Jak podnikat v cestovním ruchu ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Cestovní kanceláře
Jan Chroust Pavel Sleza
Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CK – činnosti touroperátora
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Služby.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Destinační management TO Jeseníky-východ
Management cestovního ruchu
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.7.
Cestovní kanceláře funkce CK – 1. zkoumání spotřebitelské poptávky
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Management cestovního ruchu
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Cestovní kanceláře a agentury
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_87.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Liberec 2014 Mgr. Jan Charousek. Cestování a poznávání vzdálenějšího okolí doprovázelo i vývoj starověkých civilizací. Mnohé písemné doklady o cestování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Turistické produkty a rezervační systém na portálu Vychodni-Cechy.info.
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Package, Programming.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
1. Úvodní hodina – Postavení a činnost CK. Činnost CK a CA Zákon o živnostenském podnikání Podmínky provozování CK Podmínky provozování CA.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Živnostenský zákon Podnikání.
Služby.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Kalkulace ceny zájezdu
Doprava a dopravní služby
Trasování a sestavení programu zájezdu
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Subjekty obchodněprávních vztahů
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Základní pojmy v cestovním ruchu, podnikání v cestovním ruchu, činnosti a povinnosti cestovní kanceláře.
Segmentace trhu pro cr Nikola Holasová.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Podnikání a jeho právní formy
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
OBSAH PŘEDMĚTU SYSTÉM A TRH TURIZMU DRUHY A FORMY TURIZMU
Transkript prezentace:

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko

Jak podnikat v cestovním ruchu ? zákon č.159/1999, Sb. Zájezdem se rozumí předem sestavená kombinace alespoň dvou z následujících služeb, je-li prodávána nebo nabízena k prodeji za souhrnnou cenu a je-li služba poskytována po dobu přesahující 24 hodin nebo když zahrnuje ubytování přes noc, a) doprava, b) ubytování, c) jiné služby cestovního ruchu, jež nejsou doplňkem dopravy nebo ubytování a tvoří významnou část zájezdu nebo jejichž cena tvoří alespoň 20 % souhrnné ceny zájezdu.

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Zákon č. 455/1991 Sb. Živnostenský zákon Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených tímto zákonem. V případě CR dvě možnosti: Cestovní agentura Cestovní kancelář

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Cestovní agentury: Obstarávání a prodej dopravních cenin Obstarávání a prodej ubytování Prodej standardních zájezdů organizátorů cest Obstarávání a prodej lázeňských léčebných pobytů Prodej výletů, exkurzí a transferů Obstarávání a prodej vstupenek na společenské, kulturní a sportovní akce Prodej map, turistických plánů a turistické literatury Informační servis

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Cestovní agentura Volná živnost Živnost volná je živnost opravňující k výkonu činností, pro jejichž provozování tento zákon nevyžaduje prokazování odborné ani jiné způsobilosti.

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Cestovní kancelář: Nákup ubytovacích služeb Nákup dopravních služeb Nákup dalších služeb cestovního ruchu Vytváření kombinací služeb a jejich balíčků Nabídka služeb, jejich kombinací a balíčků Monitorování realizace těchto služeb Informační a propagační činností

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Cestovní kancelář: Živnost koncesovaná Pojištění cestovní kanceláře proti úpadku ( podnikatelský záměr, cestovní smlouva, souhlas MMR, pojištění )

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Další zákony: Občanský zákoník 40/1964 Sb. §852a – 852k – Cestovní smlouva Daňové zákony – zákon o DPH, Zákon o dani z příjmů, Silniční zákon Zákon o ochraně spotřebitele 634/1992 sb. Zákon o cestovních dokladech 329/1999 Sb.

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Proč MAS ????? Kdo zná nejlépe svůj region ? Jaké atraktivity a služby můžeme nabídnout ? Můžeme nabídnout něco víc – řemesla, gastronomii, folklór,… Zprostředkování pobytových a poznávacích cest pro skupiny ( např. i infocesty MAS )

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Jak na to ? Sestavit skupinu zástupců MAS ze zájmem o tvorbu a poskytování turistických produktů Vytvořit pracovní skupinu CR Připravit turistické produkty 3 – 5 na MAS Živnostenské oprávnění MAS CK Propagace - prodej

Průvodce Ubyt. Zař. Stravovací z. Památky Turista Návštěvník Pojištěná CK Cestovní agentura MAS Poskytovatel služeb Průvodce Ubyt. Zař. Stravovací z. Památky

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Jak to děláme u nás v Českém Švýcarsku ? Regionální cestovní kancelář Živnostenská oprávnění ops České Švýcarsko a ops Regio ( hipoturistika) Smlouvy Turistické produkty prodává každá společnost + CK + informační centra – jménem CK

Jak podnikat v cestovním ruchu ? Jak to je finančně ? Klient si zakoupí balíček v CK, IC CA zprostředkuje prodej – cestovní smlouva pro CK CA odešle smlouvu do CK CK objedná služby u CA Vzájemný zápočet CK – CA Úhrada částky do CK