CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Analýza a popis pracovního místa
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Cvičení – 8. APLIKACE.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Předmět: Řízení podniku 1
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ oprava ZAŘÍZENÍ.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 15. PŘEDNÁŠKA.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska Průběžné výstupy týmu Provozně ekonomické fakulty Ing. Martin Přibyl Další členové týmu: Ing. Martin.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Management systému řízení kvality
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Organizace a organizování podniku
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 16. PŘEDNÁŠKA.
CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. cv ZS – 2010/2011 Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
9 Hodnocení udržovatelnosti strojů a zařízení
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
2. Životní cyklus a procesy projektu
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ o.p.s. CONTROLLING Ing. Jan Cedl AŘ KONTAKT s.r.o.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden CVIČENÍ STAVENIŠTĚ.
Naklady a jejich členění
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název předmětu : Rozpočtování staveb Identifikace předmětu : Bc./Oceňování majetku - PRA_OMP, PRA_OMK Cíle předmětu: Základní teorie a praktické postupy.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2016 ÚVOD – do P i CV.
Logistický řetězec Pracovní list. Ukážeme si konkrétní příklad logistického řetězce – od těžby dřeva až po dodání hotového výrobku (nábytku) zákazníkovi.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Výrobní faktory organizace
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Management a řízení hotelu
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Staveniště a zařízení staveniště
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Cvičení - 2 Doplňkové informace ke cvičení č. 1 - ZS Leden 2014 © Ing. Václav Rada, CSc.

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Zadání uvedené ve cvičení č. 1. předpokládá a vyžaduje vypracovat: - logistické pojetí náhledu na oba vyžadované toky (hmotný a informačně-datový + zkuste navíc jako třetí tok, vyjádřit i tok finanční) pro vybraný ma- teriál přímo použitý ve příslušném technologickém procesu (postupu) čímž jsou dány jak zúčastněné prvky tak i postup toku mezi prvky – zdění, betonáž, krov, obklady, …. tj, cihly, malta, beton, …. Leden 2012

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky - sestavení prvků do požadovaných hmot- ných a nehmotných řetězců a to včetně prvků okolí s nimiž souvisí a má s nimi (na ně) vazbu, která může být jednosměrná (dovnitř i ven ze ZS) nebo obousměrná - zakreslení (pokud možno) všech existujících vazeb (hmotných i nehmotných = informačně-dato- vých) mezi jednotlivými zobrazenými prvky - zápis slovního vyjádření obsahu prvků (co zobrazují a co je v nich „ukryto“) a vazeb, vždy mezi dvěma sousedními prvky. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Analyzujte, určete a zakreslete prvky, toky, vazby, souvislosti, … v podobě obecně hmot-ných a nehmotných toků mezi logisticky zobrazeným zařízením staveniště s realizací stavby a včetně prvků nacházejících se v „blízkém i vzdáleném okolí“ – např.: investor, úřady, těžba surovin, stát, zákony, …. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Mezi klasické úlohy sledování, analyzování, pláno-vání či řízení staveniště (přesněji „zařízení stave-niště“) a jeho provozu, patří úlohy týkající se různých „front“, jak se nesprávně říká sledu činností (nebo materiálu či datových informací) procházejících jednotlivými (činností zasaženými) prvky. Správný i významově lepší je použití výrazu „řetě-zec prvků s vyjádřením toků (vazeb, vztahů) mezi za sebou následujícími prvky“. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Tomuto jsou podřízeny mnohé další kroky od období přípravy podkladů a informací pro rozhodovací proc-esy dotýkající se budoucího provozu zařízení stave-niště – potažmo i realizace stavebného objektu. Asi lze konstatovat, že končí zároveň s ukončením činnosti zařízení staveniště, čili v okamžiku skuteč-ného ukončení výstavby. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Takže nejprve obecně analyzujte materiálové toky vyjadřující procesy probíhají na staveništi – neza-pomeňte na působící okolí. Pro Vaši orientaci v problematice materiálových toků si „načrtněte“ více řetězců - pro různé mate-riály - a rozeberte si vzájemnou interakci (půso-bení) s prvky okolí. Leden 2014

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Pak vyberte jeden z materiálů potřebných k realizaci stavebního objektu a konkretizujte pro něj mate-riálový a informační (datový a řídicí) tok. Tok začíná u ZDROJE (…) a končící ZABUDOVÁ-NÍM do realizovaného objektu nebo jiným (reálným) „koncem“ daného materiálu - vzhledem k jeho určení v rámci objektu stavby. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Veškerá grafická vyjádření zadaných úkolů doplňte tabulkou nebo tabulkami, kde v textové formě popíšete zakreslené prvky a toky (vztahy, vazby). Následují další možná grafická vyjádření zadaného logistického řetězce. Leden 2013

CW05 ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky Popis zadání a úkolů, které mají být vy-pracovány, byl přesně popsán v první části, ve cvičení č. 1. …… Leden 2013

řízení tech-nol. procesu Příklad vztahů zobrazených logistickým řetězcem CW05 techn. rozvoj trh zakázek zdroje / surovin a energií – příp. jiné trh zdrojů analýza stavu zadání zakázky příprava a zabezpečení procesu market. (odbyt) zákazník trh prac. síly trh technologií a strojů odpady procesu řízení tech-nol. procesu Leden 2013 Slouží jako doplňková informace !

Příklad vztahů zobrazených logistickým řetězcem CW05 záměry pracov- ních úkolů kalkulace požadavků pracovních činností projekce, výběr a nákup kapacitní prognózy materiálové prognózy výrobně provozní plánování procesní řízení  (zpětné vazby do všech částí řetězce ) vyhodnocení celé doby provozu ukončení životaschopnosti / provozu stroje výrobně pracovní a provozní proces / záběh, záruční a pozáruční provoz údržba, provozní, střední a generální opravy Leden 2013 Slouží jako doplňková informace !

Příklad řešení zobrazení hmotného toku CW05 Příklad řešení zobrazení hmotného toku zdroj suroviny, výrobce prvků, dílů, velkosklad prvků či hmot, atp. zajištění bezpečnosti a ochran externí a vnitrostaveništní doprava další navazující prvek sklad stavba odpadové hospodářství Leden 2013

….… CW05c ZADÁNÍ – 2. část 1. cvičení - vysvětlivky a doplňky cw05 – cv. 2 – 2. část ke cv. 1. Leden 2014