Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 eHealth jako jeden z pilí řů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Martin Zeman Krajská zdravotní, a.s.
Národní plán rozvoje eHealth – Revize legislativy Praha 25. kv ě tna 2010 Potí ž e s p ř echodem na elektronicky vedenou zdravotní dokumentaci v Krajské.
Michal TICHÝ, Martin ZEMAN Krajská zdravotní, a.s.; Č R UJEP Ústí nad Labem; Č R FZaSP TU Trnava; SR PILOTNÍ PROJEKT ADAPTACE BRITSKÉ METODIKY „MUST“ DO.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 Projekt Univerzitní nemocnice.
Seminář ředitelů ZZ února III. pracovní seminář ředitelů nemocnic a zdravotnických zařízení Martin Zeman Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem,
INMED 2010 D ů m hudby v Pardubicích listopadu 2010 Po ž adavky na sb ě r dat a controlling pro efektivní poskytování pé č e v za ř ízení holdingového.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Boukalová Kate ř ina Pavelková Petra O RGANIZAČNÍ STRUKTURY.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Nové metody ř ízení nemocnic Academy of Health Care CMC Č elákovice 11. – 12. kv ě tna 2010 Zkušenosti s pou ž itím procesní analýzy v Masarykov.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
+ Age management: nástroj pro v ě kovou diverzitu Mgr. Linda Soka č ová Alternativa 50+, o.p.s. –
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Změny v požadavku na proces edukace vojenských profesionálů Radomír Saliger,Vratislav Pokorný Katedra řízení lidských zdrojů Fakulta ekonomiky a managementu.
IROP předpokládaná podoba implementace.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Úvod do projektového řízení
model fungování a praxe
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Univerzitní město Olomouc
Analýza závěsu podvozku letadla
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Setkání kariérových poradců
ZKRATKA PROJEKTU ČÍSLO PROJEKTU
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Ing. Stanislava Správková
Průmysl možnosti podpory
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Život bez střeva , Praha.
Transkript prezentace:

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích Záme č ek V ě truše v Ústí nad Labem 15. – 16. února 2010 eHealth jako jeden z pilí řů rozvoje VaVaI v regionální univerzitní nemocnici Martin Zeman

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Cíle projektu p ř íprava a vytvo ř ení univerzitní nemocnice transformací z krajské Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem pevné zakotvení výuky, výchovy a vzd ě lávání v r ů zných podobách do corporate identity nemocnice a organiza č ní zast ř ešení aktivit spojených s budováním univerzitní nemocnice vybudování kompeten č ního centra- akademie v Masarykov ě nemocnici v Ústí nad Labem

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Smysl projektu Zvýšení celkové úrovn ě a dostupnosti zdravotní pé č e, vznik nových pracovních míst, dlouhodobé p ů sobení jako katalyzátor r ů stu vzd ě lanosti regionu. Realizací projektu se bezprost ř edn ě zvýší atraktivita regionu pro p ř íliv vysoce vzd ě laných pracovník ů a jejich rodin a pozvedne se úrove ň vysokoškolského vzd ě lávání.

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Díl č í cíle projektu 1.Dosáhnout prom ě ny krajské nemocnice v nemocnici univerzitní 2.Získat akreditace k celo ž ivotnímu vzd ě lávání pracovník ů ve zdravotnictví v nejširším mo ž ném rozsahu 3.Stát se školským za ř ízením 4.Realizovat postgraduální studia v oblasti zdravotnického managementu

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Postupné kroky (1/3) 1.Dosáhnout úzkého propojení s Univerzitou J.E.Purkyn ě v Ústí nad Labem, umíst ě ní budoucí zdravotnicky orientované fakulty do Masarykovy nemocnice 2.Dosáhnout úzkého partnerství s dalšími universitními pracovišti, zejména fakultami Č VUT zam ěř enými na oblast biomedicínského in ž enýrství a eHealth a s léka ř skými fakultami univerzit.

