EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001 byl schválen k financování v rámci II. kola iniciativy EQUAL v ČR Cíl projektu Nastartovat rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
e-learning Lucie Rohlíková
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Strategické řízení a plánování
Ostravská univerzita (1991 → )
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
I. Dvořák Zahajovací setkání
Ing. Stanislava Správková
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

EQUAL – Kompetence pro trh práce projekt č. 2004CZ050PC001 byl schválen k financování v rámci II. kola iniciativy EQUAL v ČR Cíl projektu Nastartovat rozvoj 14-ti kompetencí definovaných v kompetenčním modelu Moravskoslezského kraje jako důležitou součást systému celoživotního učení a nástroj, který podpoří adaptaci znevýhodněných osob na trhu práce na měnící se podmínky, motivaci zaměstnavatelů k jejich zaměstnávání, prevenci nezaměstnanosti absolventů škol již před vstupem na trh práce. Délka trvání projektu 1. prosince 2004 – 31. května 2008 Klíčová slova Kompetence, trh práce, celoživotní učení, znevýhodněné a diskriminované skupiny na trhu práce. Kontaktní osoba: Ing. Kamila Palová tel.: fax: Role OU v projektu Vývoj nástrojů a metodik pro hodnocení a rozvoj kompetencí v oblasti školství. Ověření vyvinutých nástrojů. Trénink trenérů. Hodnocení výsledků rozvoje. Šíření výstupů z projektu. Příprava a realizace komunikační strategie projektu na úrovni MS kraje. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

Projekt EUREKA CLIDAP-WEB projekt č. 1P04OE byl schválen k financování ze státního rozpočtu rozhodnutím MŠMT ČR a z vlastních zdrojů Cíl projektu Vývoj "web analytics" informačního systému pro analýzu clickstreamových dat pro využití v elektronickém podnikání a ověření jeho koncepce v reálných provozních podmínkách. Systémy poskytují pokročilé znalosti o on line zákaznících bez porušení jejich soukromí s tím, že projekt je zaměřen do oblasti využívání provozu internetového serveru, provozujícího www prezentaci. Délka trvání projektu 2004 – 2006 Klíčová slova Web analytics řešení, clickstreamová data,… Kontaktní osoba: Mgr. Martin Malčík, Ph.D. tel.: fax: Role OU v projektu Analýza trhu web analytics řešení. Specifikace datových a informačních zdrojů a provozního prostředí. Analýza web analytics uživatelských potřeb. Návrh SMP clusteru. Schéma a funkčnost systému zpracování clickstreamových dat. Vývoj a implementace multidimenzionálního datového modelu. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

Phare 2003 RLZ – Systém vzdělávání ICT v zařízeních institucionální péče projekt č. CZ2003/ /122 byl schválen k financování v rámci Phare 2003 RLZ Cíl projektu Vytvořit systém vzdělávání mladých lidí v zařízeních institucionální péče a vracejících se z ústavní péče v oblasti informačních a komunikačních technologií pro skupiny ohrožené sociálním vyloučením. Navrhnout speciální vzdělávací programy pro získávání dovedností v oblasti informačních technologií pro děti i pracovníky v zařízeních institucionální péče. Délka trvání projektu 12. dubna 2004 – 11. července 2006 Klíčová slova Ústavní zařízení, sociální péče, informační a komunikační technologie, vzdělávací kurzy, e-learning Kontaktní osoba: Mgr. Markéta Blažková tel.: fax: Role OU v projektu Příprava speciálních kurzů pro mládež v zařízeních institucionální péče a vracejících se z ústavní péče. Vybudování počítačové učebny v prostorách partnera projektu - Výchovného ústavu v Ostravě – Hrabůvce. Realizace pilotních kurzů. Realizace kurzů v dalších zařízeních institucionální péče v Moravskoslezském kraji Sledování změn v motivaci k dalšímu vzdělávání u těchto mladých lidí. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

