Infokabely v silnicích kraje Aneb jak jsme začali „drátovat“ silnice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lane Machine Program list
Advertisements

Rastrové obrázky – teorie Test
Databáze.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
© 2007 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Stavba mechanismů Návrh čtyřkloubového mechanismu pro dvě dané konečné polohy těhlice.
Nástroje územního plánování
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Vedení kol-tuhé nápravy
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
DOSING - Dopravoprojekt Brno group, spol. s r.o. Most a lávka Korejská VMO Dobrovského 15. mezinárodní sympozium MOSTY 2010 Brno, zpracovatelé.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Gymnázium prof. Jana Patočky Jindřišská Praha 1 „Praha & EU: Investujeme do vaší.
zvuk P A C I F I K Dolní Lipka - Štíty ……. tak co už můžu vyrazit.
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
PRUŽINY.
ČERTÍ ÚKOLY.
Trasování lesních cest
Dřevěné a ocelové stavby 2012
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
ŘEZY A PRŮŘEZY.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
10. Vytyčování oblouků Vytyčování oblouků
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Poměr, přímá a nepřímá úměrnost Prezentace_11
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Mělnické podzemí 3D Historická dokumentace Nové měření Použité metody
Vymezení majetku státu
KARLŮV MOST.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_GEODETICKÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_32-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Půjčka Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_.
Název předmětu : Rozpočtování staveb Identifikace předmětu : Bc./Oceňování majetku - PRA_OMP, PRA_OMK Cíle předmětu: Základní teorie a praktické postupy.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Operace Lesnická infrastruktura.
„Jímání, ČS Motyčonka a výtlak surové vody“ Celková dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje : ,75 Kč Vlastní prostředky obce: ,25 Kč Začátek.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Tisková konference - stavby ROP Mgr. Daniel.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_Z6-002 Předmět ZEMĚPIS 6.ROČNÍK.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Stavební akce a uzavírky na krajské silniční síti
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru Ekonomika podnikání.
Geografické informační systémy
Rozpočtování - Inženýrských staveb
Výdej dat projektant Mgr. Libuše Dobrá
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
k. ú. Strážnice na Moravě, obec Strážnice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SP4 - RD STUDIE v ARCHICADU
Stany Řešení hlavolamu.
Geografické informační systémy
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
Geografické informační systémy
Rozpočtování - Inženýrských staveb
Jak (ne)má vypadat prezentace
POHYB PENĚZ 1-3% 7-15% 7-15% DANĚ BANKA POJIŠŤOVNA PRŮMYSL KLIENT
HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Infokabely v silnicích kraje Aneb jak jsme začali „drátovat“ silnice

Investorsko-projektantský pohled Čí ten kabel silnici bude ?? Kdo se o něj bude starat ?? Kdo ho zaplatí ?? A kolik?? Co na to stavební úřad?? Co pohlídat při stavbě ?? Kudy ho vést aby nevadil ?? Jak ho chránit ??

Základní pravidla 1.Kabel je součástí objektu silnice - něco jako svodidla, sloupky, propustky – není samostatný objekt 2.Je rozpočtován jako jeden soubor – jeden řádek v bm a kč/m´ 3.Je geodeticky zaměřen – nejsou u něho žádné sloupky a identifikátory- je tedy nutná pečlivá evidence kudy vede 4.Myslet na budoucnost – nedávat ho tam, kde by se mohla silnice osazovat svodidly (ražení sloupků) 5.Na hranicích obcí určit „předávací“ bod

Schématické umístění

Uložení chráničky pod římsou mostu

Příčné řezy silnicí po 10 až 25m ukazují polohu chrániček

A konečně jsme u peněz

A takhle to vypadá v reálu