Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Katedra psychologie FSS MU 2012/2013.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví)
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Ústav pedagogických věd
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
(manuál pro všechny zúčastněné)
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Asistentka: Kristína Kicková Katedra psychologie FSS MU 2014/2015.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Ústav pedagogických věd
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví)
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Koncept praxí a stáží1 PSY 413 Praxe a stáže (poradenství- děti a mládež) PhDr. Ivana Poledňová, CSc., Mgr. Milan Růžička.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011.
CENA UZS ČR ZA INOVACI V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 2009 / 2010.
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Koncept praxí a stáží1 Fakulta sociálních studií Katedra psychologie PSY412 Praxe a stáže (psychoterapie a klinická psychologie)
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková , FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
PSY413 Praxe a stáže (pedagogická a školní psychologie)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Studijní obor Management sportu
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)

Koncept praxí a stáží2 Fakulta sociálních studií Katedra psychologie

Koncept praxí a stáží3 Projekt IKAPSY

Koncept praxí a stáží4 Povinné praxe a stáže na katedře psychologie FSS MU PSY413 Praxe a stáže (manželství, rodina) garant: Mgr. Milan Pilát/aisistent: PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví) garant: Mgr. Kateřina Novotná/asistent: Bc. Martina Černíková PSY415 Praxe a stáže (organizace, firmy) garant: doc. PhDr. Martin Vaculík, Ph.D./ asistent: Mgr. Marie Součková kontakt pro org. dotazy, připomínky: PSY413 Praxe a stáže (poradenství - děti, mládež) garant: PhDr. Ivana Poledňová, CSc./asistent: Mgr. Milan Růžička

Podmínky, rozsah a náplň praxe 80 hodin (imatr. ročník 2010/11 a dále; dříve 40 hodin) = 4 kredity (IS) Možno absolvovat na více pracovištích (min 2 dny) Mimo Brno/bydliště – podpora z IKAPSY – žádat předem! (cestovné, ubytování, poplatek org. – zjistit/odhadnout částky, smlouva e- mailem – Klára Marešová, doklady o nákladech, zpráva z cesty, limit 1200 Kč, lze opakovaně, jen CZ občanství x stipendium) Náplň – viz sylabus (6 okruhů) – dodržet! Koncept praxí a stáží5

Dokumenty Uznání placené práce – formulář v IS Etický kodex – podepsaný a naskenovaný vložit do IS Reprezentativní vystupování Respekt k pracovišti, pracovníkům, jejich práci, ke klientům… Dodržování pravidel pracoviště, mlčenlivosti ad. Udržování čistě profesionálních vztahů… Potvrzení o abs. praxe, výkaz práce, (smlouva s pracovištěm – jen pracoviště mimo seznam) Koncept praxí a stáží6

Pracoviště 15 pracovišť, možno domluvit vlastní – nechat schválit Personální, konzultantské agentury – např. ADDA Consultants, Motiv P, Duality, Mita Thor International “personální odd.” organizací v soukromém sektoru s jiným zaměřením své hlavní činnosti – např. ČP, FEI, … “personální odd.” organizací ve veřejném sektoru s jiným zaměřením své hlavní činnosti – Magistrát města Brna, ps. pracoviště kraje, NaZemi Poradenská pracoviště univerzit – MU, VUT Specifika: způsob práce, rozsah pers. agendy, míra uplatnění psychologie… Koncept praxí a stáží7

Domluva praxe na pracovištích Oslovení iniciují studenti x organizace (mentoři) Organizace nejsou povinné praxi poskytnout Oslovení co nejdříve AKTIVNÍ PŘÍSTUP! (před / během / po) “Kolik do toho vložím, tolik si odnesu.” Seznámení se s pracovišti - “Den psychologa v…” (web IKAPSY, přednost mají 1. ročníky) Koncept praxí a stáží8

Sdílení zkušeností, zpětná vazba, zvyšování kvality Diskusní skupiny (s ostatními studujícími, závěrečné zhodnocení) Průběžná ZV asistentům praxí Blog pro všechny praxe: Ukončující diskuse (s garantem) – udělení zápočtu Koncept praxí a stáží9

10 Model praxí a stáží Kvalita

Koncept praxí a stáží11 Dotazy...? Děkuji za pozornost.