Stanovisko společnosti G-PROJECT k aktuální situaci v 5. výzvě ROP Jihozápad JUDr. Jan Šmidmayer jednatel 18. 3. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
EPK, s.r.o. Spolehlivě Vás provedeme cestou k evropským financím.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Nabídka personálních služeb
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Veřejnost proti korupci
Párování nabídek a poptávek a spolupráce mezi RK a bankou
Obecné principy hodnocení žádostí Suzana Jovaševićová, Ministerstvo financí ČR 30. července 2014.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Marketingové prostředí
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
MARKETING.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Fórum pro příjemce Diskusní fórum pro příjemce dotací z ROP MS o dobré praxi a překážkách při realizaci podpořených projektů.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Ing. Veronika Dostálková MBA
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Čerpání evropských dotací
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Bc. Magdalena Zábranská
A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Transkript prezentace:

Stanovisko společnosti G-PROJECT k aktuální situaci v 5. výzvě ROP Jihozápad JUDr. Jan Šmidmayer jednatel

Program tiskové konference I. Prezentace společnosti G-PROJECT II. Diskuse s autory petice III. Otázky novinářů

I. Prezentace společnosti G-PROJECT 1. Jsme nejúspěšnější agenturou v 5. výzvě ROP JZ? 2. Máme na ROP JZ monopol? 3. Proč máme nejvíc předložených projektů? 4. Jsou naše ceny příliš vysoké? 5. Proč jsou agentury úspěšnější? 6. Co rozhoduje o výběru projektů? 7. Pomáhá nám někdo? 8. Vyhovuje nám neprůhlednost? 9. Jsou agentury přínosné? 10. Jak dopadne 5. výzva?

1. Jsme nejúspěšnější agenturou v 5. výzvě ROP JZ? G-PROJECT je dle databáze ÚRR v nejlepším případě až 10. nejúspěšnější agenturou v 5. výzvě ROP JZ. Rovněž v součtu za všechny vyhodnocené výzvy (2., 3. a 5.) jsme opět nejlépe na 10. místě. Do databáze ÚRR Jihozápad jsou zařazeny pouze agentury, které se nahlásí, nejsou tam zdaleka všechny (např. Petr Heidinger má dle médií úspěšnost 56 % a v databázi ÚRR není). Na trhu v regionu Jihozápad celkem působí více než 50 agentur.

Úspěšnost agentur v 5. výzvě (zdroj: ÚRR)

2. Máme na ROP JZ monopol? Společnost G-PROJECT zpracovala 19 % z vybraných projektů v 5. výzvě (33 projektů ze 177 vybraných). Společnost G-PROJECT zpracovala 16 % z předložených projektů v 5. výzvě (105 projektů z 670 předložených). Rozhodně tedy nemáme monopol na ROP JZ. Dokonce nejde ani o oligopol (definice oligopolu: v oboru existuje jen velmi málo firem, ty potom stanovují sami ceny).

Podíl G-PROJECT v 5. výzvě ROP JZ (vybrané projekty) (zdroj: ÚRR)

3. Proč máme nejvíc předložených projektů? Oslovujeme potenciální žadatele přímo na základě každotýdenních rešerší z tisku. Vyhledáváme v zápisech ze zastupitelstev obcí na internetu potenciální projekty a přímo kontaktujeme starosty. Realizujeme marketingové kampaně (např. jsme opakovaně obeslali všechny obce a tisíce dalších organizací v regionu). V letech 2006 až 2009 jsme vydali 155 tiskových zpráv o námi úspěšně realizovaných projektech, z nichž naprostá většina byla zveřejněna v několika médiích. V letech 2007 až 2009 vyšlo v médiích 579 článků, kde je zmíněna společnost G-PROJECT jako úspěšný zpracovatel žádostí o dotace.

Počet zveřejněných článků o společnosti za roky 2007 – 2009 (zdroj: G-PROJECT)

4. Jsou naše ceny příliš vysoké? Naše cena zahrnuje jak zpracování žádosti (odměna za vypracování žádosti a provizi v případě úspěchu), tak i následné řízení projektu (což velká část agentur nenabízí) a nově nabízíme též dohled nad udržitelností projektu. V případě, že dotaci nezískáme, tak je většina smluv nastavena tak, že klient neplatí nic (vrátíme zálohu). Smlouva s klientem je uzavřena na 3 roky a během této doby podáváme projekt opakovaně zdarma tak dlouho, než dotaci v některé výzvě či programu získáme. Úspěšnost námi předložených projektů v rámci výzev bývá okolo 30 – 40 %, ale při více podáních se šance kumuluje, takže výsledně je úspěšných až 90 % našich klientů.