GISFORRD - Geografický informační systém jako nástroj pro podporu regionálního rozvoje a podnikání v regionu Projekt OE 160 GISFORRD je řešen v rámci mezinárodního programu EUREKA.GISFORRDEUREKA Cíl projektu Vyvinout veřejně přístupný Geografický informační systém (GIS), resp. Centrální geoinformační portál pro podporu rozvoje větších regionů. Rozvinout podnikatelské, turistické a ekologické aktivity regionu na základě propojení a analýzy relevantních prostorových a atributových dat z oblastí turistiky, služeb, životního prostředí atd. Nabídnout uživatelům komplexní informace o možnostech regionu jejich zájmu. Délka trvání projektu 1.ledna 2004 – 31. prosince 2006 Klíčová slova Geografický informační system (GIS), geoinformační portal, Internet, prostorová data, regionální rozvoj, turistika, cestovní ruch. Role OU v projektu Z tematického hlediska vytvoří portál zaměřený především na turismus a cestovní ruch, toto zaměření vyplynulo z analýzy celé řady studií a strategických rozvojových plánů. Analyzované dokumenty poukázaly na velký potenciál turismu a cestovního ruchu jako zdroje celkového rozvoje většiny regionů v České republice. Kontaktní osoby: GIS Laboratoř Mgr. Martin Malčík, Ph.D. tel.: fax: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

Phare 2003 RLZ – Systém dalšího vzdělávání učitelů ZŠ v oblasti sociální práce projekt č. CZ2003/ /123 byl schválen k financování v rámci Phare 2003 RLZ Cíl projektu Vytvořit systém dalšího vzdělávání učitelů základních škol v oblasti sociální práce v Moravskoslezském kraji pro zajištění základních podmínek pro prevenci negativních jevů v běžných podmínkách školních tříd. Cílem prevence by mělo být dítě, které je odpovědné za vlastní chování, schopné konat samostatná rozhodnutí při řešení vlastních problémů a schopné týmové spolupráce a komunikace. Cílovou skupinou jsou žáci ohroženi předčasným ukončením školní docházky. Délka trvání projektu 26. dubna 2005 – 25. července 2006 Klíčová slova Vzdělávání učitelů, sociální práce, prevence negativních jevů, sociopatologické jevy. Kontaktní osoba: Mgr. Zdeňka Kantorová tel.: fax: Role OU v projektu Příprava střednědobého programu Management sociální práce se žáky základní školy na základě metodologie aktivního sociálního učení. Ze škol Moravskoslezského kraje budou do programu delegováni 3 až 4 učitelé, kteří budou absolvovat kurz. Učitelé budou paralelně provádět aktivity se žáky ve vlastní třídě v programu sociální práce a vyhodnocovat je. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

Spolupráce VŠ při tvorbě Standardizovaných Multimediálních Vzdělávacích Pomůcek projekt byl schválen k financování v rámci rozvojových a transformačních programů MŠMT – Program 1 na podporu rozvoje struktury, podprogram e) Cíl projektu V projektu pokračuje spolupráce šesti českých univerzit - SU v Opavě, OU v Ostravě a UHK v Hradci Králové, od r také UK v Praze, ČVUT v Praze a ZČU v Plzni, na zkvalitnění tvorby a efektivní užití standardizovaných multimediálních vzdělávacích pomůcek (SMVP). Hlavním cílem projektu v roce 2006 bude tvorba devíti oborových digitálních knihoven pro Matematiku, Fyziku, Chemii, ICT, Informatiku, Ekonomiku, Stavebnictví, Strojírenství a Lékařství. Důležitým dílčím cílem je i zabezpečení udržitelnosti projektu v dalších letech, protože vzdělávací zdroje v digitálních knihovnách je třeba průběžně doplňovat a aktualizovat. Délka trvání projektu leden 2004 – prosinec 2006 Klíčová slova E-learning, SCORM, vzdělávací objekty, digitální knihovna, autorské a tutorské nástroje, výukové kurzy, multimediální objekty, oborová digitální knihovna. Kontaktní osoba: Ing. Čestmír Kantor tel.: fax: Role OU v projektu Tvorba digitálním knihoven VŠ. Zpřístupnění digitálních knihoven na Internetu. Pokračující tvorba multimediálních vzdělávacích objektů. Rozšiřování informací o projektu SMVP do odborné komunity. Rozvoj národní i mezinárodní spolupráce. Aktualizace aplikací standardů v knihovnách a autorských systémech. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

