Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum 8.12.2010 Most.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Centrum celoživotního vzdělávání
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
Možnosti dalšího vzdělávání Šluknov Pracovní workshop v rámci projektu: PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Sídlo školy: Bratislavská 2166, Varnsdorf Vznik školy: sloučením.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Evropská dimenze OV a její odraz v činnosti NÚOV
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Implementace EQAVET v ČR
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Jak na Europass-životopis a motivační dopis
S Europassem ukážete, co umíte
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Rozvoj výuky cizích jazyků
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Vítejte na třetí místní konferenci
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. CUCUÚK o.p.s funguje od jako Regionální konzultační centrum Ústeckého kraje pro potřeby projektu Kurikulum S RKC nabízí:  osobní metodické konzultace  organizování a pořádání workshopů a seminářů týkajících se problematiky ŠVP a výchovné a vzdělávací reformy;  shromažďování a předávání příkladů dobré praxe škol z oblasti zavádění ŠVP;  pomoc při uspokojování vzdělávacích potřeb pedagogických pracovníků SOŠ a SOU

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Aktivity RKC :  již 5. seminář – 2 s tematikou souladu ŠVP a RVP  oslovení všech SOŠ, SOU a konzervatoře v Ústeckém kraji – 80  inzerce v Týdeníku Školství  příprava vzdělávací nabídky – spolupráce s lektory – druhé pololetí 2010/2011  spolupráce s NÚOV a NCE – distribuce Europassu

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Další plánované semináře na jednotlivých MCUCU: ŠVP a jednotný systém závěrečných zkoušek a nový systém maturitních zkoušek VOŠ a SŠ, Varnsdorf Evaluace v procesu tvorby a realizace ŠVP SOŠ, Litvínov-Hamr Relaxační techniky jako součást psychohygieny Gymnázium, SOŠ a SOU, o.p.s., Litoměřice

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Veškeré informace naleznete na webových stránkách Centrum uznávání a celoživotního učení ÚK o.p.s. Bratislavská Varnsdorf Tel. kontakt:

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass - soubor dokumentů, které popisují nabyté kompetence a pracovní zkušenosti svého držitele - má jednotný formát, který se používá v celé Evropě - používá se dobrovolně - pořizuje se bezplatně

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass - Europass – životopis (vyplňuje si každý sám) - Europass – jazykový pas (vyplňuje si každý sám) - Europass – mobilita (zkušenosti z evropských studijních stáží a praxí - vyplňuje vysílající a hostitelská organizace) - Europass – dodatek k osvědčení (vydává NÚOV) - Europass – dodatek k diplomu (vydávají VŠ – povinnost na základě zák. č. 111/1998 Sb.)

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Europass – dodatek k osvědčení - doklad připojený k osvědčení o ukončení středního vzdělání – usnadnit pochopení kompetencí v zahraničí - vztahuje se na kvalifikaci držitele – je totožný pro všechny osoby se stejným středním vzděláním - vydává se zdarma v češtině a jednom cizím jazyce (AJ, NJ nebo FJ) - střední školy v ČR mohou tento dokument objednat pro své absolventy hromadně - registrace na

Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Děkuji za pozornost