5. Proč jsou agentury úspěšnější? Je logické, že specializovaná agentura zná pravidla dotačního programu lépe než starosta menší obce, který vyřizuje mnoho další agendy a někdy ani nemá dostatečný tým odborníků. Jen základní pravidla ROP JZ obsahují více než stran příruček, manuálů a metodických pokynů. G-PROJECT se prakticky výhradně věnuje dotačnímu poradenství. Naší manažeři se dále specializují na jednotlivé dotační oblasti (místní komunikace, školství, zdravotnictví, cestovní ruch apod.). Je logické, že specialista má lepší výsledky než ten, kdo se na dané téma nespecializuje.

6. Co rozhoduje o výběru projektů? Velký omyl spočívá v tom, že rozhoduje pouze význam záměru. Velmi důležité je především detailní odůvodnění záměru tak, aby bylo reagováno na výběrová kritéria programu. Pokud má někdo ze svého pohledu potřebný projekt, ale nevěnuje dostatečnou péči přípravě žádosti, pak nemůže uspět. Konkurence projektů je příliš veliká. Je ale logické, že mají-li se přidělit na nějaký projekt milióny korun od daňových poplatníků, že to nemůže být několikastránkový popis, ale že to musí být detailní studie proveditelnosti, která popisuje všechny aspekty projektu. V nepochopení těchto „pravidel hry“ spočívá neúspěch a s ním související kritika neúspěšných žadatelů.

7. Pomáhá nám někdo? Jiří Trnka nastoupil na pozici ředitele ÚRR v době, kdy již naše společnost existovala pátým rokem a ještě před zahájením programu ROP JZ patřila k největším jihočeským agenturám. Martin Půlpytel odešel z naší společnosti jako jeden ze tří desítek zaměstnanců, kteří během existence firmy dostali lepší nabídky, či jim nevyhovovalo velmi vysoké nasazení. Před rokem 2007 bylo v dotačních programech o řád méně prostředků, proto je logické, že bylo i výrazně méně agentur a že jejich ekonomické výsledky byly výrazně horší. Dává logiku, abychom podávali 40 námitek proti vyhodnocení projektů v 5. výzvě (všechny byly zamítnuty), kdybychom se mohli s pány Trnkou a Půlpytlem „domluvit“ a kdyby oni měli schopnost to „zařídit“?

8. Vyhovuje nám neprůhlednost? V roce 2006 jsme pro Jihočeský kraj zpracovali studii Transparentnost rozdělování veřejných prostředků, kde navrhujeme desítky nápadů na zprůhlednění procesu (mj. zveřejňování všech informací ve věci výběru projektů). Neprůhlednost vyhovuje zákulisním lobbistům a politickým tlakům. Politické ovlivňování výběru projektů je v rozporu s našimi zájmy, protože naše know-how spočívá v tom, že se nejlépe orientujeme v byrokratických pravidlech evropských dotačních programů. S ohledem na naše zkušenosti s více než 100 dotačními programy se přesto domníváme, že ROP JZ patří k nejtransparentnějším programům (mj. zveřejňuje výběrová kritéria a dává stručné zdůvodnění nevybrání projektu).

9. Jsou agentury přínosné? Pokud by složitou agendu související s přípravou projektů neodvedli pracovníci poradenských agentur, pak by musel ÚRR podstatně navýšit personální kapacitu, aby se nápor agendy zvládl. To by samozřejmě vyvolalo další enormní náklady. Agentury jako G-PROJECT zvyšují počet předložených projektů a tím zvyšují konkurenci mezi projekty (je z čeho vybírat). Zároveň nehrozí, že dotace nebudou vyčerpány, jako je obvyklé u mnoha dotačních programů. Společnost G-PROJECT se snaží vystupovat společensky odpovědně.

10. Jak dopadne 5. výzva? Pokud by byl výběr projektů anulován, tak těm, co již projekty započali vznikne objektivní škoda. Může se jednat až o stovky miliónů korun či více. Nemáme problém s tím, kdyby projekty byly přebodovány, protože jsme přesvědčeni, že všechny naše projekty, které byly vybrány, mají bodů dostatek. Jsme připraveni jakékoli instituci poskytnout součinnost, protože všechny naše projekty jsou kvalitně zpracovány.

II. Diskuse s autory petice Starostové obcí Kovářov (Pavel Hroch), Strunkovic nad Blanicí (Karel Matějka) a Malenic (Josef Bláhovec) odmítli účast na tiskové konferenci. Důvod: nikdy nenapadali společnost G-PROJECT. O společnosti G-PROJECT se přitom mediálně vyjadřovali všichni tři starostové (např. MF DNES, Radiožurnál, ČRo České Budějovice, Česká televize).

III. Otázky novinářů

Děkuji za pozornost. JUDr. Jan Šmidmayer