EMAE – European Master in Adult Education Projekt: European Master in Adult Education IC DE-ERASMUS- PROGUC - 1 Cíl projektu Cílem projektu je vytvoření společného evropského magisterského studijného programu pro vzdělávání dospělých. Na projektu spolupracují kromě OU také univerzity z Duisburgu (DEU), Kodaně (DNK), Kaiserslauternu (DEU) Timisoary (ROM), Barcelony (ESP), Florencie (ITA) a Helsinek (FIN). Délka trvání projektu říjen 2004 – září 2007 Klíčová slova Vzdělávání dospělých, magisterský studijní program, síť partnerských univerzit, společný vývoj, evropská dimenze. Kontaktní osoba: Mgr. Richard Kolibač tel.: fax: Role OU v projektu Práce na určitých modulech studijního programu. Připomínkování ostatních vznikajících modulů v tzv. skupině expertů. Účast na pracovních setkáních. Organizace pracovního setkání v Ostravě. Posílení spolupráce se zahraničními univerzitami a dalšími relevantními partnery. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1

Podpora efektivity vzdělávání v Moravskoslezském kraji Číslo projektu: 127 Projekt operačního programu Rozvoje lidských zdrojů (CZ ), opatření 3.3 Zkvalitnování vzdelávání ve školách a školských zarízeních a rozvoj podpurných systému vzdelávání, program podpory 15.B Rozvoj dalšího vzdelávání ucitelu a pracovníku ve školství. Cíl projektu Cílem projektu je podpora zvyšování efektivity vzdelávání v Moravskoslezském kraji na ZŠ, SŠ a VOŠ prostrednictvím interní a externí evaluace a škol vytvořením mechanismu pro využití poznatků z provedené evaluace. Délka trvání projektu 1. října 2005 – 1. října 2007 Klíčová slova Efektivita vzdělávání, evaluace, strategické řízení škol, celoživotní učení. Kontaktní osoba: Ing. David Pešek tel.: fax: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Role OU v projektu Vytvoření mechanismů pro využití poznatků z provedené evaluace. Vytvoření, pilotní ověření evaluačních kurzů a jejich převedení do distanční podoby. Vytvoření metodiky a týmu poradců zaměřených na vlastní hodnocení školy a na tvorbu plánu rozvoje škol.

Phare 2003 RLZ - Systém vzdelávání osob odsouzených k výkonu trestu odnetí svobody projekt č. CZ2003/ /261 byl schválen k financování v rámci Phare 2003 RLZ. Cíl projektu Vytvoření základu systému vzdělávání osob odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody a osob vracejících se z výkonu trestu odnětí svobody v oblastech všeobecné a odborné. Všeobecná oblast je zaměřena zejména na posílení sociální adaptability a právního vědomí, odborná oblast zahrnuje vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích. Délka trvání projektu listopad 2005 – srpen 2006 Klíčová slova věznice, vzdělávání, integrace osob, sociální exkluze, právní vědomí, informační gramotnost. Kontaktní osoba: Ing. Hana Santariusová tel.: fax: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1 Role OU v projektu Tvorba vzdělávacích kurzů v oblasti sociálně právní a občanské (Právní minimum) a v oblasti informačních a komunikačních technologií (Příprava na ECDL). Vybudování počítačové učebny v prostorách partnera projektu Věznici Heřmanice a její akreditace pro testování ECDL (European Computer Driving Licence), tzv. „Řidičák na počítač“. Realizace pilotních kurzů ve Věznici Heřmanice.

MOST – Rozvoj kompetencí ve zdravotnických službách Projekt operačního programu Rozvoje lidských zdrojů (CZ ), opatření Rozvoj dalšího profesního vzdělávání, číslo programu podpory 14.A Rozvoj a zlepšení současné nabídky dalšího profesního vzdělávání včetně služeb s ním spojených. Cíl projektu Cílem projektu je vyvinout vzdělávací modulární systém, který bude zaměřen na následující konečné příjemce: a) pro střední zdravotní personál - vrchní sestry apod. b) pro top management Projekt spojuje klasický přístup ve vzdělávání s novými přístupy elektronického vzdělávání - "blended e-learningu". Délka trvání projektu 1. ledna 2006 – 30. června 2007 Klíčová slova Blended learning, vzdělávání zaměstnanců, e-learning, vývooj vzdělávacího programu. Kontaktní osoba: RNDr. Tomáš Sochor, CSc. Ostravská univerzita – Servis, spol. s r. o. tel.: fax: Role OU v projektu Návrh transformace modulů do e-learningové aplikace. Použití metodiky tvorby e-learningových kurzů na OU. Prezentace projektu na konferencích. OSTRAVSKÁ UNIVERZITA Centrum informačních technologií Bráfova 5, OSTRAVA 1