EKONOMICKÉ VÝRAZY. Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úrok, úroková míra Přednáška č. 3.
Advertisements

Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Kapitálový trh jako zdroj financování
Občanská výchova 9. ročník
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Anglický jazyk 5. ročník Sloveso BÝT – otázky
Bilance a bilanční princip
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Hospodářský proces Potřeby, peníze
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
P9 CENA JAKO NÁSTROJ MM Cena - je vyjádřením „hodnoty“ zboží nebo služby. Cena je jediným prvkem marketingového mixu, který vytváří firmě příjmy. Všechny.
Ekonomika domácnosti.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Finanční právo Zdenka Papoušková, 2013.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Nástroje makroekonomické politiky státu VY_32_INOVACE_
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Rozpočet domácnosti II Majetek zdroje financování ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35,
Občanská výchova 9. ročník
Mikroekonomie I Ekonomický růst Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Marketingové prostředí
Finanční plánování Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace.
Trh a tržní mechanizmus Ne chaos, ale ekonomický řád.
Hospodářská politika. Hospodářská politika (HP) je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu v jednotlivých oblastech ekonomické reality.
MARKETING.
Zaměstnanecký benefit
Občanská výchova 6. ročník
FYZIKA 7. ROČNÍK RYCHLOST Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Vzorce 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
VNITŘNÍ MĚNOVÁ (MONETÁRNÍ) POLITIKA – 1. nástroj hospodářské politiky Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Základy ekonomie Seminář 10..
VY_32_INOVACE_ Mikroekonomie.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Vnější hospodářská politika
Úvod do mezinárodních vztahů 2011
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Tržní ekonomika, peníze, banky, burzy. Test - učitel
2. Ekonomický růst a hospodářské cykly
Odpovědnost za porušení předpisů v oblasti platebního styku omezení plateb v hotovosti opatření proti „praní špinavých peněz“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Regionální politika Oldřich Hájek. Nástroje regionální politiky Makroekonomické nástroje Makroekonomické nástroje Jsou omezené ostatními cíly hospodářství.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Úvěry od nebankovních institucí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Jednoduché úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ekonomika Hospodářská politika 4. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.4_2_02.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu intersociální problémy Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2. ročníku.
OSN.
Kam s penězi, aby nezahálely
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
EVROPA A SVĚT PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE – 2. část
Zaměstnanecký benefit
Kolektivní investování
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Daně (prezentace) Autor: Mgr.
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
ÚVOD DO OBECNÉ EKONOMIE Proč se tím vůbec zabývat?
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Základy ekonomie Seminář 10..
Transkript prezentace:

EKONOMICKÉ VÝRAZY

Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur.

Nezákonné použití síly a násilí proti osobám či majetku se záměrem zastrašit.

Taková země, v níž je reálný důchod (majetek) na obyvatele ve srovnání s USA, Japonskem a západní Evropou nízký.

Organizace 30 ekonomicky nejrozvinutějších států světa. Jejím cílem je napomáhat k dalšímu ekonomickému rozvoji.

Finanční podpora, jde o peněžitý dar vlády nějaké firmě (organizaci) v zájmu snížení ceny. Poskytování je ve veřejném zájmu.

Organizace, jež si klade za cíl podporovat rovnováhu měny a prostřednictvím půjček podporovat státy, jež zažívají hospodářské potíže.

Zajišťuje finanční a technickou pomoc rozvojovým zemím s cílem snížit chudobu v celém světě formou nízko úročených (bezúročných) půjček.

Část peněz, která je vložena do kapitálu, jenž nepřináší okamžitý prospěch, ale umožní v budoucnu větší výrobu.

Dočasně poskytnuté peněžní prostředky, ze kterých se platí úroky.

Jedná se o poplatek za půjčení peněz nebo výnos z uložených peněz.

Nátlak na zákonodárce, ministry a orgány výkonné moci za účelem ovlivňování jejich rozhodnutí ve vlastní či jiný prospěch.

Děkuji za pozornost Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz