná u vedoucího partnera v Havířově Workshopy celkem proběhlo 12 workshopů u vedoucího partnera – 5 workshopů v roce 2009 u polského partnera – 4 workshopy v roce workshpy v roce 2010

Poradensko-informační centrum u vedoucího partnera – otevření proškolení pracovníci konzultační a informační centrum zaměřené na oblasti: možnosti uplatnění na trhu práce, podnikatelské aktivity v ČR a PL, cestovní ruch, živnostenské právo, životní prostředí

Stáže u polského partnera a u vedoucího partnera Havířov – /absolvovalo 6 pracovníků, zaměření na fungování PIC, organizaci vysoké školy, školení lektorů v projektu/ Bielsko-Biala – 7. a /lektor dr. Machač, výuka problematiky Základů práva, obchodního a pracovního práva v ČR/ Bielsko-Biala – /absolvovali 2 pracovníci zaměření na organizaci a fungování PIC/CKI/

Počet realizovaných kurzů 6 kurzů, z toho 3 rekvalifikační kurzy akreditovány MŠMT ČR 6/2009 pracovník Poradensko-informačního centra 7/2009 lektoři působící v projektu 2-3/2010 rekvalifikační kurz Základy podnikání 2-7/2010 rekvalifikační kurz Cestovní ruch se zaměřením na Slezsko (CR) 3-8/2010 rekvalifikační kurz Administrativní pracovník se zaměřením na česko-polskou spolupráci (AP) 5-9/2010 modul pro úředníky a podnikatele (semináře Veřejná správa v ČR a PL, Státní správa v ČR a PL, Mikroregiony v ČR a PL, Podnikatelské prostředí a podnikání v ČR a PL) Odborné praxe posluchačů kurzů CR a AP v institucích a firmách

Počty lektorů v jednotlivých kurzech a modulech 1 - Pracovník Poradensko-informačního centra 9 – Základy podnikání + 1 lektor z Polska 8 – Administrativní pracovník se zaměřením na česko- polskou spolupráci 12 – Cestovní ruch se zaměřením na oblast Slezska 5 – modul pro úředníky a podnikatele

Počty osob/posluchačů v jednotlivých kurzech 3 osoby pro PIC 15 posluchačů kurzu Základy podnikání 15 posluchačů kurzu Cestovní ruch 15 posluchačů kurzu Administrativní pracovník Modul pro úředníky a podnikatele 20 osob pro Veřejnou správu v ČR a PL 12 osob pro Státní správu v ČR a PL 9 osob pro Mikroregiony v ČR a PL 13 osob pro Podnikatelské prostředí a podnikání v ČR a PL

Počty úspěšných absolventů rekvalifikačních kurzů Základy podnikání – 13 Cestovní ruch se zaměřením na oblast Slezska – 12 Administrativní pracovník se zaměřením na česko- polskou spolupráci – 14 všem úspěšným absolventům předáno „Osvědčení o rekvalifikaci“

Počty absolventů rekvalifikačních kurzů, kteří získali zaměstnání po ukončení kurzů Po úspěšném absolvování teoretické a praktické části rekvalifikačních kurzů získaly zaměstnání: 3 absolventky kurzu Administrativní pracovník 1 absolventka kurzu Cestovní ruch

Děkuji za pozornost. Dziekuje za uwage. Ing. Václav Bezecný