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Postupné kroky (2/3) 4.Z ř ídit resp. obnovit kliniky a ústavy v Masarykov ě nemocnici 5.Vytvo ř it, udr ž ovat a rozvíjet tým pedagogicky a v ě decky erudovaných zam ě stnanc ů MN – systematicky ř ídit a podporovat magisterská, doktorandská studia zam ě stnanc ů, v ě deckou a publika č ní č innost, docentské a profesorské habilitace. 6.V č as získat akreditace k celo ž ivotnímu vzd ě lávání pracovník ů ve zdravotnictví podle nové legislativy.

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Postupné kroky (3/3) 7.Samostatn ě procesn ě ř ídit oblast v ě dy a výuky v Masarykov ě nemocnici 8.Získat dodate č né zdroje na vybavení výukových a dalších prostor a na lidské zdroje podílející se na v ě d ě a výuce

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Popis projektu Projekt má za cíl vybudovat v regionálním, ale i národním a výhledov ě nadnárodním kontextu, platformu pro harmonizované č innosti v oblasti tvo ř ené pr ů se č íkem obor ů : – Medicína a zdravotnictví – Organizace & Ř ízení – ICT (primárn ě eHealth a administrativn ě -informa č ní systémy a slu ž by, v č etn ě slu ž eb mobilních)

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Popis projektu Č innost této instituce bude č len ě na do t ř í oblastí, vzájemn ě se podporujících:

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Technologie a zdraví Projekt regionální univerzitní nemocnice jako kompeten č ního centra a profesní akademie je v souzn ě ní se stávajícími technologickými trendy i s prioritami rozvoje EU a Č R. Po č ínaje revidovaným Lisabonským procesem a kon č e prioritami pro vývoj ve znalostních oblastech, kde témata zdraví a kvality ž ivota ř adíme mezi p ř ední.

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Pro č pilí ř e a eHealth? eHealth je jednou z nejvíce jmenovaných oblastí pro FP7, Eureka aj. programy v oblasti ICT a informa č ní spole č nosti Revidovaný Lisabonský proces vyzvedává d ů le ž itost vzd ě lávání, VaV a Inovací Vzd ě lávací postgraduální programy pro zdravotnický management v č. informa č ního za č ínají být v ohnisku zájmu i renomovaných univerzit mimo Č R Horizontální integrace č inností (vzd ě lávací, VaV a Podpora Inovací pod jednou st ř echou) je „evropsky moderním“ modelem podobn ě jako vznikající ETI v kontextu EU

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Harmonogram projektu Projekt byl intenzivn ě p ř ipravován v letech 2005 – 2006 s p ř edstavou dokon č ení první etapy v roce Po prob ě hlé transformaci nemocnic Ústeckého kraje aktualizujeme celý projekt i jeho harmonogram. Základní milníky však vidíme v horizontu 5 a ž 10 let. – Do 5 let zalo ž ení, rozjezd a stabilizace Akademie, – do 10 let vznik nemocnice univerzitního typu.

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem O č ekávané p ř ínosy Pro zdravotnictví v kraji –Č innost Akademie podpo ř í urychlené zavád ě ní nových technologií, p ř isp ě je k procesu zefektivn ě ní zdravotnictví –Č innost Akademie napom ůž e ř ešení problematiky HR – zvyšováním úrovn ě znalostí u (zdravotnického) personálu a stabilizací personálu v regionu resp. jeho p ř ilákáním

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem O č ekávané p ř ínosy Pro oblast znalostí a VaV – Akademie umo ž ní intenzivní a cílený tranfer know-how, p ř ípadn ě jeho financování prost ř ednitvím EU fond ů adalších zdroj ů – Akademie akceleruje rozvoj kontakt ů a vazeb na zahrani č ní i tuzemské partnery v oblasti VaVaI (bilaterální VaV resp. snazší vytvá ř ení konsorcií pro EU projekty)

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem O č ekávané p ř ínosy Pro region – Akademie je platformou pro rozvoj vzd ě lávacích a VaV č inností v regionu a kontextu zdravotnictví, Krajské zdravotní a Masarykovy nemocnice – Akademie m ůž e vytvo ř it institualizovaného p ř íjemce dota č ních titul ů z oblasti VaVaI – Na bázi inova č ních aktivit p ř isp ě je Akademie k rozvoji podnikání v regionu v oborech své č innosti

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdroj ů v nemocnicích V ě truše, Ústí nad Labem Pom ůž ete nám ?