Projekt IQ AUTO VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENÝM ODBORNÝMI ŠKOLAMI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
KDO JSME SLUŽBY personální management Výběr pracov níků Personální poradenství Vzdělávání Psychologické služby KONTAKT PROFI-MEN, v.o.s. personální management.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
SIMPLY CLEVER Projekt IQ auto Innovation - Qualification of proffessional Preparation Vzdělávací centrum Škoda Auto Vzdělávání - ZCA Vážené.
Vize zaměstnavatelů o nastartování systému CŽU Model SR, NSP, NSK a zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
SOCIÁLNÍ PARTNERSTVÍ k podpoře odborného školství a technických povolání Autor projektů IQ Auto a IQ Industry Ing. Jiří Herodes.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Název prezentace, oddělení, jméno, datum1 P O Z V Á N K A Vážené dámy, vážení pánové, Vzdělávací agentura Kroměříž, s.r.o. a ŠKODA AUTO, a.s., ve spolupráci.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Podpora počátečního a dalšího vzdělávání prostřednictvím ESF.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Nástroje daňových úlev
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Budoucnost odborného školství ??? 9.června 2011, Praha.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Regionální inovační strategie
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Pilotní projekt ověření prvků „duálního“ vzdělávání v MSK
Transkript prezentace:

Projekt IQ AUTO VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENÝM ODBORNÝMI ŠKOLAMI

FILOSOFIE: ZMĚNIT SYSTÉM PŘÍPRAVY MLADÝCH LIDÍ NA POVOLÁNÍ S VYŠŠÍ MÍROU SPOLUZODPOVĚDNOSTI FIREM A PRŮMYSLOVÝCH SVAZŮ

CÍLE: ZMĚNIT PROFIL ABSOLVENTŮ ŠKOL, MODERNIZOVAT A STABILIZOVAT ODBORNÉ ŠKOLSTV´Í, PODPOŘIT TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ A JEHO UČITELE, ZMĚNIT SPOLEČERNSKÉ VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ K PODPOŘE PRŮMYSLOVÉ POLITIKY ČR

ROLE FIREM JE ZÁSADNÍ !!! 1 JEDINĚ FIRMY MOHOU POSKYTNOUT OBJEKTIVNÍ INFORMACE DO VÝUKY I DO VÝCVIKU DOVEDNOSTÍ 2. FIRMY JSOU UŽIVATELEM SYSTÉMU ODBORNÉHO ŠKOLSTVÍ – JEJICH CHOVÁNÍ VŮČI ŠKOLÁM VEDE K POZITIVNÍMU NEBO NEGATIVNÍMU CHOVÁNÍ UČITELŮ A VYSTUPUJÍCÍCH ABSOLVENTŮ

CO SE OD FIREM OČEKÁVÁ 1.VYTIPOVÁNÍ ODBORNÝCH TÉMAT ZE SVÝCH SILNÝCH STRÁNEK A DELEGOVÁNÍ ODBORNÍKŮ K LEKTORKÉ ČINNOSTI 2.SPOLEČNÝ POSTUP K BUDOVÁNÍ JEDNOTNÉHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ, JAKO LO- BISTICKÉHO NÁSTROJE PERSONALISTŮ KE ZMĚNÁM POMĚRŮ NA TRHU PRÁCE 3.PRAVIDELNÉ DOPLŇOVÁNÍ TOHOTO PROGRAMU O DALŠÍ A DALŠÍ ZAVÁDĚNÉ INOVACE

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KÁMEN PROJEKTU PARTNERSKÉ SMLOUVY JSOU ZÁKLADEM PRO BUDOVÁNÍ SPOLEČNÉ PERSONÁLNÍ STRATEGIE CELÉHO ODVĚTVÍ PRŮMYSLU

IQ INDUSTRY 1. KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ 2. TVORBA PARTNERSKÝCH SÍTÍ 3. SPOLUPRÁCE S ČŠI 4. ROZVOJ DVPP 5. PROGRAMY PODPORY TALENTŮ 6. STÁŽE UČITELŮ VE FIRMÁCH 7. OPTIMALIZACE ŠVP

NÁRODNÍ KONFERENCE IQ AUTO 13. KVĚTNA 2008, PRŮHONICE U PRAHY 350 DELEGÁTŮ VYUŽIJTE NEJVĚTŠÍ KONFERENCE V DĚJINÁCH ODBORNÉHO ŠKOLSTVÍ ČR!

VŠE NAJDETE NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH ová adresa: Tel/fax: Gsm: