Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost 21.10.2010 Ústí nad Labem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Centrum celoživotního vzdělávání
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Možnosti dalšího vzdělávání Šluknov Pracovní workshop v rámci projektu: PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Sídlo školy: Bratislavská 2166, Varnsdorf Vznik školy: sloučením.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Evropská dimenze OV a její odraz v činnosti NÚOV
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
Implementace EQAVET v ČR
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
S Europassem ukážete, co umíte
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s.  vzniklo jako jeden z výstupů projektu UNIV  působí již 2. rokem v sídle Vyšší odborné školy a Střední školy, Varnsdorf, v oblasti DV - poradenství při uznávání výsledků předchozího učení dle zákona č. 179/2006 Sb.  spolupracuje s Místními centry uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje při SŠ v kraji

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. CUCUÚK o.p.s funguje od jako Regionální konzultační centrum Ústeckého kraje pro potřeby projektu Kurikulum S Aktivity RKC :  již 3. seminář – 2 s tematikou souladu ŠVP a RVP  oslovení všech SOŠ, SOU a konzervatoře v Ústeckém kraji – 80  příprava vzdělávací nabídky – spolupráce s lektory - první pololetí 2010/2011  spolupráce s NÚOV a NCE – distribuce Europassu

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. RKC nabízí:  osobní metodické konzultace  organizování a pořádání workshopů a seminářů týkajících se problematiky ŠVP a výchovné a vzdělávací reformy;  shromažďování a předávání příkladů dobré praxe škol z oblasti zavádění ŠVP;  pomoc při uspokojování vzdělávacích potřeb pedagogických pracovníků SOŠ a SOU

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Služby RKC zajišťují: Vedoucí centra Ing. Dana Vorlová Koordinátor aktivit Ing. Michaela Rozborová Stávající lektoři a konzultanti: Mgr. Jan Mareš SŠ energet. a stavební, Chomutov Ing. Miloš Holopírek SŠ energet. a stavební, Chomutov Mgr. Bc. Richard Kropáček VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most, p. o. Mgr. Bc. Vladimír Šaloun VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most, p. o. RNDr. Jana Adamcová VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most, p. o. Bc. Petr Horníček VOŠ a SŠ, Varnsdorf Jaroslav Dvořák VOŠ a SŠ, Varnsdorf Ing. Miloš Říha VOŠ a SŠ, Varnsdorf Bc. Jitka Parastucková VOŠ a SŠ, Varnsdorf Ing. Petr Kotulič VOŠ a SŠ, Varnsdorf Mgr. Lenka Jonová VOŠ a SŠ, Varnsdorf Ing. Ladislav Vopat SOŠ a SOU Podbořany

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Další semináře se v prvním pololetí 2010/2011 budou konat v jednotlivých MCUCU: Etika ve vzdělávání SOŠ a SOU, Podbořany ŠVP v systému hodnocení kvality školy VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ, Most ŠVP a jednotný systém závěr. zkoušek a nový systém maturitních zkoušek VOŠ a SŠ, Varnsdorf

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Veškeré informace naleznete na webových stránkách Centrum uznávání a celoživotního učení ÚK o.p.s. Bratislavská Varnsdorf Tel. kontakt:

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass - soubor dokumentů, které popisují nabyté kompetence a pracovní zkušenosti svého držitele - má jednotný formát, který se používá v celé Evropě - používá se dobrovolně - pořizuje se bezplatně

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass - Europass – životopis (vyplňuje si každý sám) - Europass – jazykový pas (vyplňuje si každý sám) - Europass – mobilita (zkušenosti z evropských studijních stáží a praxí - vyplňuje vysílající a hostitelská organizace) - Europass – dodatek k osvědčení (vydává NÚOV) - Europass – dodatek k diplomu (vydávají VŠ – povinnost na základě zák. č. 111/1998 Sb.)

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass – dodatek k osvědčení - doklad připojený k osvědčení o ukončení středního vzdělání – usnadnit pochopení kompetencí v zahraničí - vztahuje se na kvalifikaci držitele – je totožný pro všechny osoby se stejným středním vzděláním - vydává se zdarma v češtině a jednom cizím jazyce (AJ, NJ nebo FJ) - střední školy v ČR mohou tento dokument objednat pro své absolventy hromadně - registrace na

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Děkuji za pozornost