Celní správa České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
REÁLNÉ ZAČÁTKY ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE S VEŘEJNOU SPRÁVOU Vladislav Krásný PilsCom, s.r..o.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Lenka Jandová Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Elektronický podpis.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Alena Paulová Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu 1.
Tisková konference 11. července 2006
Jednotný identitní prostor a Katalog autentizačních a autorizačních služeb a jejich role v Základních registrech Ostrava Tomáš Řemelka Novell.
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat?“
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Spotřební a energetické daně
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Aplikace IS KP14+ URL aplikace IS KP
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2014.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ...je připravena MICHAL PEŠEK Praha
PŘIPOJOVÁNÍ AGENDOVÝCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMU SZR – Renata Novotná Dobřany
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Technické řešení PostSignum QCA
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Webová aplikace MS PRAHA.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20.dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Praha Ing. Petr Šústal, MPA.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
Živnostenský úřad.
Praha, Mgr. Ljubomir Džingozov
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Brno, Ing. Lenka Skopalíková
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Praha, Mgr. Martina Brandejsová
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Spotřební a energetické daně
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

Celní správa České republiky Zákon o povinném značení lihu - Registr značení lihu (RZL) - Oznamovací povinnost

Oznamovací povinnost podle zákona o povinném značení lihu Zákon č. 307/2013 Sb., o povinném značení lihu: § 38 – oznamovací povinnost držitele (osoba povinná značit líh) § 43 – oznamovací povinnost distributora lihu

Oznamovací povinnost podle zákona o povinném značení lihu § 38 - Držitel je povinen oznámit správci daně: a) počet kontrolních pásek, jimiž byl označen líh uvedený držitelem do volného daňového oběhu, b) objem a druh spotřebitelského balení, ve kterém je obsažen líh, který byl označen kontrolními páskami, c) objemové procento lihu ve spotřebitelském balení, d) evropský zbožový kód (EAN), kterým je opatřeno spotřebitelské balení, e) identifikaci osoby, které byl líh prodán nebo jinak převeden   Oznámení se podává elektronicky v den prodeje/jiného převodu lihu

Oznamovací povinnost podle zákona o povinném značení lihu § 43 - Distributor je povinen oznámit správci daně: a) počet kontrolních pásek, jimiž byl označen líh prodaný nebo jinak převedený distributorem lihu, b) objem a druh spotřebitelského balení, ve kterém je obsažen líh, který byl označen kontrolními páskami, c) objemové procento lihu ve spotřebitelském balení, d) evropský zbožový kód (EAN), kterým je opatřeno spotřebitelské balení, e) identifikaci osoby, které byl líh prodán nebo jinak převeden.   Oznámení se podává elektronicky v den prodeje/jiného převodu lihu

Oznamovací povinnost podle zákona o povinném značení lihu Držitel nebo distributor je povinen provést tyto kroky: získat (a mít na svém počítači zprovozněný) elektronický podpis - kvalifikovaný osobní certifikát (od státem uznané certifikační autority) vyplnit a odeslat (nebo osobně doručit) svému správci daně (celnímu úřadu) žádost o povolení elektronické komunikace seznámit se s uživatelskou příručkou  v případě technických problémů s aplikací pro zasílání oznámení kontaktovat technickou podporu (Helpdesk)

Aplikace GŘC pro zasílání oznámení Formát oznámení oznámení se podávají ve formátu XML podle zveřejněného XML schématu Vytvoření oznámení export z informačního systému (pokladní systém, skladový systém apod.) bezplatné využití aplikace ORO Web klient Způsoby podání využití aplikace ORO Web klient využití rozhraní webových služeb prostřednictvím certifikovaných VAN operátorů

Aplikace GŘC pro zasílání oznámení ORO web klient – přehled hlavních funkcí aplikace vytváření a změna oznámení import oznámení ve stanoveném formátu příjem a zobrazení potvrzení/odmítnutí oznámení správa přístupových oprávnění Struktura oznámení Struktura XML je zveřejněna na webu CS ČR

Informace na webu CS ČR

Informace na webu CS ČR

Informace na webu CS ČR