Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řešte své zahraniční pohledávky opravdu rychle!. Rozhodčí soud při HK ČR a AK ČR •byl založen v roce 1949; •v posledních deseti letech rozhodoval více.
Advertisements

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Realitní kancelář Kuk Zadavatel: Ing. Ivana Němečková Student: Kristýna Lejsková Obor na třída: L/51 Podnikání, P2 Školní rok: 2012/2013.
Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková
Úvod do mezinárodního práva rodinného
PhDr. Štěpánka Hostovská
1 Představení APPS 2 KDO JSME APPS je nezávislou a dobrovolnou zájmovou organizací. Bezprostředním cílem je vytváření podmínek pro úspěšný.
HelpDesk – Celní správy ČR
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Mgr. Tomáš Šetina. Pracovněprávní vztahy  Dohoda o provedení práce, pracovní smlouva Dílo na objednávku § 61 aut. zák. Je-li dílo autorem vytvořené na.
Legislativní překážky urychlení výstavby dopravní infrastruktury v ČR, podněty a řešení Mgr. Miroslav Osladil, advokát Střední Morava – křižovatka.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky Čtvrtek 26. května 2011 Konferenční centrum City, Praha, Praha Ochrana spotřebitele na finančním.
Reklamace a řešení sporů V Praze, 26.února 2009 Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky - 1 -
Mis-selling ve finančním poradenství Mgr. Lukáš Kaplan, €FA™
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Spojujeme software, technologie a služby Rozhraní pro import dat Vykazování dat o poskytovaných sociálních službách Ing. Radomír Martinka vedoucí projektu.
Dozor nad úvěrovým trhem z pohledu České obchodní inspekce
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
JUDr. Jiří Beran Ministerstvo financí ČR
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Mis-selling ve finančním poradenství Mgr. Lukáš Kaplan, €FA™
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Řešte své zahraniční pohledávky opravdu rychle!. Rozhodčí soud při HK ČR a AK ČR byl založen v roce 1949; v posledních deseti letech rozhodoval více než.
Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Praha 8. – Finanční arbitr České.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Kontakt, dotazy Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce 2014 Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce počty osobních automobilů ve.
Finanční arbitr - informace o činnosti, informační spolupráce s ČBA V Praze dne Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky - 1.
a nejčastěji řešené spory
Kontrola veřejné správy I.
Finanční arbitr - informace o činnosti, informační spolupráce s Bezpečnostním výborem SBK V Praze dne Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Chce být ekonomie udržitelná resp. je toho vůbec schopna? Ing. Lubor Tvrdý, Ph.D. PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Finanční arbitr Dana Šramková.
PATOLOGICKÉ ROZHODČÍ DOLOŽKY I ČÁST. DĚLENÍ A) mohou způsobit přímo neplatnost doložky B) působí spíše problémy v zahájení či postupu v řízení.
Řešte své pohledávky opravdu rychle!. Rozhodčí soud při HK ČR a AK ČR byl založen v roce 1949; v posledních deseti letech rozhodoval téměř sporů.
Regulace bezhotovostního platebního styku.
Finanční arbitr JUDr. Dana Šramková, Ph.D..
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Platební styk JUDr. Dana Šramková, Ph.D..
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
CO ZNAMENÁ PŘIJETÍ AVS ZÁKONA PRO PROVOZOVATELE? Internet Advertising Conference 2010, 27. dubna 2010, Praha Mgr. Jiří Černý, LLM ROWAN LEGAL, advokátní.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Platební služby On-line v EU 2012 JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D., vedoucí katedry bankovnictví a pojišťovnictví VŠFS, externí odborný asistent.
Elektronické platební prostředky, platební karty, platební systémy Předmět Platební styk, Jaro 2008 Mgr. Bc. Libor Kyncl Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
© Martin ŠIKÝŘ 2011 l Řízení zaměstnanců neziskových organizací l Řízení zaměstnanců neziskových organizací.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mimosoudní vyrovnání sporů v oblasti platebních prostředků určených k elektronickému použití JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D., vedoucí katedry bankovnictví.
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Česká národní banka.
Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Veřejný ochránce práv a rovné zacházení
Finanční arbitr Dana Šramková.
Exportujte do zahraničí, ale obchodní spory řešte v ČR
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Finanční arbitr 26. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Finanční arbitr.
Reklamace a řešení sporů
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Systém správy dokumentů
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář Finančního arbitra České republiky Praha 21.10.2010 - 1 -

Finanční arbitr – vznik, působnost Kompetence finančního arbitra je definována v § 1 zákona č. 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů takto: § 1 (1) K rozhodování sporů mezi poskytovateli platebních služeb a uživateli platebních služeb při poskytování platebních služeb nebo mezi vydavateli elektronických peněz a držiteli elektronických peněz při vydávání a zpětné výměně elektronických peněz je příslušný též finanční arbitr (dále jen „arbitr"), pokud je jinak k rozhodnutí tohoto sporu dána pravomoc českého soudu. Sjednání rozhodčí smlouvy nevylučuje pravomoc arbitra. Arbitr usiluje především o to, aby byl spor vyřešen smírně.

Personální obsazení kanceláře finančního arbitra Více ZDE

Vývoj počtu stížností a sporů řešených FA K 20.10.2010 645 podnětů - 4 -

- 5 -

- 6 -

- 7 -

Děkuji za Vaši pozornost. Prosím o Vaše dotazy. Washingtonova 25, Praha 1, 110 00 Tel.: + 420 221 674 600   E-mail: landrichter@finarbitr.cz Web: www.finarbitr.cz www.financniarbitr.cz - 8 -