Branislav Šturmankin GPJP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Advertisements

Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
JAK PREZENTOVAT PREZENTACI
Nástroj pro prezentace
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Jak vytvořit prezentaci
Nástroj pro prezentace
Vzhled prezentace - šablony
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
 F5 – spustit prezentaci  Shift + F5 – spustit prezentaci od aktuálního snímku  Esc – ukončit prezentaci  Za běhu prezentace:  Ctrl + S – přehled.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Obrázky poskytla firma Complex,
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Jak úspěšně prezentovat. Skladba publika Jaká bude skladba publika? Do jaké míry se účastníci orientují v dané problematice.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Zásady práce s prezentacemi
Počítačová grafika a prezentace 1 Radek Pinc
Hana Cídlová, Lenka Žemličková
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Zásady správné prezentace
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Nástroj pro prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Zásady tvorba prezentace Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf13 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Zásady tvorby prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
HŇUPÍKOVA prezentace Čeho se vyvarovat  Rozdílná pozadí na snímcích  Mnoho efektů Různé přechody snímků Různé přechody snímků Různé textové efekty.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Ústní prezentace Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková.
Prezentace Ing. Miluše Sedláčková.
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nástroj pro prezentace
Panel úloh.
Zásady správné prezentace
Management Tvorba prezentací ppt.
POZOR Tento formát (velikost) ppt je nezbytné dodržet vzhledem k nestandardnímu formátu obrazovky plazmy ve vestibulu. Obsahově a graficky si PPT přizpůsobte.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Obhajoba maturitní práce
Transkript prezentace:

Branislav Šturmankin sturmankin@gmail.com GPJP Zásady prezentování Branislav Šturmankin sturmankin@gmail.com GPJP

Obsah prezentace Úloha prezentace Zásady prezentování Zásady tvorby elektronických prezentací Běžné prezentační postupy

Úloha prezentace při výkladu určena primárně pro diváky usnadňuje orientaci ve výkladu umožňuje větší názornost slouží pouze jako pomůcka

Zásady prezentování I dodržet vymezený čas! pozdravit publikum a představit téma prezentace (případně představit se, je-li to namístě) mluvit zřetelně a směrem k publiku na příhodných místech gestikulovat, ale nepřehánět to

Zásady prezentování II dát si pozor na mimovolná často opakovaná slova (vlastně, v podstatě, ...) nečíst delší text (který by se tam vlastně ani neměl vyskytovat) ze slideů; vůbec čím méně číst ze slideů u prezentací obecně méně je víc na konci prezentace poděkovat za pozornost a dát prostor případným dotazům či diskuzi

Tvorba prezentací I úvodní (prezentované téma a prezentující) a závěrečný slide (poděkování za pozornost) někdy vhodné před závěrečný slide vložit sumarizaci diskutovaných problémů v odborných a "obyčejných" ale delších prezentacích je vhodné za úvodní slide vložit obsah prezentace

Tvorba prezentací II na každém slideu čím méně! Lépe pouze podklad pro výklad; heslovitě každý slide opodstatněný - čím méně slideů globálně nejsou-li obrázky ve vzájemném vztahu, který chcete prezentovat, je vhodnější pro každý obrázek osobitný slide podobně pro grafy, tabulky - několik těchto objektů na jednom snímku pouze pro srovnání či přehlednost

Tvorba prezentací III zvolit dostatečně kontrastně pozadí a text pro více osvětlenou místnost lépe světlé pozadí (pastelové barvy) a tmavý text dostatečné velikosti a tloušťky - pozor na zkreslení barev a tenké čáry pro tmavší přednáškovou místnost vhodnější naopak tmavší pozadí (nikoliv nutně černé!) a světlý text efektů přechodů snímků používat buďto s mírou, anebo raději vůbec ne jěště důrazněji to platí pro případné zvukové efekty a animace

Tvorba prezentací IV doporučuju používat tlačítka „předcházející“, „násleující", „obsah" formáty: z officu ppt, pro jistotu si vygenerovat i html příp. pdf; z openofficu kromě standardního formátu také vyexportovat i do něčeho jiného; obecně: prezentace jako pdf je velice dobrý nápad! uvědomte si, že prezentaci tvoříte pro druhé - má být přehledná, výstižná; také proto nemusí nutně být úplná a vyčerpávající vzhledem k danému tématu - vybrat to podstatné a na zbytek poukázat

Běžné postupy prezentace jako posloupnost komentovaných snímků snímky jako podklad pro souvislý přednes v konečném důsledku záleží přirozeně na funkci konkrétní prezentace

Děkuji za pozornost! Komentáře a připomínky posílejte na sturmankin@gmail.com