Školení zaměstnanců Kvalita, environment a BOZP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální profil společnosti Czasch spol. s r.o.
Advertisements

PROF SVAR s.r.o. Tento dokument je v tištěné podobě neřízený, pokud není podepsán ředitelem společnosti !!! Příručka integrovaného systému managementu,
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
Ing. Petr Reichl Ing. Luboš Doleček
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Presentation Title.
Dokumentace k zajištění BOZP
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Integrovaný systém managementu v Nemocnici Břeclav, p. o.
Systémy managementu jakosti
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
SCHÉMA MODELU PERSONÁLNÍ PRÁCE VE SKUPINĚ ČEZ
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
ISMS v KSRZIS (Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy) František Henkl.
Systém managementu jakosti QMS
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
MANAGEMENT BOZP ANEB JAK SE TO ŘÍDÍ ?.
Systém managementu jakosti
ISMS VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Zásady řešení informační bezpečnosti
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Podklady ke školení Ing. Jiří Seger Ing. Alena Švarcová
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Management systému řízení kvality
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Dokumentace k zajištění BOZP
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
POŽADAVKY NA SYSTÉM MANAGEMENTU – VOLBA STANDARDŮ
SYSTÉMY MANAGEMENTU KVALITY 1. část
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
SYSTÉMY MANAGEMENTU KVALITY 1. část
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Ing. Zdeněk Blažek AGROTECH Firma AGROTECH je komplexním dodavatelem zboží a služeb v oblasti označování zboží. Dodáváme samolepící etikety, termotransferové.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Přechod na ISO 9001:2015 v DIAMO, s. p.
Systém managementu jakosti
Politika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Mohelnice
Systém managementu jakosti 3
Systém managementu 4.
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Systém managementu SSHR
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Systém managementu SSHR
Transkript prezentace:

Školení zaměstnanců Kvalita, environment a BOZP 20.1.2012 v Praze

Obsah školení Management kvality - trocha teorie Co znamená ISO 9001, 14001, 18001 Proč zavádět ISO kvality + environmentu + BOZP? Systém managementu kvality Management kvality - aplikace v naší společnosti aneb zjednodušenné "úkoly pro každého„ Znát firemní politiku Znát požadavky ISO Vědět, kde se nacházejí dokumenty Dodržovat postupy Řádně vést záznamy Management environmentu BOZP Prvky BOZP a PO Otázky + prezenční listina                               

Co znamená ISO 9001, 14001 a OHSAS 18001 9001 - Řeší systém managementu kvality procesním přístupem. Uplatnění tohoto přístupu je základní nutností u všech organizací, které mají systém zaveden. Mezi základní požadavky patří i neustálé zlepšování a spokojenost zákazníka. 14001 - Základním záměrem normy je podpora ochrany životního prostředí a prevence znečišťování. Klade důraz na dodržování legislativních požadavků týkajících se jednotlivých složek životního prostředí (voda, vzduch, půda, odpady, atd.). Základem je identifikace všech možných aspektů, které mají vliv na životní prostředí. 18001 - Základním principem je identifikace všech možných rizik na pracovištích a jejich efektivní řízení tak, aby bylo minimalizováno možné poškození zdraví zaměstnanců. Důraz je kladen na prevenci a předvídatelnost situací nebezpečných pro osoby pohybující se na pracovištích a to při všech činnostech spojených s fungováním organizace.

Proč zavádět ISO kvality + environmentu + BOZP? zdokonalit (zprůhlednit) firemní systém kvality = být lepší firmou vyhovět zákazníkům, kteří certifikace vyžadují uplatnit se lépe v konkurenčním prostředí zlepšit svou výkonnost zlepšit výkonnost dodavatelů

Systém managementu kvality

Organizační schéma

Každý má v rámci ISO své úkoly Vedení zajišťovat angažovanost prosazovat a podporovat politiku kvality přezkoumávat postupy poskytovat zdroje

Každý má v rámci ISO své úkoly Specialisté pracovat jako vedoucí úkolů + technický zdroj určovat a získávat potřebnou dokumentaci  vyhodnocovat shodu dokumentace s normou zavádět jakékoliv potřebné změny

Každý má v rámci ISO své úkoly Řadoví pracovníci poskytovat výstupy a ověřovat, že jsou postupy přiměřené vědět, kde se dokumenty nacházejí rozumět pracovním pokynům a postupům a využívat je znát politiku jakosti organizace být si vědom příslušných požadavků ISO

Zjednodušené "úkoly pro každého„ znát firemní politiku kvality znát požadavky ISO (zákazník - kvalita, životní prostředí, bozp) vědět, kde se nacházejí dokumenty dodržovat postupy řádně vést záznamy + neustále zlepšovat = přemýšlet u práce!!!

1. Znát firemní politiku kvality Nutnost!!! Auditor má pravomoce si ji u jakéhokoliv zaměstnance ověřit. Kde ji najdete? - na intranetu Hlavním cílem společnosti je zvýšit prosperitu společnosti vyjádřenou stabilním růstem kapitálu, zlepšit přístup k životnímu prostředí a zlepšit přístup a ochranu zdraví při práci. Bez vysoké kvality, která vede ke spokojenosti zákazníků, je tento cíl nedosažitelný. 

2. Znát požadavky ISO Do určité míry se kryjí s politikou kvality zaměření na zákazníka dodržování postupů vedení dokumentů ohled na životní prostředí  dodržování bozp neustálé zlepšování

3. Vědět, kde se nacházejí dokumenty bedýnka intrantet server

4. Dodržovat postupy ...nejen postupy práce, ale i bozp!!!

5. Vést řádně záznamy SOD Zápis o předání převzetí staveniště Všechny potřebné dokumenty ke stavbám, jsou dostupné na intranetu nebo serveru. SOD Zápis o předání převzetí staveniště Záruční list – předávací protokol KZP …

Certifikace environmnetu Environment Ještě přísnější požadavky na ochranu životního prostředí než zákony a vyhlášky např. nutnost třídění a skladování odpadů. Vždy při práci myslet na ochranu přírody

BOZP = bezpečnost a ochrana zdraví při práci Politika BOZP společnosti k dispozici na intranetu Společnost se zavazuje trvale zlepšovat stávající pracovní podmínky zaměstnanců zejména formou preventivních opatření, mezi něž řadíme: teoretickou přípravu a trénink zaměstnanců v oboru bezpečnosti práce; stálou komplexní lékařskou péči pro zaměstnance; provozování bezpečných strojů, zařízení a využívání nejmodernějších technologií.

Prvky BOZP a PO školení pravidelný servis, revize elektro, plyn, tlakové nádoby dokumentace používání OOPP (osobní ochranné pracovní pomůcky) dodržování postupů ohraničení staveb nevymýšlet "zlepšováky", ale přemýšlet...

Správně zavedený systém kvality = DOBRÉ ŘÍZENÍ FIRMY Systém, kdy všichni jsou šťastní :)                                                                           zákazníci zaměstnanci Ředitelé příroda  i státní orgány  :)

Otázky? Děkuji za pozornost a prosím o podpis na prezenční listině.