ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl 9.12.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracování informací a znalostí Datové struktury a algoritmy pro vyhledávání informací Doc. RNDr. Jan Rauch, CSc. Katedra informačního a znalostního.
Advertisements

Dynamické systémy.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
 Vyhledání míst v programech vhodných pro optimalizaci  Sleduje se četnost volání a trvání jednotlivých částí programu JetBrains dotTrace Profiler.
Úvod Klasifikace disciplín operačního výzkumu
Hodnotový management Teorie rozhodování
Zařízení pro měření fotopolymerních záznamových struktur
Kalmanuv filtr pro zpracování signálů a navigaci
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
Vypracoval: Ladislav Navrátil, EI-4 Umělá inteligence Zaměření Expertní systémy.
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
ČLOVĚK a globální komunikace
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
Audit administrativních činností
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Návrh a optimalizace filtru OTA-C s využitím evolučních algoritmů Praha 2007 Bc. Dalibor Barri ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická.
Kalkulace plných a variabilních nákladů
Josef Keder Hana Škáchová
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
Regresní analýza a korelační analýza
Efektivní informační bezpečnost
VÍCEKRITERIÁLNÍ ROZHODOVÁNÍ I.
Expertní řízení průběhu E-learningu VOSTROVSKÝ Václav Česká zemědělská univerzita Praha.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Richard Lipka Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulta aplikovaných věd Západočeská univerzita, Plzeň 1.
Systémy pro podporu managementu 2
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
ŘÍZENÍ JAKOSTI A SPOLEHLIVOSTI Věra Pelantová Pavel Fuchs verze 2009
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Fakulta technologická Institut informačních technologií Ústav teorie řízení Ing. Petr Chalupa Školitel: prof. Ing. Vladimír.
Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.
Automatizovaná podpora výběru nástroje pro dobývání znalostí Jakub Štochl.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Metodika generování a ladění modelů neuronových sítí Ing. Martin MoštěkVŠB – Technická Univerzita Ostrava.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
V experimentu měníme hodnotu jedné nebo několika veličin x i a studujeme závislost veličiny y. - např. měníme, ostatní x i bereme jako parametry ( , ,
METODY STŘEDNĚDOBÉHO PROGNÓZOVÁNÍ SURO jaro 2010.
Program pro detekci síťových útoků Marek Lapák. Úvod Rozmach počítačových sítí – Internetu  Stále více činností se uskutečňuje prostřednictvím počítačů.
Aplikovaná statistika 2.
SVAZEK NEDEDIKOVANÝCH PRACOVNÍCH STANIC NA BÁZI OS LINUX DANIEL LANGR DIPLOMOVÁ PRÁCE 2004.
Biometrie prezentace v předmětu X33BMI Filip Kroupa 2006.
Model struktury strategického managementu
Identifikace modelu Tvorba matematického modelu Kateřina Růžičková.
Člověk a globální komunikace
Multiprotocol Label Switching (MPLS)
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl

Zadání Úloha rozhodovacích procesů ve vícecestných telematických / telekomunikačních aplikacích Analýza současných metod a možností Návrh rozhodovacího algoritmu Analýza možnosti použití navrženého algoritmu v strukturách na bázi standardů CALM Filip Ekl

Co je to rozhodovací proces Mobilní telekomunikační technologie Přechod od jedné základové stanice k druhé (stejné technologie) Přechod od jedné technologie k druhé Zajištění kvality služby Naplnění dalších požadavků Filip Ekl

Handover Handover první úrovně Stejná technologie – známé např. z GSM Handover druhé úrovně Přechod z jedné technologie na jinou Vícecestné systémy K dispozici může být více technologií najednou Každá technologie má svá specifika Filip Ekl

Kdy rozhodovat Filip Ekl Handover 1. úrovněHandover 2. úrovně

CALM Filip Ekl

Podle čeho rozhodovat U služeb je potřeba zajistit následující vlastnosti Bezpečnost Spolehlivost Dostupnost Integrita Kontinuita Přesnost Cena Filip Ekl

Telekomunikační parametry Dostupnost Čas aktivace Průměrná doba obnovy po chybě Průměrná doba mezi chybami Zpoždění přenosu dat Ztrátovost paketů Bezpečnost Filip Ekl

Telematika vs. Telekomunikace Převedení požadavků telematické aplikace na telekomunikační parametry Stejné fyzikální rozměry na obou stranách Vhodná transformační matice Zahrnutí významu ceny a dalších deterministických parametrů Filip Ekl

Jednoduchý princip Nejsnáze měřitelné indikátory Intenzita signálu (GSM) Odezva základové stanice (IP) Kontinuální měření intenzity signálu Intenzita nesmí klesnout pod určitou úroveň Predikce kvadratickou extrapolací Při dostatečné intenzitě rozhoduje cena Filip Ekl

Kalmanuv filtr Měřené parametry se očistí od šumu Lze predikovat vývoj Přidá se cena a další parametry Učící algoritmus Pomocí trénovacích dat lze určit významné parametry Vhodnou metrikou se určí nejlepší cesta Filip Ekl

Expertní systém Požadavky služby a naměřené parametry jsou porovnány s informacemi ze znalostní báze Expertní systém doporučí nejvhodnější řešení Podle výsledků měření lze vytvářet nové znalosti Expertní systém se složitě vytváří Filip Ekl

Perspektiva Analýza situací, při kterých dochází k rozhodování Analýza možností jednotlivých technologií Možnosti použití Indikátory výkonu Závislost na vzdálenosti, pohybu, šumu Analýza vzájemné závislosti telekomunikačních i telematických parametrů Analýza významu energetické náročnosti rozhodovacích a komplementárních procesů (?) Filip Ekl 13

Perspektiva – pokračování Specifikace modelů rozhodovacích procesů Další modely (?) Porovnání jednotlivých modelů Úspěšnost rozhodování (?) Možnosti použití Možnosti implementace Vliv ceny služby na rozhodování a účtování (?) Analýza možností použití zkoumaných modelů v strukturách na bázi standardů CALM Filip Ekl 14

Konec Otázky? Děkuji za pozornost. Filip Ekl Filip Ekl